Konfiguráció:


Processzor: Intel Core i7-6700HQ
Kijelző: 15.6" FULL HD IPS (1920x1080)
Memória: 8GB DDR4 2133MHz
Háttértár: 1000GB SATA 7200rpm
Grafikus kártya: nVidia Geforce GTX 960M 2GB GDDR5
Optikai meghajtó: CD/DVD RW
Egyéb jellemzők: WiFi,HDMI,HD Webkamera, Bluetooth 4.0, LAN
Szín: Fekete
Akkumulátor: 4 cellás
Operációs rendszer: Windows 10
Billentyűzet: magyar
Garancia: 24 hónap, Asus „Pick-up and Return”

Már a csomagolás, amiben kapjuk az ASUStól, az is egy kecsegtető látvány. A dobozon is láthatjuk az illusztrációt, hogy ez bizony egy igazi gamer laptop, ami nem fog csalódást okozni számunkra. A laptop oldalán egy HDMI bementet, 3 darab USB csatlakozót, 1 LAN kábel csatlakozót és természetesen a kihagyhatatlan jack dugót találjuk. Ha ezek nem lennének elegek, akkor a ASUS berakott nekünk egy CD/DVD olvasót is. ASUS gondoskodott róla, hogy ne legyen nagy erőfeszítés magunkkal vinni a laptopot és ezért megpróbálta minnél lejjebb csökkenteni a súlyát, így összesen 2.7kg-ra tömörítették össze nekünk.

Előbb említettük, hogy egy gamer laptopról beszélünk, így az erős akkumulátor szükséges. Megajándékoztak minket egy 6 cellás akkumulátorral, ami biztosan bírni fogja több órán keresztül, hogy nyúzzuk játékkal a gépet.

Egy ilyen erős gép mellé egy minőségi monitor is dukál, természetesen ezt meg is kaptuk, ami egy 15,6" IPS FULL HD kijelző testesül meg. A képernyőt maximum 1920x1080 (FULL HD) felbontáson használhatjuk. A napi munkákra is gondolt az ASUS, így a tűéles monitor fölött egy HD-s webkamerát is találunk, hogy tökéletes legyen a konferencia beszélgetés.


Ahogy említettük a laptop összesen 2,7kg a szélessége pedig 38 cm. Mivel a ROG a piros vonalon siklik, ezért nem hagyhatták ki a piros világító logójukat a laptop fedlapjáról, illetve a pirosan világító billentyűzetet. A meleg nyári napok mellett is teljes élvezettel tudunk játszani, mert az ASUS nem sajnálta a hűtést a laptopból. Átlagosan a laptopunk 36C fokig melegszik és programoktól függen melegszik tovább. Ha túl is húzzuk a gépezetet, vagyis egyszerre sok program fut, akkor sem kell izgulnunk, mert átlagosan 55C fokig fog emelkedni.

Egy pár benchmarkon átesett a laptop és amire a legbüszkébbek vagyunk a 3D Mark-os eredmény. Összesen 1288 pontot értünk el és 1000 ponttal maradtunk le egy VR-ra való tervezett számítógéptől, amit valjunk meg, elég szép teljesítmény egy laptoptól. Két játékkal teszteltük a laptopot. Az egyik a Counter Strike Global Offensive volt a másik pedig a Payday 2. Mind a két játékot megpróbáltuk a legnagyobb grafikán játszani és természetesen felvétel közben is akadás mentesen is élvezhettük a játékot. Így biztosak lehettünk abban, hogy nem csak mi láthatjuk a szép megmozdulásainkat, hanem mások is.