Ahogy azt bizonyára mindnyájan tudjátok, a PC Guru magazinban megjelent tesztjeink idővel mind kikerülnek a PC Guru Online-ra is, és az új oldal indulásával elhatároztuk, hogy a nyomtatott és internetes megjelenés között két hónapra csökkentjük a szünetet. Jelenleg ettől a tervtől még egy kicsit messze vagyunk, de igyekszünk pótolni a lemaradásunkat, így mostantól naponta teszünk ki egy-egy újabb írást ide a PGO 4.0-ra, és minden hét végén összegyűjtjük nektek az elmúlt hét nap termését, hogy lehessen csemegézni. Lássuk a 15. hét felhozatalát!

Unmechanical

Azt hiszem, nem is kell jobb ajánlólevél egy játékhoz, ha azt írom róla, hogy múzsái között olyan indie-klasszikusokat találunk, mint a Machinarium és az Insanely Twisted Shadow Planet, miközben saját egyéniségét is megőrzi és csillogtatja... Olvassátok el ]{redenc tesztjét.

Spelunky

Húsz óra játék után azt akartam írni, hogy ez a játék borzalmas és kiakasztó. Negyven óra után legszívesebben kidobtam volna az Xboxot az ablakon. Most, kb. hatvan óra után csak azt tudom mondani, hogy megyek, és megpróbálom még egyszer a harmadik barlangot. Olvassátok el Midnite tesztjét.

Chaos on Deponia

Mint időközben kiderült, a Deadelic a Deponia-széria kapcsán trilógiában gondolkodik, ám azért az meglepett minket, hogy alig pörgettük végig Rufus első kalandját (lásd az ide kapcsolódó tesztünket), máris itt a második – ebben pedig máris van némi kritikai él... Olvassátok el ]{redenc tesztjét.

The Elder Scrolls V: Skyrim: Dawnguard

Több mint fél év várakozás után érkezett meg az első Skyrim kiegészítő, de a Dawnguard szinte minden szempontból csalódás - bölcsebb lenne szimplán küldetéscsomagnak hívni. Olvassátok el Wilson tesztjét.

Scribblenauts Unlimited

Itthon egészen biztosan nem várta senki, ennek ellenére végre megjelent az első PC-s Scribblenauts epizód, amely szebb és tartalmasabb, mint a sorozat korábbi részei... de még így sem nevezhető túl jónak. Olvassátok el Wilson tesztjét.

Primorida

Ördög tudja, hogy csinálja Dave Gilbert, de valahogy mindig kiszagolja azokat az indie-projekteket, amelyek mögé érdemes odaállni. Így történt ez a Primordia esetében is: a Wadjet Eye ismét megajándékozta a kalandműfajt egy emlékezetes alkotással... Olvassátok el ]{redenc tesztjét.

Hairy Tales

Elég merész döntés egy okostelefonokra írt játékot a még okosabb PC-kre kiadni, hiszen mindig ott a veszély, hogy a végtermék csúnya és buta lesz – különösen, ha főszereplői is csúnyák, buták, és minden bizonnyal büdösek is. A dolog valahogy mégis működik. Olvassátok el Mahmud tesztjét.

The Dark Eye: Chains of Satinav

A kalandszerelmeseknek ismerős lehet a Daedalic Entertainment neve, hiszen olyan címeket kaptunk tőlük, mint a New Beginning vagy a Whispered World, és ezek mellé zárkózik fel ez a játék is. Mindet egy szókapcsolattal jellemezhetjük: „gyönyörű, de...”. Olvassátok el ]{redenc tesztjét.

Little Inferno

A levél, melyet a fagyos szél morogva tűzött fel a reszkető, lombja vesztett fa kiálló ágára, égett volt. Füstszagot árasztott, kapkodva rótt rejtélyes sorai hosszan visszhangoztak bennem, és azóta is kísértenek. Honnan jött? Ki írta? Mi történt vele? Félek, nincs rá válasz, nincs magyarázat. A konok tél hallgatag és néma, a hó alá temetett, jégbe zárt titkok csak akkor tárulnak fel, ha eljő a tavasz. Ha eljő a tavasz... Olvassátok el ]{redenc különleges tesztjét.

PlanetSide 2

A PlanetSide 2-ben nincs semmi olyan, amit ne láttunk már volna bármely Battlefield- vagy Tribes-részben, grafikája szintén messze van az áll-leejtőtől, a számokban azonban verhetetlen: 64 km2-es harcterein ugyanis kétezer harcos eshet egymás torkának – méghozzá ingyen. Olvassátok el JohnBart tesztjét.

Deponia

Vak is talál tyúkszemet, vagy hogy, a lényeg, hogy a Daedelic csak összehozott egy olyan kalandot, ami már majdnem klasszikus, mindenesetre sikerült meglepnie vele e sorok íróját. Persze a velük kapcsolatban sokszor emlegetett „de”, mint védjegy, most is befigyel... Olvassátok el ]{redenc tesztjét.

Olvasói tesztek