A Rock Band csak május 23-án jelenik meg Európában, persze nálunk borsos ára miatt úgy tűnik hivatalosan nem kerül forgalomba. Sebaj, marad a Platinumshop és a hozzá hasonló kis boltok (az ár 45-50 ezer forint között lesz szinte mindenhol, és előrendelés nélkül tuti lemaradsz róla). A dolog pikantériája, hogy Európában augusztus utolsó napjáig csak X360-on jelenik meg a játék, viszont mi a PS3-as változatot próbáltuk ki, hisz az régiófüggetlen.



Itt Stöki látható, aki mesteri szinten tolta a dobolást. Ez egyébként négy dobtányérból, illetve a lábdobból - egy pedálból - áll. Nem tűnik nehéznek csapkodni, és amíg a lábdob nem jön be nagy számban a képbe tényleg nem nehéz a dolog. Viszont az már Medium szinten is tobzódik, néha sűrűn egymás után, néha meg pontosan együtt leütve valamelyik másik dobbal.



Az éneklés is hamar bejött mindenkinek, egyszerűen élmény volt, amikor Chris elhörögte Timmy dalát a South Parkból. ("Timmyyyyyy, doh-dah", hogy idézzek a szövegéből) Nekem az Enter Sandman és a Dani California volt a repertoárom (Metallica/RHCP természetesen), a leányok pedig főként a Soundgardenre és a Radioheadre gerjedtek, a Black Hole Sunt vagy tizenötször eldaloltuk.



A gitár is sokkal minőségibb, mint a Guitar Heroban (például nem kattognak a gombok), ráadásul van benne két extra is. Az egyik az öt kis gomb a gitárnyak alján, amivel a szólózások során lehet látványosan tekerni (dobnál meg vadul lehet mindent csépelni). A másik egy kis kallantyú, amivel a torzítást lehet ötféle módon változtatni. Túl sok értelme nincs, de ez is erősíti a "tényleg egy rockbandában vagyok" érzést.



Engem meglepett, hogy mennyivel jobb a Rock Band, mint a Guitar Hero, hogy mennyivel jobb együtt játszani, megmenteni a másikat (ha vlaki nagyon rosszul nyomja, és kiesik, a többiek jó teljesítménnyel visszahozhatják, legfeljebb három alkalommal egy szám során). Sajnos második gitárunk nem volt a basszusozáshoz (az X360-as verzióban ezek kompatibilisek a Guitar Hero gitárjaival, PS3-on nem ez a helyzet), de így is remekül szórakozott mindenki. A szomszédok kivételével, akik talán jobban szeretik a Message in the Bottle-t eredetiben, mint Chris által üvöltve.

Ha máshol nem, hát az idei Guru táborban te is kipróbálhatod a Rock Bandet, és utána nem menekülsz - ez a legjobb partijáték a világon!