November első napján egy új rovat indult itt a PGO-n, azzal a céllal, hogy felzárkóztassa az embereket az Assassin’s Creed-széria eseményeit illetően. A tervem az, hogy ebből egy sokáig működő, de rendszertelenül jelentkező sorozatot készítsek, s a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy van erre igény. A kommentek, a like-ok mennyisége és a cikkek nézettségéből az szűrhető le, hogy nektek, kedves olvasóknak tetszett az ötlet, s mivel én magam is kifejezetten jól szórakoztam az írás során, lehet számítani arra, hogy a későbbiekben, valamikor 2013-ban egy új felzárkóztatóval jelentkezek. Elképzelés már van arról, hogy melyik sorozat lesz a következő alany, azonban addig még sok víz le fog folyni a Dunán, így nem is kötelezem el túlságosan maga az ötlet mellett. Lényeg az, hogy lesz még ilyen cikksorozat.



Tegnap jelent meg az Assassin’s Creed III, de sajnos még csak konzolokra. Nekünk, PC-s játékosoknak egészen november 23-ig kell várnunk arra, hogy belemélyeszthessük a fogunkat az új fejezetbe, ami egy korszak lezárása. A hosszúra nyúlt kaland végéhez érve megtudjuk, a derék Desmondnak sikerül-e megmentenie a világot, miközben egy új assassint ismerhetünk meg, sőt egy új korszakot is felfedezhetünk. Na de hogy jutottunk ide? Mi történt az eddigi játékokban? Kik a templomosok és az assassinok? És mi a fene ez az alma, amit mindenki kerget? Ezekre a kérdésekre és egyebekre igyekszem választ adni a felzárkóztatóban -- az első részben a játékok során megismert legfontosabb csoportokkal foglalkozom.

Assassin's Creed felzárkóztató, 1. rész

Folytatódik a felzárkóztató, s ezúttal a játékok során megismert főszereplőkkel foglalkozom. Akárcsak az első részben kitárgyalt fontosabb frakcióknak, a karaktereknek is hosszú, színes története van -- a nagy rajongókon kívül azonban talán sokan már el is felejtették, hogy mi mindent csinált a 2007-ben bemutatkozott Altaïr, és hogy miért fontos a három játékon keresztül hömpölygő Ezio élete, illetve az sem biztos, hogy világos mindenkinek, mindehhez hogyan kapcsolódik Desmond Miles, akivel a többiekhez képest jóval kevesebb időt töltöttünk. Most tehát róluk gyűjtöttem össze a fontosabb információkat, hogy mindenkinek világos legyen, ki és miért fontos.

Assassin's Creed felzárkóztató, 2. rész

Elérkeztünk a felzárkóztató utolsó részéhez, melyben a szereplők és a fő csoportok megismerése után már nem is maradt más dolgunk, mint az eddigi ismereteinket összegyűjtve egy átfogó képet alkossunk arról, hogy mi történt a játéksorozat fennállása során.

Assassin's Creed felzárkóztató, 3. rész