Elképesztő játékosszámot generált a Battlefront béta: kilenc millió játékos nyúzta a DICE programját, ezzel az "EA történetének legnagyobb bétesztje lett". -- közölte Sigurlina Ingvarsdottir.

"Áprilisban jelentettük be a játékot és tudtuk, hogy a béta egy hatalmas próba lesz. Végülis, ez volt az elmúlt hat hónap legbeszéltebb témája, így nagyon izgalmas és egy picit idegtépő volt látni, ahogy a szerverek kinyílnak a világnak.

"Ahogy Luke Skywalker örült Han Solo feltűnésének az Új Remény végén, mi úgy örülünk, hogy részt vettél a bétában. Rengeteg időt töltöttél el játékkal, nagyszerűen szórakoztál, és nem utolsósorban értékes információkat adtál nekünk arról, hogy min javítsunk még a játék premierje előtt." Az EA nagy eladásokat vár a Battlefronttól, az óriáskiadó szeretne többmilliós eladást látni a pénzügyi év végéig

A bétateszt után derült ki, hogy a játéknak PC-n nem lesz beépített chat funkciója. PS4-en és Xbox One-on ez a funkció meglesz, de hogy PC-n miért marad ki, nem világos. Nem kell azonban elkeseredni, bármilyen harmadik féltől származó programot (Team Speak, Skype) használni lehet majd, közölte az EA a játék Twitter csatornáján.