Konzol

A túlélőhorror játék ritka, mint a fehér holló, az Until Dawn pedig, amely az Amazonon előrendelői státuszban volt, látszólag megszűnt létezni. A termékadatlap ugyanis a következő szöveggel frissült: „megtudtuk, hogy a PS3-ra készülő Until Dawn játékot a fejlesztője elkaszálta, és ezért nincs már megvásárolható státuszban. Emiatt az előrendelését töröltük, és nem számoljuk fel a termék árát. Elnézését kérjük az okozott kellemetlenség miatt”. Ugyanakkor a VG247 szerkesztője kapcsolatba lépett a Supermassive Games igazgatójával, Pete Samuels pedig egyértelműen tagadta a kasza hírét, és megerősítette, hogy a játékot készítik, és ezzel kapcsolatban nagy bejelentésre készülnek”.

A Namco Bandai bejelentette, hogy a „Tales of...” játékok megjelenésének huszadik évfordulóján a Tales of Zestiria lokalizációt kap Európában, Észak- és Dél-Amerikában is. Baba Hideo, a sorozat producere kijelentette, hogy a fejlesztők az elmúlt években erős kapcsolatot építettek ki az öreg kontinens és Amerika játékosaival is, így a legújabb játékot már a japánokon kívül a tengerentúliak is élvezhetik. Jusizumi Makoto hozzátette, hogy a Namco Bandainál úgy látják, a szériában soha nem volt több lehetőség, mint most, és ezt a rajongók is megerősítették bennük. Az új játék pedig visszatér a sorozat gyökereihez, azok pedig, akik szeretik a „Tales of...” játékokat, ezzel is tökéletesen meg lesznek elégedve.

A Lightning Returns: Final Fantasy 13 gyűjtői kiadásban is kapható lesz. A 90 dollárba kerülő csomagot egyenesen a fejlesztőktől vehetjük majd meg a hivatalos online boltban, s aki így tesz, az egy 80 oldalas művészeti albumot kap, ami a teljes sorozat áttekintését tartalmazza. Ezen kívül jár még egy ezüstveretes zsebóra, a japán borító, illetve az Aerith Gainsborough, a Cloud Strife és a Buster Sword DLC is.

A játékosok felfedeztek egy hibát a Gran Turismo 6-ban, amivel könnyen megkerülhetővé vált a mikrotranzakciós rendszer. Ahhoz, hogy gyorsan meggazdagodjunk, nem kell mást tennünk, mint megbizonyosodni arról, hogy a játék 1.01-es verzióját futtatjuk, és van legalább egymillió kreditünk. Ha ez stimmel, akkor vegyük meg a Mercedes-Benz Conceptet, majd lépjünk ki, s a Game Data Utility segítségével töröljük a tárolt játékadatokat (nem a mentésfájlt!), aztán újra indítsuk el a programot. Ha minden jól ment, a frissen vett kocsi neve 2055-re változott, s mikor el akarjuk adni, a játék 333.993.856 kreditet kínál érte -- a limit 20 millió, így mikor eladjuk, ennyit kapunk kézhez, ami így is szép summa, hiszen ez olyan 150 eurónak megfelelő összeg. A Polyphony Digital minden bizonnyal záros határidőn belül ki fogja javítani ezt a hibát, így aki tudja, az gyorsan használja, amíg lehet!

A Crytek bejelentette a legújabb játékát. A mobiltelefonokra és táblagépekre (iOS, Android) írt The Collectables egy izometrikus nézetből mutatott lövölde lesz, melyben egy szedett-vetett, kártyákkal jelképezett és természetesen fejleszthető társaságot irányíthatunk, akikkel mindenféle öngyilkos küldetésekben vehetünk részt. Egyszóval valami olyasmit kell elképzelni, mint a Feláldozhatók, de reméljük, ez jobban sikerül majd, mint annak hivatalos játékverziója.

A CryEngine segítségével készült, egyébként ingyenes program a tervek szerint valamikor jövőre fog megjelenni, de addig is a hivatalos oldalon érdemes feliratkozni a levelez listára, ugyanis aki így tesz, az egy exkluzív karaktert vehet át.

A Cseh Köztársaságban, Görögországban, Szlovákiában, Törökországban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, Katarban, Bahreinben, Ománban, a Dél-Afrikai Köztársaságban, Bolíviában, Nicaraguában, Paraguayban, Uruguayban, és Venezuelában is megvásárolható már a PlayStation 4, a Sony pedig reménykedik, hogy év végéig a konzol összeladása meg fogja haladni a hárommillió egységet.

Az Xbox One kétmillió példányban kelt el, míg a PS4-ből 2,1 millió fogyott. Fej-fej mellett tehát az új konzolgeneráció.

A Blockbuster videójáték-szaküzletlánc az Egyesült Királyságban kénytelen bezárni kilencvenegy üzletét. A cég még januárban került bajba, és sajnos nem találtak vevőt rá, így holnap lehúzzák a rolót. Emiatt a napokban 90%-os kedvezménnyel árusították ki összes terméküket. A volt vezetők levélben köszönték meg a munkatársak szenvedélyét és támogatását, melyet az elmúlt hónapokban tanúsítottak. 808 munkahely szűnt meg ezzel.

A Mega Man, az 1987-ben megjelent platformjáték hivatalos táblajátékot kap az Egyesült Államokban. A Kickstarter-projekt már háromszorosan túlteljesítette az összegyűjteni kívánt összeget, és még több mint egy hónap van hátra a gyűjtésből. A táblajáték, ha minden jól megy, 2014 októberére készül el, így ha él kint ismerősöd az Egyesült Államokban, és Mega Man rajongó vagy, ne hezitálj, hogy megkérd, küldjön neked egyet!

A múlt hét vesztese egyértelműen az az angol srác volt, aki 730 dollárért vett meg egy Xbox One-t ábrázoló (rossz minőségben nyomtatott) képet az eBay-en. Az aukciós oldal szabályzata szerint a pénzt persze visszakapta, sőt a fiú ingyen hozzájutott egy Xbox One-hoz is, hála a CeX nevű videojáték-szaküzletnek. Az érintett közölte, hogy el se hitte, hogy ez megtörténhet, ő ugyanis csak egy visszatérítést akart, semmi mást.

Kodzsima Hideó bejelentette, hogy nem fog élete végig Metal Gear Solid játékokat készíteni. A híres tervező az Xbox Wire oldalon jelezte: nem tudja még 25 évig vezetni a sorozatot, de az új tehetségek miatt el tud képzelni egy olyan jövőt, ahol több mint két évtized után is jönnek az új részek a Metal Gear Solid-szériában. Kodzsima egyébként pont 50 éves.

A hét kérdése: volt az évben valami olyan program, amit a téli szünetre tartogattál? Ha igen, mi?

1 2