A Tokyo Game Show 2014 kiállításról származó összes bejelentés, hír, megjelenés és információ egyetlen helyen összegyűjtve, a PC Guru Online jóvoltából! Kellemes böngészést kívánunk.

A Tokyo Game Show, vagy ahogy a világon sokan emlegetik, TGS a legnagyobb japán játékipari rendezvény, amely először 1996-ban került megrendezésre a nevet is szolgáltató japán fővárosban, Tokióban.

Tokyo Game Show 2014

A Tokyo Game Show, bár elsősorban a japán játékiparra fókuszál, európai és amerikai szemmel nézve is érdekes, információdús rendezvény, ami természetesen konzolos fronton szállítja a legfontosabb újdonságokat. Ennél fogva a TGS 2014 fókuszában mindenképp a PS4 és a Nintendo gépei, tehát a Wii U és a 3DS állnak majd – na, meg az a számtalan játéktermi állatság, amit évről-évre nagy WTF-ek kísérnek a nyugati sajtóban, hiszen Japánban még ma is nagy népszerűségnek örvendenek a játéktermek.

A TGS 2014 összefoglaló

A Tokyo Game Show 2014 kifejezetten sok újdonságot hozott, és bár a bejelentések és hírek többsége csak a távol-keleti játékosokat érintette (ez hagyománynak számít a TGS-en), azért mi, európai gamerek is kaptunk pár finomságot. Foglaljuk össze gyorsan, mi mindent láttunk!

A TGS 2014 egy Sony elő-sajtókonferenciával indult, mely bizony megelőzte a show kezdődátumát – hiába, a Japánok szeretnek mindent minél hamarabb befejezni. A legnagyobb ováció a Bloodborne-t, a Resident Evil: Revelations 2-t, a Yakuza Zerót, illetve a mozgásban első ízben látható Persona 5-öt érte, mely utóbbi, PS3-as játék szerencsére PS4-re is megjelenik. A Sony vezetősége elmondta továbbá, hogy jobban fognak fókuszálni a PS Vitára a 2015-ös év folyamán, valamint hogy a PS4-ből már több mint 10 millió példány kelt el 2014 szeptemberéig bezárólag.

A csütörtökön hivatalosan is elindult TGS 2014-en aztán kipróbálható volt a februárban várható Bloodborne, állak estek a földre a Final Fantay XV bemutatója láttán, bejelentésre került a a nyugati Final Fantasy Type-0 HD, és persze friss videóval jelentkezett a Silent Hills.

Ezeket a híreket mind megtalálhatjátok alant a „Kapcsolódó hírek” dobozban.