Az enyhén szólván is röhejes bevezetésért bocsi, de egyszer mindenképp el akartam sütni.

A két téma közül, amiről a postban akartam írni jöjjön az első: az új Pc Guru. A tartalommal továbbra sincs bajom, de a design nagyon megváltozott (hogy kevésbé finoman fejezzem ki magam: GameStar koppintás lett), ami nekem nagyon nem tetszik. A Sam és Max hiánya a mellékletről lassan már idegesít, de ez 100%, hogy nem a mi kedvenc szerkesztőink hibája. A cikkek továbbra is érdekesek, a Stöki féle gondolatébresztőt pedig elsőként olvastam el (én is gondolkodom ilyen homebrew játékkészítésben, de nem tudok programnyelvet, ezért veszett fejsze nyele.. pedig ötletem lenne, nem is kevés...) Tehát a designváltás szerintem nem kellett volna, de amúgy maga a lap hozza a megszokott színvonalat.

Akkor a flash cuccok:
Avalanche: Ennek a linkjét zigil93 küldte át, neki nagyon köszönöm, de a játék ezzel szemben nem nagyon jött be. A játékmenet lényege, hogy egy kis fehér téglával kell felugrálni az égből lepotyogó tömbökre, még mielőtt elérné a lentről folydogáló pink trutymó.
Az viszont nem tetszett, hogy néha a lepottyanó tömbök pozíciói lehetetlenné teszik, hogy teljesítsd a célt. Nem egyszer előfordult, hogy a legfelső tömbön álltam ami csak létezett, erre a következő égi áldás, aminek elméletileg továbbjutásomat kellett volna szolgálnia, agyonnyomott. Ettől függetlenül kellemes kis progi, de nem ajánlom olyanoknak, akik hajlamosak frusztrálttá válni a sokadik próbálkozások hatására. A zenéje pedig egész jó.
Értékelés: 5/3

Zombie Grinder 60.000: Ezt a játékot szintén zigilnek köszönhetem, de az előzővel ellentétben nagyon megfogott! Ismét egy zombis játékról van szó (érdekes, amekkora hiány van ezekből rendes nagy címeknél, annál több van belőlük az ingyenes stuffok között) Ahogy elnéztem ez nagyon is ismert, és nem is érdemtelenül. A játék lényege, hogy pocakos pasasunk egy shotgunnal a kézben fut a pályán. Közben remek metál zene a háttérben. Itt jegyezném meg, hogy a zene köröket ver az előző ismertetőcsokorban bemutatott We Are Legend-re. A játékmenet az egyik legjobb, amit valaha is láttam: a fószer fut a pályán, fel kell venni a lőszereket, lelőni a zombikat, viszont a játék gyorsasága a háttérben szóló zenétől függ. Értsd.: lassú gitárszóló=alig vánszorog a cucc (bullet time rulez!) heavy metal húrtépés=a játék úgy száguld, hogy kapkodod a fejed, mint a GH-ban Amazing fokon. Ez egy remekmű. A legjobbak egyike, ami a neten fellelhető.
Értékelés: 5/5

No More Reinforcements: Ez egy eléggé friss stuff a neten, a weblapon, ahol játszottam, talán pár hete jelenhetett meg. A játék mottója: It's just you and your tank. Tehát háborús zónában járunk (egy városban), és tankunkban ülve kell küldetéseket megoldani. A küldetések kellőképp változatosak, hol barrikádokat kell szétlőni, hol civileket kimenekíteni, akinek meg ilyesmihez nincs kedve, az egyszerűen kipróbálhatja magát Survivor módban. A játék grafikája nekem tetszett, fekete-fehér, más színek legfeljebb a küldetés célokon, a tankon és az ellenfeleken lehetnek. A zene is nagyon jó hangulatos. Tipikusan egy remek játék, amit érdemes végigjátszani, és ami szinte folytatásért kiállt.
Értékelés: 5/5

Ennyi volt erre postra, kérlek kommenteljetek, értékeljetek, és nyugodtan ajánljatok játékokat is.

Csáó!