Az ősz tradicionálisan nagyon erős évszak a játékiparban, ez a kijelentés pedig az idei évre hatványozottan igaz, hiszen novemberben érkezik a konzolok új generációja, amiért sok kiadó a következő pár hétre időzítette minimum egy AAA kategóriás címe debütálását. Ilyen hatalmas felhozatalban pedig könnyű elveszni, ezért összeírtuk nektek a következő hónap legfontosabb és legnagyobb megjelenéseit, amikre mindenképp érdemes lehet odafigyelni. Nyugalom, Randy Pitchford és a Godfall csak illusztráció, a listán egyikük sem szerepel.

ekt9j6bx0aemvzu.jpg

Assassin’s Creed Valhalla

A Ubisoft az elmúlt években jelentősen átalakította az Assassin’s Creed receptjét, ami most már inkább mondható egy nyitott világú, RPG elemekkel feldobott akciójátéknak, mintsem lopakodásra kihegyezett programnak. Hogy a franciák részéről ez mennyire volt jó döntés, azon lehet vitatkozni, de tény, hogy a sorozat továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend, és minden új megjelenéssel tökéletesíti egy kicsit ezt az átdolgozott formuláját.

Első pillantásra pedig az Assassin’s Creed Valhalla is pontosan ezt az utat követi. A játékban Eivort, a vikinget alakíthatjuk, aki társaival együtt Angliában kénytelen új életet kezdeni, ez azonban nem bizonyul könnyű feladatnak, hiszen a helyieken kívül a rivális klánok sem látják szívesen az új jövevényeket. Az Assassin’s Creed Valhalla pedig ehhez az alaphelyzethez komoly döntéseket, brutális harcrendszert és persze viking rapcsatákat is kínál, ez a recept pedig az általunk megjelenés előtt kipróbált demó alapján több mint ígéretesnek tűnik.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Ha új év, akkor új CoD, és nem lesz másként ez idén sem, a Call of Duty: Black Ops Cold War pedig egy olyan cím, amire érdemes lehet odafigyelni. A játékkal kapcsolatban már tavasz óta lehetett olyan pletykákat hallani, hogy lényegében egy Black Ops soft rebootot kapunk a képében, és ez úgy-ahogy be is jött, hiszen a Cold War végül a Treyarch 2010-es alkotásának közvetlen folytatása lesz.

A kampány (amit egyébként az FPS-zsáner igazi veteránjának számító Raven Software jegyez) a ’80-as évek elején játszódik, a hidegháború egyik legdurvább korszakában, mikor az eredeti Black Opsból megismert Mason, Woods és Hudson egy hihetetlenül veszélyes és ravasz szovjet kém után ered. A trailerek alapján a hidegháborús, paranoiás hangulatra ezúttal sem lesz panasz, ha pedig ehhez hozzávesszük a multit és a zombimódot, egyből látható, miért érdemes figyelni a Black Ops Cold Warra a patinás megjelenésekkel telezsúfolt novemberben is.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

2018 egyik nagy slágere a PS4-exkluzív Marvel’s Spider-Man volt, az Insomniac Games csapata pedig hamarosan leszállítja nekünk a folytatást is a PS5 egyik nyitócímeként érkező Miles Morales képében. A játék a két évvel ezelőtti program spin-offjaként funkcionál, főszereplője pedig Miles Morales, aki Peter után szintén magára ölti a pókruhát, hogy megvédje New York városát, vagyis egész konkrétan szülőnegyedét, Harlemet.

Spin-offról lévén szó a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales nem tér el olyan látványosan az elődjétől, de persze különféle újításokra azért így is érdemes számítanunk. Miles például teljesen új képességekkel, mozdulatokkal és animációkkal érkezik, ahogy természetesen a sztori és a helyszín is vadonatúj lesz. Ha pedig ez önmagában nem lenne elég meggyőző, érdemes megjegyezni, hogy főhősünk egy macskát is magával cipelhet mindenhová, aki a különböző „kivégző” mozdulatoknál is besegít neki. Ennyi pedig már bőven elég a GOTY jelző elnyeréséhez.

Demons’s Souls remake

Ha pedig már a PS5 nyitócímeinél tartunk, muszáj megemlítenünk a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales mellett a Demon’s Souls remake-et is. A FromSoftware klasszikusa eredetileg még 2009-ben jelent meg PS3-ra, megalapozva a napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendő soulslike zsánert, novemberben pedig befut a kérlelhetetlen akció-RPG felújított verziója a Bluepoint Games csapatától, hogy a mazochistáknak is legyen mivel ünnepelni a generációváltást.

A Demon’s Souls remake természetesen a soulslike zsánertől megszokott stílust képviseli, azaz piszok nehéz, de nem igazságtalan, hatalmas főellenfeleivel küzdve pedig párszor tuti át fogjuk gondolni a teljes életünket. Ráadásul ez a klasszikus recept gyönyörűbb lesz, mint valaha: elég csak egy pillantást vetnünk a játék trailereire, hogy lássuk, a Bluepoint Games csapata igencsak komolyan vette a felújítást. Épp ezért a Demon’s Souls remake egy tizenegy év után feltámadó klasszikus, amiről hiba lenne megfeledkezni még az őszi játékdömpingben is.

Cyberpunk 2077

Végezetül pedig természetesen muszáj megemlítenünk a CD Projekt RED legújabb játékát, mely ugyan elég sokat csúszott, de november 19-én végre megjelenik. A Cyberpunk 2077 egy belső nézetes RPG, ami a roppant népszerű Cyberpunk 2020 világában játszódik, készítésében pedig ennek megfelelően az eredeti szerepjátékot megalkotó Mike Pondsmith is részt vett.

A Cyberpunk 2077 legnagyobb erényének mindenképp az összetettsége tűnik: az eddigi interjúk és előzetesek alapján a The Witcher 3 után ismét egy hatalmas és részletesen kidolgozott világot kapunk a CD Projekt RED csapatától, tele izgalmas karakterekkel, brutális fegyverekkel, lebilincselő sztorival és persze nagybetűs Hangulattal. Ennek fényében pedig nem is lehet kérdés, hogy a Cyberpunk 2077 az elkövetkező pár hét egyik legkomolyabb friss megjelenésének ígérkezik, csak győzzük valahogy kihúzni a november 19-én esedékes debütálásáig.