Nem indul a játék! Mi a teendő?

Ez sajnos egy elég összetett kérdés, amire rengeteg válasz van, de csak egy a helyes közülük.
Először is győződjünk meg arról, hogy a gép megfelel-e a minimum követelményeknek (http://worldoftanks.com/en/content/guide/general/frequently_asked_questions/#a2). Ha nem, akkor sajnos elég nehézkes lesz működésre bírni a játékot, lehet esetleg próbálkozni tweakerrel, csökkentett textúra csomagokkal és hasonlókkal, de garantált eredményt egyik sem ad.

Ha megfelel, akkor próbáljuk meg a telepítéskor az asztalon megjelenő launcher helyett inkább a worldoftanks.exe file-al indítani a játékot. Alapértelmezettként ez a C:/Games/World_of_Tanks mappában található.

Ha ezzel sem jutunk előrébb, akkor egy újratelepítést javasolok. Ha patcheltünk egy korábbi verziót, akkor sajnos néha előfordul, hogy nem lett tökéletes a patchelés, ezért érdemes egy új full klienst leszedni innen(http://worldoftanks.eu/en/content/docs/update/)('Download Full Client (Version 8.7) (5.26 GB)' vagy 'Full Client Torrent File' alul). Ezt a lépést akkor is beiktathatjuk, ha elsőre is így töltöttük le, lehet, hogy valami hiba, vagy szakadás volt, amit észre sem vettünk.

Mindezt megtéve sincs siker, akkor már gond van, esetleg fórumon lehet kérdezősködni, hátha van valaki, aki okosabb nálunk. Érdemes ezelőtt még drivereket frissíteni, valamint .net 3.5 frissítése is néha megoldja a problémát.

Lehet-e valamit csinálni, ha túl magasra állítottam a grafikát?

Lehet. Keressük meg a preferences.xml file-t, amit az Appdata/wargaming.net/worldoftanks/ helyen találunk, a users-en belül (írjuk be felülre, hogy %appdata% és akkor egyből az appdata-ba tesz be). Nyissuk meg a file-t és állítgassuk lejjebb kicsit a számokat és elvileg ekkor kicsit lejjebb kerül a grafika is.

]Mért nem enged bejelentkezni a játék?
Nézzünk meg pár lehetőséget:

Lehetséges, hogy nem frissítettük a játékot? Nézzük meg gyorsan, hogy mi van a bal felső sarokban, és az ott található verziószámot vessük össze az itt(http://worldoftanks.eu/en/content/docs/update/) letölthető verzióval. Ha a kettő nem egyezik, akkor frissítsük a játékot a legújabb verzióra (figyeljünk a tesztszerverrel ne keverjük össze a sima EU szervert!).
Nem lehet, hogy worldoftanks.com volt az oldal amit meglátogattunk letöltéskor? A WoTnak több részre oszlanak a szerverei, van Észak-Amerikában is és Európában is többek közt. Ha a worldoftanks.com-ról szedtük le a játékot, akkor azt csak egy ottani klienssel tudjuk használni. A játékot a http://worldoftanks.eu/en/update oldalról töltsük le, és ugyanezen oldalon jobb felül regisztráljunk, akkor nem lesz ezzel gond.
Volt csapattárs kilövése az elmúlt időben? Ha volt, akkor bizony benne van a pakliban, hogy a TK rendszer kitiltott. Ilyenkor egy üzenet értesít arról, meddig is kell emiatt játékelvonástól szenvednünk.
Névprobléma: Ha valakinek a neve szabályellenes, akkor azt súlyosságtól függően vagy csetbannal, vagy akár játékból való kitiltással is büntethetik. A 'Hitler' és hasonló neveknél szerintem ez nem annyira meglepő, de tudni kell, hogy sok olyan háborús bűnös van, akikről esetleg nem hallottál, és szintén szabályellenes. Ezenfelül a számokkal is vigyázni kell: Ha a nevedben 14, 18, 55, 88, vagy 420 szerepel, akkor gondban vagy (vagy leszel). Semmi esetre se ijedjünk meg, a probléma pár óra alatt orvosolható. Mindössze egy ticketet kell írni a https://support.worldoftanks.eu/ oldalon (sajnos magyar nyelv nem támogatott), amibe írjuk bele, a jövőben használni kívánt nevet is. (Itt meg lehet nézni, hogy nincs-e már használatban).

Mért fagy le a játék a töltőképernyőnél?
Ennek a hibának 99%-ban egy régebbi verzióból benn maradt mod az okozója. Töröljünk ki mindent a res_mods mappából, de mindenesetre győződjünk meg róla, hogy az utolsó patchel kompatibilisek-e a modok, amik ott vannak, és frissítsük, amit kell.
Néha egy gyors játék restart is orvosolja a problémát.

Hogyan lehet Email címet cserélni?
Sajnos ez nem olyan egyszerű, mint egy névváltás, ugyanis az Email cím az elsődleges azonosítója egy játékosnak. Éppen ezért, csak nagyon indokolt esetben lehet ilyent kérni (már nem tetszik a régi nem kifogás). Ha tényleg nyomós indokunk van arra, hogy lecseréljük, akkor egy ticketet kell írni a https://support.worldoftanks.eu/ oldalon (sajnos magyar nyelv nem támogatott). Még ezután sem garantált, hogy ez változást hoz.

Hogy tudom törölni a fiókomat?
Sehogy. Nem is érdemes. Neked semmi helyedet nem foglalja, viszont lehet később mégis visszatérnél. Ha valami mégis arra késztet, hogy muszáj megszabadulnod tőle, akkor egy ticketet kell írni a https://support.worldoftanks.eu/ oldalon.

Bannoltak. Mit tegyek?
Szégyelld magad. Ha bannoltak annak oka van. Ha valami szabálysértést követtél el, akkor annak következményét élvezheted. Ha esetleg mégis jogtalannak érzed a dolgot (úgy kezdődött, hogy visszalőttem NEM számít jogtalannak), akkor supportnál lehet fellebbezni, mindenképpen valami féle bizonyítékkal (replay lehetőleg, esetleg screenshot[ok]).

Kinek lehet szabálysértést jelenteni?
A közhiedelemmel ellentétben, nem nekem. Ha fórumon látod, akkor csak kattints a 'report' gombra, majd írj egy rövid üzenetet, hogy mit kifogásolsz a posztban, a többit mi intézzük.
Ha játékon belül látod, akkor egy ticketet kell írni a https://support.worldoftanks.eu/ oldalon. Válasszuk a 'rule violations' opciót, lehetőleg adjuk meg a szabálysértő(k) nevét és csatoljunk screenshotot/replayt, amennyiben ez nem lehetséges határozzuk meg a lehető legpontosabban, hogy ki(k) és mikor követték el a szabálysértést. Ez az opció csak csetbeli szabálysértésekre használható.

Mért nem jött meg az arany amit rendeltem?
Nem kell pánikba esni, nem veszítjük el a pénzünket. Ha átutalással fizettünk, akkor számolni kell késéssel, néha más eseteknél is. Mielőtt vásárolunk érdemes megnézni a portált, nincs-e kinn esetleg valami karbantartás, ami problémát okozhat. Ha nincs, csak akkor vásároljunk.
Ha nem jön meg az arany egy teljes munkanap alatt sem, akkor a teendő a szokásos, írni kell egy ticketet a supportnak a https://support.worldoftanks.eu/ oldalon.

A portál karbantartást jelez, pedig már mennie kéne. Mért nem jön be?
Egy gyors cash ürítéssel orvosolhatjuk a problémát, csak nyomjuk meg a ctrl+f5 kombót, és máris töltődik az oldal.

Hogyan tudom a tapasztalatot átváltani?
Először is szögezzük le, hogy csak elit tankról lehet TP-t váltani, vagyis olyan tankról, amin már minden ki van fejlesztve (a következő tank is[kivéve persze T10-ek illetve prémium tankok]). Sajnos ez az opció aranyba fog kerülni, egész pontosan minden 25 TP átváltása után kell 1 aranyat fizetni.

Mért nem gyűlik a tapasztalat a tankon?
Ez csak akor lehetséges, ha elit tankról van szó. Ekkor nincs más dolgunk, mint a bal oldalt a legénység képei felett le kell venni a pipát a gyorsított képzésről, és máris jön az átváltásra váró TP.

Hol tudom a bónusz-kódot aktiválni?
Menjünk fel a portálra (http://www.worldoftanks.eu), majd jobb felül jelentkezzünk be. Ezután nyissuk le a kis nyilat a levünk mellett, majd kattintsunk az 'Activate bonus code' feliratú gombra, és írjuk be a kódot a mezőbe. Ezután csak meg kell nyomni a narancssárga gombot, és kész is.