A Microsoft véresen komolyan gondolja, hogy nem csak játékokra, hanem multimédiás lehetőségekre is koncentrál; az E3-on már ecsetelték, hogy saját gyártású sorozatokkal is elő fognak rukkolni, de akkor még csak egy, a leginkább csábítónak nevezhető Halo volt színen, pedig annál jóval több műsor kerül majd adásba.

A Microsoft ma nyilvánosságra hozta, hogy nem kevesebb mint 12, saját gyártású műsort készít, zsánerek egészen széles spektrumát lefedve, a dokumentumfilmtől egészen a vígjátékokig. A felhozatalból hat már kiforrott ötlet, amikkel kapcsolatban már csak az utolsó részleteket kell lefixálni, míg a maradék hat csak koncepció szintjén létezik egyelőre. Nézzük is, mivel készül a Microsoft!

Halo tévésorozat: a legendás Halo játéksorozat televyzióra adaptált változata, Steven Spielberg felügyelete mellett.

Every Street United: valóságshow Thierry Henry és Edgar Davids főszereplésével, akik a világ öt kontinensét bejárva keresik a legügyesebb utcai focist. Nyolc darab, egyenként 30 perces epizód készül, és egy egyórás finálé.

Bonnaroo: a 13. alkalommal megrendezett Bonnaroo kulturális- és zenei fesztivál élő közvetítése. Az esemény június 13. és 15. között lesz.

Signal to Noise: dokumentumfilm-sorozat a modern technológiai vívmányokat övező rejtélyekkel és legendákkal kapcsolatban. Összesen hat epizód készül, amik közül az első az elásott E.T. játékokkal foglalkozik majd.

Humans: a brit Channel 4 közreműködésével készült drámasorozat a svéd Real Humans sorozat alapján. A sztori szerint a távoli, alternatív jövőben a legtöbb ember által vágyott vívmány egy robotszolga, ami a megszólalásig hasonít az emberi gazdájára -- egy külvárosi család azonban hamar rájön arra, hogy vérfagyasztó következményei lehetnek annak, ha egy robottal élnek együtt.

Halo digital feature: a 343 Industries, Ridley Scott és Sergio Mimica-Gezzan (Battlestar Galactica) közös Halo-projektje.

Készülőben lévő sorozatok:

Deadlands: Shane Lacy Hensley azonos című papír-ceruza kalandjátékának adaptációja, amiben egy különös vadnyugati helyre látogatunk, tele élőhalott cowboyokkal és a kártyajátékok bűvöletében élő varázslókkal.

Extraordinary Believers: a Robot Chicken készítőinek új sorozata, mely természetesen szintén stopmotion technikával készül el.

Fearless: valóságshow Paul de Gelder katona és cápatámadás-túlélő főszereplésével, aki azoknak segít majd, akik az életüket kockáztatják, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen, bármit is jelentsen ez.

Gun Machine: Warren Ellis azonos című regényének feldolgozása. Az első rész forgatókönyvét maga Ellis fogja elkészíteni.

Untitled JASH Comedy: félórás, humoros varietéműsor az Xbox Entertainment Studios és a JASH koprodukciójában. A JASH egyébként egy humoristatársulat, amit Sarah Silverman, Michael Cera és Reggie Watts hozott létre.

Winterworld: akció-kaland sorozat az azonos című képregény alapján, ami egy olyan alternatív jövőt mutat be, amelyikben a Földet egy jégpáncél borította be, a megmaradt emberiség pedig törzsekbe verődve harcol vagy barátkozik egymással.

Távlati tervek:

A Microsoft azt mondta, hogy idővel egy Gears of War, Fable, State of Decay, Forza Motorsport, és Age of Empires tévésorozat is el fog készülni, konkrétumok azonban még nyilván nincsenek.

Mindennek elkészítéséhez a Microsoft egy rakás Emmy-díjas rendezőt, írót és producert nyert meg, többek között Jonathan Hock, illetve Simon és Jonathan Chinn is nekik dolgozik a fentebb említett személyek mellett, valamint az egészet az a Nancy Tellem dirigálja majd, aki 1997 és 2012 között a CBS csatorna vezető pozícióját töltötte be, és segített elindítani a WB Networköt, vagy ahogy manapság ismert, a CW csatornát. Egyszóval tapasztalt szakemberek gyűltek össze, annak érdekében, hogy a Microsoft is saját sorozatokat tudjon készíteni.

Sorozatot azonban nem könnyű gyártani, főleg, hogy a piac nagyon véres tud lenni -- bár hozzá kell tenni, hogy a Microsoft nincs olyan rossz helyzetben, hiszen az Xbox 360 és az Xbox One, valamint az egyéb, cég kezében lévő, sugárzásra alkalmas platformok száma több tízmilliós nagyságrendet jelent, s ha ezeknek az embereknek csak egy töredékét sikerül megnyerni, máris győztek.

A Microsoft persze nem szeretné a véletlenre bízni a dolgot, s azon vannak, hogy ne szimplán csak sugározzanak, hanem igyekeznek interaktivitást is csempészni a sorozatokba. A Fearless esetében például ez úgy nézhetne ki, hogy az adott epizódot mi magunk vághatnánk össze, váltogatva a kamerák között, egy másik ötlet szerint kommentek útján, szinte valós időben láthatnák, hogyan reagált a világ az epizódok egyes jeleneteire, egy másik elképzelés szerint pedig szavazások is várnának minket. Tehát minden lehetséges módot megkapnánk arra, hogy egy, a megszokottól eltérő, személyre szabott, közösségi élményben legyen részünk. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből...

microsoft.jpg