Az elmúlt esztendő egyik legnagyobb eseménye a Konami és Kodzsima szakítása volt, amely márciustól decemberig folyamatosan szállította a fejleményeket, izgalomban tartva az érdeklődőket, és amelynek során egy nagyon ígéretes játékot veszítettünk el. A Silent Hills volt talán a legnagyobb áldozata a törésnek, de most, hogy a Kodzsima egy új stúdiót nyitott, nincs kizárva az, hogy újra összeálljon Guillermo del Toróval és Norman Reedusszal -- ezt a lehetőséget erősíti az alábbi tweet is.

Az üzenet Kodzsima hivatalos Twitterén jelent meg, és noha az égvilágon semmi konkrétumot nem kapunk, a rajongóknak nem sok kellett ahhoz, hogy a fantáziájuk százon pörögjön, és egy olyan játékot vizionáljanak, amiben a The Walking Dead közkedvelt színésze játszhatja a főszerepet.

További, esetlegesen biztató nyomként értelmezhető hír, hogy Guillermo del Toro és Kodzsima közös előadást fog tartani a DICE konferencián. A moderátor Geoff Keighley lesz, a téma pedig az előadók karrierjének legfontosabb állomásai, és egymás meghatározó művei, amelyek inspirációként hatottak. Más szóval, még egy nagy találkozó, amiből valami nagyon jó is kisülhet, bár egy korábbi interjúban azt mondta a rendező, hogy nem akar többet játékokkal foglalkozni, ami valahol érhető is, hiszen, amiben belefogott, az csődbe ment.

guillermo-del-toro.jpg

Kodzsima sanyarú 2015-ös éve után az esztendő már sokkal jobban kezdődik, a DICE-on ugyanis nem csak előadást fog tartani, hanem munkásságának elismeréseképpen beléphet az Academy of Interactive Arts and Sciences hírességek csarnokába, a díjat pedig Guillermo del Torótól veheti át. Ehhez képest decemberben, a Konami tiltása miatt, még Los Angelesbe se mehetett ki, hogy részt vegyen a The Game Awards gálán…