A csomag egy fekete kartondobozban érkezik, amin belül van még egy színesebb, RoG doboz. Ez rejti a Chimerát, ami egy textilzsákban fekszik. Első ránézésre is látjuk, hogy ez nem egy hétköznapi laptop lesz és itt a gyártó nem is a hordozhatóságra fektette a hangsúlyt, mint a Zephyrusnál. Már a töltő méretéből szembetűnik, hogy ez nem egy könnyű és kis darab. Már a csatlakozója sem a megszokott, hanem egy teljesen új felületet kapott és súlya is egy Zenbookéval vetekszik. A modell súlya 4,8kg méretei pedig 42,5 x 31,9 x 5,1 cm. Külseje lenyűgözően egyedi, de beszéljenek a képek helyettünk. A megfelelő hűtés és a hosszútávú stabilitás érdekében az Asus az új Anti-Dust Cooling (ADC) rendszerrel szerelte a G703-at, ami önmagát tisztítja, és megfelelő hűtést biztosít a bestiának. Az ADC két 12V-os ventilátort használ, amik igen nagy levegőnyomás előállítására képesek, hogy a port és egyéb szennyeződéseket kitisztítsák a gép belsejéből. A por a modell hátulján lévő nagyméretű, egyedi kialakítású szellőzőn keresztül távozik. 3 vékony hűtőbordát használ a CPU, míg 4-et a GPU hűtésére.

A modell rendelkezik Ethernet csatlakozóval és 802.11ac Wi-Fi modullal, valamint Bluetooth 4.2-vel van szerelve. A készüléken összesen 4db USB 3.0 van, ezen kívül egy USB 3.1 Type-C (ThunderBolt 3-on keresztül) és egy ThunderBolt 3 is található rajta. A TB3 40Gbps sebességre képes, ami négyszerese az USB 3.1-nek. Van még rajta HDMI 2.0 csatlakozó és egy Mini DisplayPort 1.4 is, ezek a Chimera hátulján taláhatóak. Ez többek közt azt is eredményezi, hogy a Chimerához 3 külső monitort is csatlakoztathatunk, és mindegyik támogatja a 4K-t 60Hz-en, így nem lesz gond a multitaskinggal vagy ha csak egyszerűen egyedülálló vizuális élményt szeretnénk elérni.

A játékosok még nagyobb kényeztetésére a G703 egyedileg személyre szabható Aura RGB billentyűzetvilágítással rendelkezik, dedikált gombokkal az XSplit Gamecasterhez, AURA világítás programozásához, RoG beállításokhoz, de még Xbox One kontrollert is csatlakoztathatunk hozzá pár gombnyomással. A billentyűzet használata nagyon kényelmes, a gombok 2,4mm-es úton mozognak. A touchpad mérete megfelelő, reakcióideje kiváló és dedikált gombokkal is rendelkezik. A 4 szélén kapott kisebb díszítőelemet, de nyilván a gamerek elsősorban nem ezzel fogják célba venni az ellenséget a virtuális harcmezőn. Az akksija 71Wh-s. Természetesen található a modellen HD webkamera is és kártyaolvasó is.


A G703 egy Full HD matt LED IPS panellel érkezik, 17,3”-es méretben, ami laptopoknál a világon elsőként képes elérni a 144Hz-es frissítési sebességet. Ezenkívül támogatja az nVidia G-Sync technológiát is. A kijelző válasz ideje 7ns. A Chimera eltörli a határokat a platformok között. Ötvözi a hihetetlen teljesítményt a játékkonzol kényelmével az Xbox Wireless segítségével és egy Xbox gommbal a billentyűzeten. Az Xbox Wireless segítségével egyszerre akár 8(!) controllert is csatlakoztathatunk a modellhez. Az Xbox hot-key segítségével pedig előugrik az Xbox game-bar ahol streamelhetünk, felvehetjük a játékunkat vagy kapcsolatba léphetünk Live-os barátainkkal.

Természetesen a VR-t is támogatja a GTX 1080-assal szerelt szörnyeteg, ami már-már összemossa a valós és virtuális világot. A G703 2x 2W-os és 2x 3W-os hangszóróval van szerelve, és élményünket még jobban emeli a Sonic Studio III rendszer, ami 7.1-es hangzást biztosít standard sztereó fejhallgatók használatakor, de fejhallgató nélkül is egyedülálló élményben részesít. Két kisebb hangfal található a kijelző panel alján és kettő nagyobb hangszóró a kaszni alján, ami plusz hangerőt és mélységet biztosít. Az intelligens erősítő technológia megvédi a hangfalakat, miközben játék alatt 200%-kal képes növelni a teljesítményét. A modell rendelkezik 1-1 3,5mm-es jack mikrofon és fejhallgató bemenettel.


A mi készülékünk Intel Core i7-7700HQ processzorral érkezett. Ez egy 4 magos, 8 szálon futó CPU. Alap órajele 2,8GHz, ami 3,8GHz-ig turbózható, amit bírni is fog ilyen hűtési rendszer mellett. 16GB memóriával kaptuk a készüléket, de 4x DDR4 slot található a bestiában, ami azt jelenti, hogy akár 64GB-nyi memóriát is beépíthetünk. Fontos kiemelni, hogy kezeli a 2800MHz-es modulokat is. Az összes Chimera Geforce GTX 1080-as kártyával van szerelve, ami 8GB GDDR5X saját memóriával rendelkezik és biztosra vehetjük, hogy szorgosan fogja gyártani az FPS-eket játék közben. A modellben helyet kapott egy 2,5”-es slot valamint két PCIe slot is (PCIe 3.0 x4). A mi alapkonfigunk 1TB 7200rpm HDD és mellé egy 256GB-s PCIe SSD. Akár RAID 0 konfigurációt is létrehozhatunk, azaz két fizikailag különálló lemezből tudunk egy logikai lemezt csinálni. A konfiguráció Windows 10 Home 64-bites verziójával érkezik.

Mindent összegezve egy igazi szörnyeteget kaptunk egyből halloween után, ami el fogja rabolni a gamerek szívét. Legújabb, high-end hardverei és megannyi extrája a top-gamerek kedvence lesz, ebben biztosak vagyunk. Fejlett hűtési rendszer, remek hangzás, 144Hz-es kijelző, egyedi Xbox szolgáltatások, VR, ezek mind olyan dolgok, amelyekkel száz százalékig ki akarták szolgálni karácsony előtt a játékosokat és ez bizony sikerült is. Az ára nem alacsony, de ezeket az extrákat meg kell fizetni és biztosak vagyunk benne, aki ki tudja használni a Chimera adottságait az egy fillért sem fog bánni a ráfordított összegből. Nézze meg Asus RoG G703V konfigurációinkat ön is!