• Martin 1980-as gyerekregényét, a The Ice Dragont a Warner Bros. animációs részlege adaptálja
  • A film főhőse északi gyerek, aki különleges kapcsolatot alakít ki egy jégsárkánnyal
  • A forgatókönyvet az Acacia-trilógia szerzője, David Anthony Durham írja

A fantasy műfaj kedvelői tűkön ülve, hosszú évek óta várják, hogy a lassú munkatempójáról messze földön híres George R.R. Martin lezárja a Trónok harca fő cselekményszálát, befejezze az eredeti regényciklust. A hetvennégy éves amerikai író bőszen dolgozik a finálén, ami elmondása szerint másként alakul majd, mint a sorozatban láthattuk, közben azonban Westeros más apró történetei is foglalkoztatják. 2018-ban jelent meg például Tűz és vér című kötete, ami alapján fut a Sárkányok háza jelenleg az HBO műsorán. Illetve nincs egy hónapja, hogy kiadta a Targaryen ház történetét összegző The Rise of the Dragont.

Martin friss könyvének sajtókörútján elárulta, hogy a Sárkányok háza és a közelgő Havas Jon sorozat mellett újabb mozgóképes adaptációval bővül a Trónok harca univerzum: A jégsárkány (The Ice Dragon) című gyerekeknek szánt regényéből a Warner Bros. készít animációs feldolgozást. „Talán tudjátok, hogy időnként más könyveket is írok, amik nem részei a westerosi univerzumnak vagy [a fő történetívnek]. Egyike ezeknek A jégsárkány című, még 1978-ban íródott regényem, ami egy jégsárkányról szól” – mesélte lelkesen a Penguin Random House podcastjában.

the-ice-dragon-5transnvbqzqnjv4bqpgtltbbvuajnigue93qrs1zumhg-aodx4nfleziolwk.jpg
(A kép forrása: The Telegraph)

Az 1980-ban Alicia Austin rajzaival közölt regény főhőse Adara, egy északi gyerek, aki a legnagyobb fagy, rideg Tél idején született. Kiskorában megérinti, később pedig lovagol egy jégsárkányon, akivel valamilyen különleges érzés köti össze. Amikor családja otthonát északi erők megtámadják, Adara színre lép és a jégsárkány segítségével vet véget a háborúnak. Martin elmondta, hogy a rövid történetecskét ki kell bővíteni, hogy mozifilm készülhessen belőle, a forgatókönyvet pedig az Acacia-trilógia szerzője, David Anthony Durham írja.