A Vampyr a Life is Strange és a Remember Me alkotójának, a Dontnodnak az új RPG-je lesz, ami – mint ahogy az a címéből is kitalálható – vámpírokról fog szólni. Egész pontosan Jonathan E. Reidet katonaorvos bőrébe bújhatunk bele, aki 1918-ban alakul át vérszívóvá.

A játékban fontos szerepe lesz annak, hogy megőrizzük természetfeletti létünk titkait a város lakói előtt. Ez már eléggé nyomasztóvá teheti egy vámpír életét, de maga a környezet még rátesz egy lapáttal, ugyanis Londonban éppen dúl a spanyolnátha, és attól, hogy a jó doktor szörnnyé vált, még nem fordított hátat hivatásának.

Szóval várható némi moralizálás a játékmenet alatt, hiszen vámpírként néha be kell cserkésznünk a vérben gazdag prédát, de, hogy kik lesznek áldozataink, az csak rajtunk áll. Sőt, a Dontnod szerint alternatív úton is hozzájuthatunk majd a tápláló vérhez, de ennek meglesz a maga ára, például gyengébbé válnak a képességeink vagy lassabban fejlődnek, és ez biza kellemetlen lehet, ha szembekerülünk a Londonban cirkáló vámpírvadászokkal.

Szóval egy elég érdekes játéknak nézünk elébe, ami valamikor 2017-ben jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. Most pedig kaptunk hozzá pár plusz képet. Az E3-on további információk várhatóak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!