A Sony már a TGS 2014 kezdete előtt két héttel leleplezte az őszi-tavaszi kínálatot, olyan játékokat mutatva be, mint a Resident Evil: Revelations 2, a Yakuza Zero,  vagy épp a Silent Hills. Lássuk, mik voltak a sajtókonferencia legfontosabb bejelentései, hírei, videói!

A Sony a Gamescom 2014-en egész jó formát hozott, de azért érezhető volt a japán kiadó viselkedésén, hogy az igazi nagy durranásokat a hazájában megrendezésre kerülő Tokyo Game Show-n fogja elpuffogtatni. Így is lett; a TGS 2014-es Sony-show – ami persze vagy két héttel megelőzte az igazi TGS-t – impresszív tartalommal, sok-sok játékkal és érdekes infóval kápráztatta el mindazokat, akiket érdekelnek a távol-kelet legendás játékai és konzoljai.

PS4, PS Vita, és egy kis nyugat

A show-t a PS4 10 milliós eladásaival nyitotta a Sony. A gyártó mindenkinek köszöni a bizalmat, igaz, ők sem értik, mire a nagy vásárlásmánia, amikor még messze nem indult be a gép játékdömpingje. Igaz, már nem kell sokat várni rá; a TGS 2014-en több mint 40 játék kerül majd bemutatásra!

Az első hullám a PS Vitát érte: 100 játék jelenik meg a Sony második kézi konzoljára 2015 márciusáig, ezzel 600-ra emelve a programok számát. Csak pár cím kedvcsinálónak – annyit elárulok, hogy a PC-s olvasóknak ezek nem sokat mondanak majd.

Lumnious Arc Infinity, Phantasy Star Nova, Dangonronpa, új Way of the Samurai

Jól hangzik? Ne hazudjatok, tudjuk, hogy nem, de sebaj, legalább bővül a gépen a választék. Szerencsére a Sony is érti, hogy az emberek nem a PS Vita miatt nézik az élő sajtóközvetítéseket, így hamar a PS4 került előtérbe.

Az első bemutatásra kerülő játék a Destiny volt – nyakunkon a megjelenés, kár sokat beszélni róla, a trailer viszont jól néz ki, mint ahogy az egész játék.

A Destinyt az Assassin’s Creed: Unity és a The Crew követte, majd jött egy Far Cry 4 videó, japán szinkronnal – ajvé! A sok nyugati játékot a The Witcher 3: Wild Hunt egy újravágott trailere zárta, újat gyakorlatilag nem mutatva. Hiába, a japán piacon ezek a játékok a legtöbb vásárló szemöldökét sem emelik meg.

PS4-exkluzív felhozatal

A TGS 2014-es Sony-show érdekesebb szakaszát Josida Suhei feltűnése jelezte. A PS4-es Everybody’s Golf rövid bemutatója után (megjelenés jövőre) a LittleBigPlanet 3 tűnt fel a kivetítőn. Sokat nem tudtunk meg róla, de még mindig nagyon cukinak tűnik, szóval várós alkotás.

Megmutatta magát a The Order: 1886 is, igaz, a TGS 2014-re a már Gamescom 2014-en is látott demó japán szinkronos változatát vitte ki az angol fejlesztőcsapat.

És végül feltűnt a Bloodborne trailere. Na igen.

Bloodborne megjelenés: 2015. február 5.

Nahát-nahát, az új Souls-cím sokkalta közelebb van, mint vártuk! Addig pont kifut a Dark Souls 2. Sajnos a megjelenési dátum csak Japánra vonatkozik, de mivel a PS4 egy régiófüggetlen konzol, ezért a lehetőség, hogy idejekorán elkezdjük széttörni a DualShock4-et dühünkben, adott.

A Bloodborne után a Kingdome Under Fire 2, majd a Suda 51-féle Let it Die mutatkozott be. Majd jött a

Silent Hills bemutató,

azaz az új Silent Hill-játék, amit Kodzsima Hideo és Guillermo del Toro készít. A Silent Hills főszereplőjét tényleg Norman Reedus alakítja majd, a fejlesztés alatt pedig nagyon komoly figyelmet fordítanak a fejtörők megkomponálására.

Mint del Toro elmondta, Kodzsimával egy éve találkozott és „nagy mesélőnek” tartja, míg Reedusszal a Mimic forgatásán barátkozott össze. Ja és még annyit érdemes kiemelni, hogy Kodzsima a világ legfélelmetesebb játékát akarja elkészíteni. Vajon sikerül neki?

Persze nem telhet el japán játékshow az épp aktuális Metal Gear Solid bemutatója nélkül. A Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain azonban most nem látható, de sebaj, magán a TGS 2014-en kint lesz a program, sőt, be is jelentenek vele kapcsolatban valamit.

A Silent Hillshez tökéletes levezetés a Resident Evil remake remake-je – igen, ez elég szörnyen hangzik, de azért jól néz ki. Arra mondjuk kíváncsiak leszünk, mit szólnak majd a modern kor gamerei a tank controllsnak nevezett, fertelmes, rögzített kamerás irányításhoz.

Resident Evil: Revelations 2 bejelentés

PS4-re és Xbox One-ra jön, a 3DS-t nem említik. A játék 2015 elején jelenik meg, a főszereplők pedig új karakterek egy új idővonalról. A TGS 2014-en játszható lesz, akkor már többet fogunk tudni róla.

Resident Evil: Revelations 2

A Yakuza Zero új trailere legalább olyan hangulatosra sikeredett, mint az összes korábbi jakuzás anyag. 1988-at írunk, a sztori egy előzmény, a megjelenés pedig 2015 tavaszán esedékes, PS3-ra és PS4-re egyaránt. Japánban, persze.

Nemcsak a Yakuza Zeróban nézegethetünk viszont csini japán lánykákat, hanem a Dead or Alive 5-ben is, amit PS4-re is kijön, mert miért ne. Ugyanezzel az indokkal jön az új Dragonball-játék, amit stílusosan beöltözve harangozott be a Bandai Namco munkatársa. A program címe Dragonball Xenoverse – több infó nincs, majd a TGS 2014-en.

Persona 5 trailer

Először csodálhatjuk meg a játék híresen szép anime-betéteit. Egy fiatal srác áll a bemutató középpontjában, aki az iskolába igyekszik egy japán metropoliszban. Megjelenés 2015-ben, PS3-ra ÉS PS4-re!

És ha ez még nem lenne elég, egy Dragon Quest-játékot is kap a PS4. A Dragon Quest Heroes azonban sajnos nem JRPG, hanem Dynasty Warriors-szerű kaszabolás.

És ennyi. A TGS 2014 első nagy bemutatója jobban sikerült, mint a teljes Gamescom 2014, ez pedig mond valamit. És még egy jó hír a végére: kint lesz a TGS 2014-en a Project Morpheus!