Az indie játékok után egy behemót AAA cím, a Destiny jött, amiről első körben megtudtuk, hogy a GameStop adatai szerint most már hivatalosan is ezt rendelték elő a legtöbben a friss szellemi tulajdonok körében, a sort a PS4 vezeti, majd pedig megjött az első videó a kompetitív multiplayer módból, ami piszkosul jónak tűnik.

Megtudtuk azt is, hogy a Destiny első letölthető tartalma, a The Dark Below idén decemberben fog megjelenni.

Még egy nagy cím, ezúttal a Ubisoft csapatától. Ők a Far Cry 4-et hozták, s egy videóban mutatták be a főszereplőt, illetve magát a játékvilágot, ahol sok-sok órát el fogunk tölteni. Ezúttal már láttunk egy keveset az extrém környezetből is. a havas hegytetőkből, valamint elénk tárult a legendás Shangri-La, ahol új képességeket tudunk majd szerezni.

A Ubisoft ezen kívül részletezte a Keys to Kriat programját, aminek keretében 10 kulcsot kapunk, amit a barátainknak adhatunk oda,  hogy csatlakozzanak hozzánk egy kis kooperatív mókára. A korlátozás csak annyi, hogy mindösszesen két óráig tarthat a felhőtlen szórakozás, így igazából ez egy demónak fogható fel.

Új Middle-earth: Shadow of Mordor videó:

Kodzsima Hideo in the house! A mester természetesen a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painről beszélt, s hozott egy új videót, amiben a klasszikus doboz új képességeiről beszélt, s én inkább nem is mondok semmit, csak nézzétek a videót -- azért készüljetek fel az elborult ötletekre.

A P.T. egy új horrorjáték, amiről egyelőre semmit sem tudunk, csak azt, hogy nagyon ijesztő lesz. Nem, tényleg, nagyon ijesztő lesz, hiszen egy csaj is majdnem összepisilte magát a félelemtől. Te bírni fogod?

A játékok után maga a rendszer került terítékre, a Sony pedig bejelentette, hogy már úton van a System Update 2.0, ami egy rakás érdekességet hoz. A legfontosabb a Share Play, amivel az interneten keresztül, országokat és tengereket átszelve adhatjuk át az irányítást a barátainknak, esetleg invitálhatjuk őket egy kis kooperatív vagy kompetitív lövöldözésre -- a legjobb az egészben pedig az, hogy a másik játékosnak meg sem kell vennie a játékot, hogy velünk együtt szórakozhasson. A funkció természetesen a PS Plus előfizetőknek szól.

Továbbá a System Update 2.0, amely egyébként idén ősszel jelenik meg, lehetővé teszi, hogy egyenesen YouTube-ra töltsük fel a videóinkat, ezen kívül megújul a What’s New, valós időben mutatva, mi történik és könnyű hozzáférést adva a barátainkhoz és a korábbi közvetítésekhez, valamint jön egy valós idejű keresés is -- és még sok minden más, de ezeket majd csak később jelentik be.

A Sony ezután közölte, hogy a PlayStation Now, tudjátok, a cég játékstreamelő szolgáltatása, 2015-ben Európába is eljut, az első, természetesen zárt bétatesztelésre pedig az Egyesült Királyságban kerül majd sor.

Hardverfronton az utolsó bejelentés a PS TV európai megjelenése volt. A kis eszköz, ami lehetővé teszi a PS Vita és a PS4 távoli használatát novemberben 14-én várható az öreg kontinensen. Az ára 99 euró lesz, de kapunk három játékot, ezek az OlliOlli, a Worms Revolution Extreme és a Velocity Ultra.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!