Amerikában sikerült beszereznem a Guiness rekordok könyvének kizárólag játékokkal foglalkozó verzióját, szóval úgy néz ki, van még alapanyag ehhez a rovathoz. (1-10, 11-20, 21-30, 31-40)


41.    Ha az Uniracers nevű versenyjátékban a Sonic nevet adtad meg sajátként, a gép azt azzal az üzenettel utasította el, hogy „not cool enough”.
42.    A Capcom és a Grasshopper borzasztó elvont játékában, a Killer 7-ben a galambok a Bond filmek azon női szereplőiről lettek elnevezve, akik megvoltak Bondnak.
43.    Az NBA Jam Tournament Editionben rengeteg titkos karakter volt, köztük Károly herceg, valamint Bill és Hillary Clinton.
44.    Ha valaki végigvitte a Resident Evil 2 mind a hat fejezetét, megnyílt előtte a lehetőség, hogy egy tofu-darabbal is nekiessen a történetnek.
45.    A Lego Star Wars 2-ben elérhető egy igazi Lego-város is, ehhez „csak” a 60 aranyszín Lego-darabkát kell összeszedni a játék során.
46.    Az első ember, aki egymillió dollárt keresett – játékosként – egy számítógépes játékkal, Ailin Graef volt, aki a Second Life-ban ingatlankereskedelemmel szedett össze ennyi pénzt mindössze két és fél év alatt.
47.    Bár a King Kong és a KOTOR2 teljes neve is elég hosszú, a leghosszabb játékcím, amiről tudunk a csak Japánban, PS2-re megjelent White Princess the Second – Yappari Itto ni Ittemo Soujyanakutemo Ok-na Gotsugou Shugi Gakuen Renai Adventure. A cím angolul egészen precízen írja körül a játék lényegét, fő elemeit: White Princess the Second – Love Adventure in the School That Follows the Principle of Convenience, Where It’s Okay to Stray From the Path or Stay on the Path.
48.    Az első játék, ami feljegyezte a legjobb elért eredményt, azaz high score listát vezetett az 1976-os játéktermi Sea Wolf volt a Midwaytől.
49.    A legnagyobb példányszámban értékesített játék a Super Mario Bros. volt a NES-en. Ebből 1985-ös premierje óta 40.2 millió példány kelt el – igaz, ennek túlnyomó része úgy, hogy a géphez volt csomagolva. Az ilyen párosítás nélküli legtöbb eladás a Super Mario Bros. 3 nevéhez fűződik, ez 17.2 millió példányt jelent. Ha a Pokémon első részének három, alig eltérő verzióját (Red, Blue, Green) egy játéknak vesszük, 25 millió feletti számot kapunk.
50.    A legsikeresebb játéksorozat a Mario (200+ játék, 205 millió eladott példány, nyolc rész tízmilliós eladás felett), amit a Pokémon követ (37 játék, 165 millió eladott példány – mindez 1996 óta!)

És a végére jöjjön egy kép, kommentár nélkül...