Miközben a 2004-es Ticket to Ride és a 2005-ös Ticket to Ride: Európa a BGG-adatbázis előkelő helyein osztozik (utóbbi összesítettben a 152., míg családi kategóriában a 29.), variánsaival, kiegészítőivel és különböző helyszíneivel egy igen népes családot tudhat magáénak. Nincs két hete, hogy megjelent A legendás nyugat, avagy a játék Legacy-verziója (változnak a szabályai, játékról játékra fejlődik az összetevők és feladatok terén), most pedig a digitális változat robogott be Steamre, hogy utasaival igen komoly utat tegyen meg a szórakozás világában.

pcguru-ticket-to-ride-ttr-marmalade-game-studio-days-of-wonder-vonat-tarsasjatek-tarsas-gemklub-tickettoride-digital-2.jpg

Míg az alapjáték csak 14 euróba (5300 Ft), sőt most akciósan ennél is kevesebbe kerül, a Europe-bővítményt 7 (2600), a teljes világ-jegyet pedig 34 euróért (12 800 Ft), vásárolhatjuk meg, és ezzel összesen 10 kiegészítővel és néhány extra karakterrel járhatjuk be a Föld különböző részeit, Európa mellett olyan helyszínekre eljutva, ahol digitális verzió még soha nem járt. Mert korábban volt már videójátékos adaptációja a társasnak, de a Marmalade Game Studio Ltd új verziója minden eddiginél közelebb áll a fizikai változathoz, amely ugye arról szól, hogy kártyákat kijátszva, vasúti kocsikat letéve foglaljuk be a városokat összekötő útszakaszokat. Volt teljes végigjátszásunk is az Esport1 csapatával, a gyönyörű, a 15. évfordulóra megjelent Európa-kiadással.

Más kérdés, hogy az első Steam-es értékelések alapján nem minden esetben lett sikeres a felújítás és változtatás, mivel a játékosok többsége amiatt panaszkodik, hogy az interface nem jó, a külső túl gyerekes, illetve a jegyek és a 3D-s környezet több grafikai nehézséget okoz. Hogy ezek mennyire állandó problémák, illetve mennyire sikerül rendesen javítani a felsoroltakat, az még kiderül, de az biztos, hogy a Ticket to Ride brand éppen elég népszerű ahhoz, hogy világszerte rengeten próbálják ki az újabb digitális változatot, ami a kiegészítőkkel immáron az asztali játék egy még nagyobb részét helyezi a kijelzőkre. Mi tuti kipróbáljuk, de jelenleg a Legacy-változat élvezi a prioritást.