November első napján egy új rovat indult itt a PGO-n, azzal a céllal, hogy felzárkóztassa az embereket az Assassin’s Creed-széria eseményeit illetően. A tervem az, hogy ebből egy sokáig működő, de rendszertelenül jelentkező sorozatot készítsek, s a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy van erre igény. A kommentek, a like-ok mennyisége és a cikkek nézettségéből az szűrhető le, hogy nektek, kedves olvasóknak tetszett az ötlet, s mivel én magam is kifejezetten jól szórakoztam az írás során, lehet számítani arra, hogy a későbbiekben, valamikor 2013-ban egy új felzárkóztatóval jelentkezek. Elképzelés már van arról, hogy melyik sorozat lesz a következő alany, azonban addig még sok víz le fog folyni a Dunán, így nem is kötelezem el túlságosan maga az ötlet mellett. Lényeg az, hogy lesz még ilyen cikksorozat.Tegnap jelent meg az Assassin’s Creed III, de sajnos még csak konzolokra. Nekünk, PC-s játékosoknak egészen november 23-ig kell várnunk arra, hogy belemélyeszthessük a fogunkat az új fejezetbe, ami egy korszak lezárása. A hosszúra nyúlt kaland végéhez érve megtudjuk, a derék Desmondnak sikerül-e megmentenie a világot, miközben egy új assassint ismerhetünk meg, sőt egy új korszakot is felfedezhetünk. Na de hogy jutottunk ide? Mi történt az eddigi játékokban? Kik a templomosok és az assassinok? És mi a fene ez az alma, amit mindenki kerget? Ezekre a kérdésekre és egyebekre igyekszem választ adni a felzárkóztatóban -- az első részben a játékok során megismert legfontosabb csoportokkal foglalkozom.

Assassin's Creed felzárkóztató, 1. rész

Folytatódik a felzárkóztató, s ezúttal a játékok során megismert főszereplőkkel foglalkozom. Akárcsak az első részben kitárgyalt fontosabb frakcióknak, a karaktereknek is hosszú, színes története van -- a nagy rajongókon kívül azonban talán sokan már el is felejtették, hogy mi mindent csinált a 2007-ben bemutatkozott Altaïr, és hogy miért fontos a három játékon keresztül hömpölygő Ezio élete, illetve az sem biztos, hogy világos mindenkinek, mindehhez hogyan kapcsolódik Desmond Miles, akivel a többiekhez képest jóval kevesebb időt töltöttünk. Most tehát róluk gyűjtöttem össze a fontosabb információkat, hogy mindenkinek világos legyen, ki és miért fontos.

Assassin's Creed felzárkóztató, 2. rész

Elérkeztünk a felzárkóztató utolsó részéhez, melyben a szereplők és a fő csoportok megismerése után már nem is maradt más dolgunk, mint az eddigi ismereteinket összegyűjtve egy átfogó képet alkossunk arról, hogy mi történt a játéksorozat fennállása során.

Assassin's Creed felzárkóztató, 3. rész