5.
Ötödik helyezett nálam a Hearts of Iron IV.Az utóbbi 2 évben kezdtem el játszani stratégiai játékokkal és amikor megjelent a HOI4 akkor tudtam ,hogy ez a játék le fog kötni elég sokáig. Így legyen ötösöm a lottón, tavaly május óta mióta megvettem Steam-en 500 órám van benne.Főként köszönhető a lebilincselő játékmenetnek. Aki nem ismerné ez egy 2. VH-s stragégiai játék és az általunk kiválasztott országgal kell elérnünk az általunk kitűzött célt. Ezért fogott meg, nincsenek benne küldetések, hanem akkor nyersz, ha te úgy érzed. A játékkal viszont vannak problémák az MI hasonlít valami City Interactive-os radar nácihoz vagy fejével lökdöső őrhöz(aki tudja honnan vannak ezek annak pacsi :) )
De attól függetlenül egy felejthetetlen élmény annak aki szereti az ilyen kaliberű játékokat.

4.
Ide került a Pokoli Szomszédok 1. és 2. része, ugyanis ezután már nem a JoWood kezében volt a széria és elég rendesen elkúrták. De nem ez a lényeg. Mindegyik részről ugyanazt tudom elmondani. Kb. 6-7 éves lehettem mikor először kipróbáltam és most 17 éves fejjel is nagy örömmel szedem elő a CD-ket és játszok velük órákat, bár manapság már semmi újdonságot nem tud mutatni,már inkább csak arra hajtok, hogy minden egyes szintet 100%-ra teljesítsek. A játékmenetről nem mondok semmit, mert szövegen keresztül nem jön át az a profizmus ami azt játékot övezi.

3
Far Cry. Nem kell bemutatni senkinek. A GTA mellett az egyetlen játéksorozat,a AAA játékok soraiban,ami nem csak a látványról szól és nem korcsosult el úgy mint más sorozatok pl.: CoD, NFS vagy akár az Assasin's Creed. De most beszéljünk kifejezetten a Far Cry 3-ról. A látvány nem érdekel, de megjegyzem nem a legszebb játék. Viszont a történet magávalragadó és egyedi. A karakterek nem sablonosak. Ahogy a főgonosz(ok) sem.A játémenet változatos a sok mellékmisszióval és gyűjtögetnivalóval és nincs megkötve a kezünk, hogy csak egy dolgot csinálhatunk, egyszóval:Szabadság.Hatással volt kicsit, ugyanis ebből jöttem rá igazán , hogyha kell valami azért biza küzdeni kell, mind1 milyen áron.Egyébként 60 óra alatt vittem ki 100%-ra. :)

2.
GTA San Andreas.CJ. Groove Street. E szavakat kimondva sok gamer szíve megdobban, köztük az enyém is.2005 óta játszok a GTA Sa-val majdhogynem naponta. Egyszerűen imádom. Tökéletesen összelett hangolva minden szempont ahhoz, hogy majdnem tökéletes játék legyen.A történet igazából átlagos, nekem nem jönnek be ezek a gangsta storyk, de mivel objektíven értékelem a játékokat , ezért nem von a játék érdemeiből. A látvány világa egyszerűen gyönyörű a 2000-es évek eleji mércéhez képest. A játékmenet pedig leírhatatlanul szórakoztató. Vagy 10-szer végigvittem, abból egyszer 100%-ra, de pár napon nekiállok végigjátszani újra.

1.
Most jön a kedvencem.A Life is Strange és annak előzmény története a Before the Storm elég mély nyomot hagyott bennem. Az "Életem játéka" trónról letaszította a GTA San Andreast. Csak a történet egymagában. Ha szöveg alapú játék lenne akkor is imádnám.A történetet úgy mint az előző két játék esetében spoilermentesen írom le. Érzelmileg olyan hatással volt rám mint, addig SEMMI MÁS. Azóta sokkal jobban megfontolom, hogy mit cselekszek, hogyan és miért.A játék rajongója lettem, de sajnos későn ismertem meg a szériát és csak a Before the Storm van meg limitált kiadásban. ( Ha valaki tudja belföldön hogyan szerezhetném meg az alapjátékot limitált kiadásban annkak kezet csókolok). Beszéljünk kicsit a karakterekről. Mint a Far Cry 3 esetében, itt sem sablonosak. Mindenki egy egyediség, főként a főszereplők, Max és Chloe. A látványról annyit, hogy nekem tetszik, hogy kevésbé fotorealisztikus alkották meg az egész világot.Játékmenete fantasztikus, de ha nem lenne a történet kárpótolna mindenért. Emellett meg kell említsem a játékban található easter eggeket. Csakhogy egyet említsek pl.: Final Fantasy utalás vagy a Before the Stormban egy csomó utalás az alap játékra. Számomra egy 99%-os tökéletességű játék.


Köszönöm nektek kik olvassátok a bejegyzést. Írjátok meg a ti listátokat, ha akarjátok, kommentben.
Következő bejegyzésig
Sziasztok! :D