Katasztrófa. Komolyan. Az egy dolog, hogy a sztori teljesen értelmetlen, mintha a forgatókönyv 90%-át kivágták volna. És itt nem is a sorozatban zajló dolgokról beszélek, a játékban vannak óriási hiányzó időszeletek, megmagyarázhatatlan események. Az egyik pillanatban roncsok vannak a parton, a másikban egy kisebb falu. A dagadt fazon egy sosem feltűnő Arzt nevű fickóról beszél. Hirtelen feltűnnek sápadt fazonok, és minden magyarázat nélkül az egyik fejbevág, a másik meg eldumálgat velünk. Semmit nem tudunk meg a tutajozásról, hogy ki miért tért vissza, hogy mit találtak a bunkerben, hogy miért tűnnek fel vizesflakonok és sörösüvegek a dzsungelben.

Elvileg aki nézi a sorozatot, annak sok dolog világos, de ők sem lehetnek elégedettek, mert sok karaktert kiírtak a szériából, a többi személyisége minden mélységet elveszített. Ja, és a legjobb, hogy a Via Domus nem a kánon része, azaz minden, ami kiderül benne, az nem vonatkozik a tévésorozatra, gyakorlatilag olyan, mint egy értelmetlen, később kisatírozott mellékszál, mint a neandervölgyi ember.

Ezzel még megbirkóztam volna, de a játékmenet is borzalmas. Mert miből is áll?

Eltévedünk egy (három) barlangban. Elfutunk a füst elől. Megoldjuk ugyanazt a logikai, Füles-szintű feladványt hatszor. Fotózzuk az emlékeinket, papaját cserélünk pisztolyra. Egymondatos dialógusokba bonyolódunk vagy hat emberrel. Lövünk, négy töltényt. Ennyi. Ez a Lost teljes játékmenete.

A párbeszédekre még kitérnék, hiszen egyrészt a rendszer is homlokon csapott archaikus megvalósításával, de a borzalmasan megírt szövegek és az abszolút lapos szinkron miatt (ráadásul a fontosabb szereplőknek nem is az igazi színész adta hangját) kínszenvedés minden szövegelés.

A grafika is minimum felemás: néhány helyszín mesésen néz ki, néhány (mint a barlangok) meg pocsék. A karakterek állóképen szintén jók, de a pocsék animációk, és főleg, az átvezető jelenetek és beszélgetések alatti kifejezéstelen arcok miatt ez is egyes alá.

A Lost tehát engem finoman szólva nem kapott el. A sorozat biztos jó, Sasa már ide is adta az első évadot, hamarosan meg is nézem. De ez a játék egy fabatkát nem ér, ha nem imádod a sorozatot, és még utóbbi esetben is komolyan csalódni fogsz magában a játékmenetben. Merthogy az szinte nincs is...