• Június 16-án debütál a Flash Jennifer Lawrence vígjátékával és Pixar filmmel párhuzamosan
  • A tesztvetítéseken óriási sikert aratott, a Pókember: Nincs hazaúthoz is hasonlították a filmet
  • Források szerint multiverzumos történetre számíthatunk, több Batmannel

Ezra Miller sorozatos botrányai után három vészforgatókönyvet dolgozott ki a DC Flash karaktere és a film jövőjét illetően. Mivel a szuperhőst megformáló színész az elvárások szerint nyilvánosan bocsánatot kért és szakszerű kezelés alá vetette magát, a legoptimistább verziót követi a kisebbik képregényfilmes stúdió. Hollywood történetében példátlan eset és hatalmas anyagi veszteség volna, ha nem mutatnának be ilyen magas költségvetésű filmet, ezért végig ragaszkodtak a mozibemutatóhoz. A friss értesülések szerint azonban egy héttel korábban kerül mozikba, vagyis a Pixar Elemijével és Jennifer Lawrence No Hard Feelings című új vígjátékával párhuzamosan, 2023. június 16-án debütál a Flash – A Villám.

gettyimages-1057587450-h2020.jpg
(A kép forrása: THR)

Érdekes fejleményről tudósított most a Deadline. Tesztvetítésein rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott a Flash, egy névtelen forrás például a Pókember: Nincs hazaúthoz hasonlította a szintén idő- és térbeli univerzumok határán játszódó művet. Minden oka megvan tehát a DC és a Warner vezetésének, hogy bízzon a film sikerében, ami egyébként ajtót nyithat a DC univerzum újraformálása előtt. A stúdió új vezérigazgatói, James Gunn és Peter Safran egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy milyen irányban szándékoznak terelni a DCU-t, illetve hogy más filmekben is számolnak-e Ezra Millerrel és Flash karakterével.

A film története

Andy Muschietti (rendező: Stephen King: Az, producer: Locke & Key sorozat) filmjének történetét titokban tartják, a források szerint mindenesetre multiverzumon átívelő sztorira számíthatunk. Barry Allen teljesen új világban ébred, ahol Superman nem létezik. Aquaman otthona, Atlantisz Wonder Woman hazájával, Themysciraval áll háborúban. Gotham City-ben Bruce Wayne-t meggyilkolták szülei szeme láttára, majd apja, Thomas Wayne lett a Sötét Lovag. Egyedül Barry emlékszik a másik világra, aki kivételes képességét bevetve igyekszik visszatéríteni az alternatív valóságot a rendes kerékvágásba. A film különlegessége, hogy Flash mellett feltűnik majd Ben Affleck és Michael Keaton Batmanje is. Sasha Calle révén bemutatkozik Supergirl, Zod tábornok szerepében Michael Shannont láthatjuk, azt viszont nem tudni, hogy Saoirse-Monica Jackson (Lányok Derryből) kit alakít majd. Ti várjátok a bemutatót?

A DC NAPTÁRA

Premierdátum nélkül tervezett produkciók: cím nélküli Superman film, Zatanna, Supergirl, Green Lantern Corps, Static Shock, Plastic Man, Nightwing, The Metal Men, Lobo, The Amazons, Black Canary, Booster Gold, Deadshot, Gotham City Sirens.