A bemutató multiplatform része az NBA 2K14-gyel folytatódott: LeBron James a saját digitális másával beszélgetett a képernyőn, de azért látszik, hogy a 2K sportszériája csak az előző részekhez képest tud jól kinézni, az EA NBA Live 14-e köröket ver rá.

Az Avalanch Software titokzatos nextgen fejlesztésére is fény derült: egy nagyszabású Mad Max adaptáción dolgozik a Just Cause-ról híressé vált brigád. A játékból csak egy rövid CGI videót láttunk, de a hangulat nagyon ott volt a szeren – PS4-n egy külön Road Warrior Survival Kit kiadással kedveskednek a vásárlóknak, de persze jön Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PC-re is.

A bemutatót egy grandiózus Destiny bemutató zárta, melyet csak annyival tudunk jellemezni, hogy hűha: a Bungie MMOFPS-e nemcsak elképesztően jól néz ki PlayStation 4-en, de izgalmasnak, tartalmasnak is hat – igaz, a sztori MMO-köntösben történő tálalásának módja egyelőre még kérdéses, valószínűleg az is marad jó darabig.

De persze nem csak AAA-kategóriás fejlesztésekről volt szó: a Sony teljes mellszélességgel kiáll a független csapatok mellett, így a Supergiant Games (a Bastion alkotói) Transistor című izometrikus szerepjátéka, az Oddworld HD remake, az Octodad, a Don’t Starve, és még egy sor már játék elérhető lesz PS4-en. A Sonynak kifejezetten célja, hogy magához édesgesse az indie-ket, akik a Microsoft egyre barátságtalanabb feltételeit látva örömmel igazolnak le a japán gyártóhoz.

Gaikai, kompatibilitás, PS Plus

A cikk írásának pillanatában még nem teljesen tiszta, hogy a multiplayer PlayStation Plushoz kötött lesz-e – egyes információk szerint csak bizonyos szolgáltatásokért kell majd fizetnünk, míg más források egy Xbox Live-hoz hasonló megoldást vázolnak fel. Ugyanakkor a PS Plus ára havi 5 dollárban maximalizálódik, és cserébe olyan dolgokat kapunk, mint egy rakás ingyenes játék, illetve a Sony által felvásárolt Gaikai, ami tulajdonképpen megoldja a PlayStation 4 visszafelé kompatibilitásának kérdését. Mivel a PS3 architektúrája köszönőviszonyban sincs a PS4-ével, csak streameléssel oldható meg, hogy régi játékainkkal az új gépen, illetve akár PS Vitán is játszhassunk – ebben vállal szerepet a képátvitellel foglalkozó vállalat. A PS4 Gaikai 2014-ben indul majd, részleteket később közöl a Sony.

Hát ennyi lett volna a japán gyártó E3-as show-ja. Az igazat megvallva egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a PS4 az a konzol, amire a legtöbb hardcore játékos vár: nemcsak a kínálat bőséges, de az árazás is megfelelő, és a cég vásárlókkal szemben tanúsított hozzáállása is példaértékű. Cikkünk a mai nap folyamán még frissülni fog, illetve a hírek között részletesebben is beszámolunk a különböző játékokról. Addig is viszont várjuk véleményeteket a kommentek között.