Resident Evil 6

Megjelenik viszont PC-re a konzolokon már tavaly debütált Resident Evil 6. A legendás horror-széria mára TPS-akcióvá avanzsált, és a hatodik, számozott felvonás a legpergősebb a sorban. A sztori három évvel a Resident Evil 5 után veszi fel a fonalat, méghozzá négy kampány tolmácsolásában: játszható Chris, Wesker fia, Jake, Leon és Ada -- utóbbi csak egy rövidebb bónusz formájában. Ráadásul mindegyik kampány más és más játékélményt nyújt: Chrisszel a parazitafertőzés áldozatai elől menekülünk, Jake-et folyton óriási szörnyek veszik üldözőbe, Leon a sorozat régi ismerősei, a zombik ellen küzd, Ada pedig próbál lopakodni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Resident Evil 6-ban mindegyik karakternek van egy társa (Adát leszámítva), akit alapesetben az MI irányít, de a beépített, dinamikus kooperatív módnak hála bármikor becsatlakozhat egy barátunk, hogy együttes erővel billentsük hátsón a bioterroristákat. Bár a játék szólista módja sem rövid, visszatér a sokak által kedvelt Mercenaries (PC-n egy extra nehéz No Mercy változattal), sőt, az új Agent Hunt-módnak hála fejest ugorhatunk mások kampányába, hogy egy teljesen átlagos ellenfél bőrébe bújva átvegyük az MI-től a mutáns irányítását. Mindezt viszonylag szép grafika és összetett, bár sokszor nehezen követhető sztori teszi kerek egésszé. A PC-s verzió ráadásul szebb, nagyobb, tartalmasabb lesz a konzolosnál, és pár fizetős DLC-t is megkapunk ingyen, ráadásul még a Left for Dead 2 rajongói is örülhetnek neki. Érdemes persze megemlíteni, hogy megjelenésekor a játék alaposan megosztotta a rajongókat és a kritikusokat, noha nálunk Mo kolléga 83%-kal jutalmazta a programot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

The Walking Dead: Survival Instinct

  • Fejlesztő: Terminal Reality
  • Kiadó: Activision
  • Megjelenés: március 22.
  • Platformok: PlayStation 3, Xbox 360, Wii U
  • Kapcsolódó adatlapunk

A Telltale-féle The Walking Dead: The Game zseniálisra sikeredett, így nem csoda, hogy az Activision is vérszemet kapott, és megszerezve a tévésorozat jogait, egy jóval mainstreamebb stílusú adaptáció fejlesztésébe kezdett. Ez a Survival Instinct, melyben az AMC szériájának két saját karakterét, Daryl és Merle Dixont irányíthatjuk, még mielőtt találkoztak volna az atlantai túlélők csoportjával. Műfaját tekintve a játék FPS, noha a fejlesztők állítása szerint nem fogunk sokat lövöldözni, hisz az nagyon kilógna az alapanyagból -- akik nem tudnák, a TWD világában a zombik nagyon jól hallanak, így a szereplők igyekeznek csendesen elintézni őket, hogy ne vonzzák maguk köré a többi élőhalottat. Az eddig látott videók és képek alapján egy túlélőhorrort kapunk első személyű nézetben, a népszerű karaktereket pedig Norman Reedus és Michael Rooker keltik életre. Várható sok íjászat, menekülés, bujkálás, robbantás és elhulló mellékszereplők rövid sora, csúnyácska grafikai köntösben, a sorozatban látottnál jóval visszafogottabb karakterisztikával (Merle igazi redneck, azaz gyűlöl mindenkit, aki nem fehér, és egyébként is egy tuskó). Mi azért várjuk egy kicsit -- ha valamennyi átjön a sorozat hangulatából, már megéri végigjátszani.

Megjegyzés: március 22-én a konzolos verziók megjelenése biztos, a PC-s változat dátumát tekintve meglehetősen nagy a bizonytalanság.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

További megjelenések

  • LEGO City: Undercover -- március 19. (Wii U)
  • Assassin's Creed III: The Tyranny of King Washington – The Betrayal  -- március 19. (PC, Xbox 360)
  • Assassin's Creed III: The Tyranny of King Washington – The Betrayal  -- március 20. (PS3)
  • Battlefield 3: End Game -- március 20. (PS3)
  • Alien Spidy -- március 20. (PC, Mac, Xbox 360)
  • Need for Speed: Most Wanted -- március 21. (Wii U)
  • Monster Hunter 3 Ultimate -- március 22. (3DS, Wii U)
  • Sly Cooper: Thieves in Time -- március 22. (PS Vita)
  • Tales of Xilia  -- március 22. (PS3)
  • Karateka --  -- március 22. (Wii U)
Te melyik játékot várod legjobban a 12. héten?
Mi a Resident Evil 6 bővített PC-s portjára vagyunk a legkíváncsibbak. Ti melyik kiemelt játékot várjátok a héten?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!
1 2