• Az amerikai kritika kiemeli Sam Raimi markáns horrorisztikus szerzői kézjegyét
  • Sokan dicsérik Elizabeth Olsen alakítását
  • Marvel cselekményszálak összefűzését viszont kritizálták
  • Csütörtökön debütál mozikban a Doctor Strange az őrület multiverzumában

A párhuzamos univerzumokon átívelő Pókember: Nincs hazaút egekig hatoló sikere után (utóbbi minden idők hatodik legmagasabb jegybevételét termelő filmje lett) izgatottan várjuk a közönségkedvenc Doctor Strange visszatérését a Multiverzum szövevényes világába. A pótforgatás és a járvány viszontagságai miatt mostanáig halasztották a premiert, csütörtökön viszont végre „lehull a lepel” a vetítőtermekben.

Az közös univerzum már a múlté, Doctor Strange elhamarkodott varázslata révén összekuszálódtak a Marvel Multiverzum szálai. Az alternatív idősíkok olyan fenyegetést jelentenek a világra, amivel szemben még a címszereplő csapatának egyesített ereje sem jelent biztos menedéket. A jók oldalán harcol a továbbra is családját gyászoló és a Westview elestén sajnálkozó Wanda Maximoff, illetve Wong. A nagy hármast Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen és Benedict Wong alakítják. Feltűnik a filmben Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, valamint Xavier professzor szerepében Sir Patrick Stewart is. Újonnan csatlakozik továbbá a Marvel Moziverzumhoz Xochitl Gomez, aki a tinédzser America Chavezt alakítja.

Lássuk, hogyan értékelik a filmet az első amerikai kritikák. A korai nézők körében elsöprő sikert aratott a produkció. A Collider szerint hamisítatlan Sam Raimi rendezés született. Horrorról van szó, ami „furcsa, ijesztő és méltán szerepel az őrület Multiverzuma a címben”. A Variety szerzője úgy fogalmazott, hogy „a Marvel rajongók végre megkapták a horrorfilmjüket.”

Valamennyi recenzió kiemelte a direktor erőteljes, Marvel filmektől kissé idegen szerzői kézjegyét, főként a történet horrorisztikus vénáját. Illetve Elizabeth Olsen érzékeny alakítását méltatták. A sok dicséret mellé szorult azonban némi kritika is: töben America Chavez karakterének bemutatását vagy a Marvel cselekményszálak egymáshoz kapcsolását kárhoztatták. A PC Guru kritikáját délután olvashatjátok.

mv5bzgu2nwzlyzqtyti1yi00ngnlltkyytqtogvinjhkytziywyxxkeyxkfqcgdeqxvyotq2mjq3mtiv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.