Kérjük jelentkezz be!

Mit olvasol most?

Ide jöhet, hogy éppen mit olvasol most.
#763422 KongFan Moderátor 2015. november. 19. 13:09
KongFan
#763420 :: bodak (2015. november. 19. 11:35)
Lovecraft "mentségére" legyen mondva, a huszadik század elején kevesebb is elég volt. Nem szépirodalmi műveket írt, hanem a szó szoros értelmében vett ponyvaregényeket, és csóró is maradt élete végéig. Az utókor emelte fel, mint minden "nagy" korszakalkotó, kult-teremtő művészt. Poe műveitől se csokizik be az ember, de nem lehet elvitatni hatását. Mindkettejük művei inkább rátelepszenek az emberre, egyfajta atmoszférát teremtenek. Erre kevesen képesek. Hovatovább, manapság a Frankenstein (a könyv Poe korabeli, az első film Lovecraft korabeli, csak érdekességképpen említem) sztoritól se lenne tele a gatyó, mégis mérföldkő a horror műfajában. Isten őrizz, hogy győzködjelek, csak sajnálom, hogy "nem gyere be" :)
Én elhiszem, hogy ez akkor volt igazán menő amikor írta. Meg nagy hatással van/volt sok műre de...
Nem. Számomra nem.
Tell me would you kill to save a life? Tell me would you kill to prove you're right? Crash, crash, burn, let it all burn. This hurricane's chasing us all underground.
#763420 bodak 2015. november. 19. 11:35
bodak
#763408 :: KongFan (2015. november. 18. 19:01)
A Tűz és a Jég világa. Baromi érdekes, világot bemutató könyv, borzasztó igényes kiadásban! Lovecraft összes 2. kötetét hagytam abba érte. Hogy őszinte legyek, a horror Atyaúristene elég nagy csalódás számomra. Nem üti meg az ingerküszöböm, egyáltalán nem félelmetes egyik írása sem. A sztorik érdekesek, de igazából mind kiismerhető és szinte ugyanazokra a sémákra épülnek. Meg ez az állandó gigászi, felfoghatatlan, irdatlan, a megfoghatatlan iszonyat mániája kikészít. Ez az ember más jelzőket nem ismert? Baromi idegesítő ez a mindent eltúlzó stílusa. Van, hogy több oldalon keresztül írja le egy rém kinézetét, ami dögunalmas, máskor meg semmit nem mond róluk, mert megnevezhetetlen! Ez meg bosszantó. Köztes variáció nincs! Alig emlékszek már a sztorikra az első két kötetből. Amik tényleg tetszettek az Eryx falai között és a Szín az űrből. Zarándokút Kadathba meg konkrétan olvashatatlanul unalmas. Egy értelmetlen katyvasz. Nem bírtam végig olvasni. David Lynch úrral biztos nagy haverok lennének. Mindketten az értelmetlen lidérces álmaikból próbáltak alkotni. Örülök, hogy sok ember szereti őket. Nálam ezek egyáltalán nem működnek. Del Toro, Az Őrület hegyei mániáját se értem. Mit akar ezen megfilmesíteni, hát soha nem történik semmi, a szereplők szeme láttára... Teljesen át kellene dolgozni, hogy a ma emberét megrémítse.
Lovecraft "mentségére" legyen mondva, a huszadik század elején kevesebb is elég volt. Nem szépirodalmi műveket írt, hanem a szó szoros értelmében vett ponyvaregényeket, és csóró is maradt élete végéig. Az utókor emelte fel, mint minden "nagy" korszakalkotó, kult-teremtő művészt. Poe műveitől se csokizik be az ember, de nem lehet elvitatni hatását. Mindkettejük művei inkább rátelepszenek az emberre, egyfajta atmoszférát teremtenek. Erre kevesen képesek.
Hovatovább, manapság a Frankenstein (a könyv Poe korabeli, az első film Lovecraft korabeli, csak érdekességképpen említem) sztoritól se lenne tele a gatyó, mégis mérföldkő a horror műfajában.

Isten őrizz, hogy győzködjelek, csak sajnálom, hogy "nem gyere be" :)
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.
#763408 KongFan Moderátor 2015. november. 18. 19:01
KongFan
A Tűz és a Jég világa. Baromi érdekes, világot bemutató könyv, borzasztó igényes kiadásban!

Lovecraft összes 2. kötetét hagytam abba érte. Hogy őszinte legyek, a horror Atyaúristene elég nagy csalódás számomra. Nem üti meg az ingerküszöböm, egyáltalán nem félelmetes egyik írása sem. A sztorik érdekesek, de igazából mind kiismerhető és szinte ugyanazokra a sémákra épülnek.
Meg ez az állandó gigászi, felfoghatatlan, irdatlan, a megfoghatatlan iszonyat mániája kikészít. Ez az ember más jelzőket nem ismert? Baromi idegesítő ez a mindent eltúlzó stílusa.
Van, hogy több oldalon keresztül írja le egy rém kinézetét, ami dögunalmas, máskor meg semmit nem mond róluk, mert megnevezhetetlen! Ez meg bosszantó. Köztes variáció nincs!

Alig emlékszek már a sztorikra az első két kötetből. Amik tényleg tetszettek az Eryx falai között és a Szín az űrből. Zarándokút Kadathba meg konkrétan olvashatatlanul unalmas. Egy értelmetlen katyvasz. Nem bírtam végig olvasni.
David Lynch úrral biztos nagy haverok lennének. Mindketten az értelmetlen lidérces álmaikból próbáltak alkotni. Örülök, hogy sok ember szereti őket. Nálam ezek egyáltalán nem működnek.
Del Toro, Az Őrület hegyei mániáját se értem. Mit akar ezen megfilmesíteni, hát soha nem történik semmi, a szereplők szeme láttára... Teljesen át kellene dolgozni, hogy a ma emberét megrémítse.
Tell me would you kill to save a life? Tell me would you kill to prove you're right? Crash, crash, burn, let it all burn. This hurricane's chasing us all underground.
#763407 v.zsuzsi 2015. november. 18. 18:38
v.zsuzsi
Paula Hawkins: A Lány a Vonaton
#759091 töfi 2015. január. 18. 17:13
töfi
Sziasztok!The Elder Scrolls könyveket tudtok ajánlani?(webshopot is ha tudtok)
#758847 töfi 2015. január. 10. 16:32
töfi
Bocsánat George R.R. Martin
#758846 töfi 2015. január. 10. 16:09
töfi
Gerge Martin R.R. - A Hét Királyság Lovagja
#740077 Rastafunrise 2013. július. 18. 03:11
Rastafunrise
Clive Barker: Korbács

Ha esetleg ismerősen cseng a neve, akkor az azért van, mert az ő nevéhez fűződik 2 játék:
Undying és a Jericho

Kopipászt, hogy miről szól röviden:

"A Korbács története szerint egykor egy varázserővel bíró nép is élt az emberek között, akiket látólényeknek neveztek. Az évszázadok során azonban egyre kevésbé sikerült észrevétlennek maradniuk, s a beilleszkedés sem ment már nekik úgy, mint azelőtt, sőt, egy irdatlan erejű szörnyeteg is megpróbálta őket kiirtani, látszólag minden ok nélkül, így hát úgy döntöttek, hogy világukat, a Fúgát egy szőnyeg szálai közé szövik, és kivárják, amíg elérkezik az idő a visszatérésre. Sajnos sokkal több évet kell száműzetésben tölteniük, mint várták, sőt, időközben az összes, a szőttest őrző emberi lény (avagy kakukk, ahogy a látólények hívnak minket) eltávozik az élők sorából, így a szőnyeg védtelen marad. Így kerül a képbe Suzanna, az egyik őr leszármazottja és Calhoun, a furcsa fiatalember, aki véletlenül csöppen az események sűrűjébe. Kettejük feladata lesz, hogy megvédjék a Fúgát a gonosz erőktől, és újra felvirágoztassák a látólények világát."

43%-nál tartok és eddig el vagyok bűvölve a könyvtől. Nagyon emberi és jól megírt szereplők, jó és sablonosnak aligha nevezhető fantasy világ, remek, fordulatos sztori. Eddig mestermű. :)
#739989 Sarakrael 2013. július. 16. 15:40
Sarakrael
#739986 :: Lyonatan (2013. július. 16. 15:21)
ha jól tudom nem rég készült el a magyar fordítása,bár nem tudom hogy a cenzúrázott vagy az írók által megálmodott verziót fordították-e magyarra én is nemrég szereztem be amúgy az "eredeti" verziót angol nyelven,ez egy 2012-es kiadás elég jó kis könyv csak sajnos nagyon rövid,az én verzióm alig 180 oldal
2 régebbi magyar kiadás is van, rengeteg antikváriumban kerestem már, de egyikben sem volt egyik kiadás sem.
http://www.youtube.com/user/vombatkiller
#739986 Lyonatan 2013. július. 16. 15:21
Lyonatan
#739980 :: Sarakrael (2013. július. 16. 13:29)
Nagyon sokáig kerestem a Piknik az árokpartont, de sehol nem lehetett kapni, Végül a barátnőmtől kölcsönkapott E-book olvasón kezdtem el olvasni, eddig a harmadánál tartok, nagyon jó könyv. Nemrég viszont megjelent egy hír, hogy újra ki fogják adni, ráadásul nem csak a regény, de a film forgatókönyve is benne lesz. Elő is lett rendelve. Furcsa amúgy, hogy a könyvesboltokban találkoztam több új kiadású Sztrugajkij könyvvel, és pont a Piknik az árokpartont hagyták ki.
ha jól tudom nem rég készült el a magyar fordítása,bár nem tudom hogy a cenzúrázott vagy az írók által megálmodott verziót fordították-e magyarra
én is nemrég szereztem be amúgy az "eredeti" verziót angol nyelven,ez egy 2012-es kiadás
elég jó kis könyv csak sajnos nagyon rövid,az én verzióm alig 180 oldal
Assassinated - What a satisfying word - With five syllables
#739985 YungB 2013. július. 16. 15:17
YungB
Max Brooks: World War Z
Madness, as you know, is like gravity, all it takes is a little push.
#739980 Sarakrael 2013. július. 16. 13:29
Sarakrael
Nagyon sokáig kerestem a Piknik az árokpartont, de sehol nem lehetett kapni, Végül a barátnőmtől kölcsönkapott E-book olvasón kezdtem el olvasni, eddig a harmadánál tartok, nagyon jó könyv. Nemrég viszont megjelent egy hír, hogy újra ki fogják adni, ráadásul nem csak a regény, de a film forgatókönyve is benne lesz. Elő is lett rendelve. Furcsa amúgy, hogy a könyvesboltokban találkoztam több új kiadású Sztrugajkij könyvvel, és pont a Piknik az árokpartont hagyták ki.
http://www.youtube.com/user/vombatkiller
#729329 Tenebra 2013. január. 19. 22:12
Tenebra
Bulgakov: Mester és Margarita.

(A tanítónéni ezt adta fel, így sajnos ezt kell olvasnom. Pedig szívesebben olvasnék Alkonyatot vagy Coelho mestertől valamit inkább. :C )
Post tenebras lux
#729303 R0nnszysza 2013. január. 19. 19:43
R0nnszysza
Krasznahorkai László: Az ellenállás melankóliája
#729287 anubys 2013. január. 19. 16:51
anubys
Paolo Bacigalupi: A felhúhatós lány
Kortárs fantasztikus irodalom ritkán jut a kezeim közé, de ezt annyira ajánlották, hogy egy pillanat alatt az olvasási listám élére került és beszerzése után ppár nappal már neki is láttam. Az első élményem az volt, hogy ez bizony nehezen csúszik, leginkább az ábrázolt világ idegensége miatt (a legtöbb szereplő nevét pl a végére nem jegyeztem meg). Viszont úgy cirka 80-100 oldal után szépen elkezdtem magamba fogadni ezt a világot minden egzotikusságávan és idegenségével együtt, innentől fogva már tempósan haladtam vele.
Találkoztam pár igazán eredeti ötlettel a könyvben, bátran ajánlom minden sci-fi rajongó számára (vagy akár a környezettudományokra nyitottak számára is).
Külön kiemelendő, hogy mind kötészetileg, mind borítótervet illetően kiemelkedően igényes a könyv, úgyhogy már csak emiatt is bizonyos, hogy több Ad Astra könyvre is be fogok ruházni.

Rhonda Byrne: The Secret (hangoskönyv)
Alapvetően nem kevés igazság van a leírtakban, viszont sajnos itt is, mint sok hasonló irományban, két dimenzió felé van elmozdítva az egész. Amolyan amerikai stíluban teljesen le vannak egyszerűsítve a dolgok és emiatt rengeteg lényegi dolog felett elsiklanak, ráadásul szerintem az egész témát rossz irányból közelítik meg. Szoval ilyen az, amikor amúgy kiváló alapanyagokból valami kontár ehetetlent főz.

Eckhart Tolle: Az új Föld (hangoskönyv)
Az enyhén monoton előadásmód némileg rontott a befogadás élményén, ugyanakkor így sem bántam, hogy végighallgattam a könyvet.
Viszont a strukturáltságával (vagy inkább annak hiányával) nem igazán voltak kibékülve, olyan érzésem volt, mintha előadásokból, beszélgetésekből ollózták volna össze az egészet.

Wass Albert: Kard és kasza (hangoskönyv)
Eddig az volt a szerzőtől a legnagyobb lélegzetvételű “olvasmányom”. Az eleje teljesen magával ragadott, élveztem minden percét, aztán ahogy ugye rosszabbra fordultak a dolgok, az én hangulatom is elkezdett leromlani, időnként nem is volt kedvem tovább hallgatni, aztán a második világháború körüli eseméynekhez érve már kb az volt az érzésem, hogy a szerző akár ki is mondhatta volna, hogy magyar ember jó ember, román ember rossz ember. Az egyetlen örömöm, hogy szerencsére nem hagytam abba az egészet ennél a pontnál, és a végére megtörtént a feloldás is.
#728490 R0nnszysza 2013. január. 08. 03:05
R0nnszysza
Boris Vian: Venyigeszú és a plankton
#728489 laceszgamer 2013. január. 08. 02:48
laceszgamer
#728445 :: anubys (2013. január. 07. 20:11)
Isaac Asimov: The Fundation Az utóbbi pár éveben már egész nagy az általam olvasott angol nyelvű könyvek aránya és ritkán van szerencsém olyan szöveghez, ami ennyire nehezen érthető számomra. Ennek ellenére folyamatosan haladtam vele, mert a történet tényleg nagyon jó, nem véletlenül tartják a sci-fi irodalom egyik legnagyobb klasszikusának. Ami még érdekes, hogy bár annak idején már olvasta magyarul, ebből az élményből semmi nem maradt meg, olyan volt, mintha most fogadnám be először az eseményeket. Tonk Emil: Üzleti patika (hangoskönyv) Hazánkban nagyon nagy néz üzleti területen a szerző, így várakozással álltam neki a befogadásnak. Meglepetésemre semmi meglepőt nem mondott az “öreg”, szinte csak olyan dolgok hangzottak el, amelyek (szerintem) maguktól értetődőek. Persze más kérdés, hogy az ember éles helyzetben mennyire tudja ezeket megvalósítani, mindenesetre ez most nem szélesített nagy mértékben a látószögemet. Philip Pullman: His Dark Materials 3: The Amber Spyglas (hangoskönyv) A trilógia lezáró kötete. Összességében az egész sorozattal meg voltam elégedve, érdekes volt látni, ahogy egyre nagyobb ívűvé válik a történet, a végén pedig itt is beleszaladunk a világmegváltásba. Persze nem volt ez igazából probléma, viszont nem volt egy olyan mértékben meghatározó élmény, hogy évek múltán is jóleső nosztalgiával gondoljak vissza rá. Hermann Hesse: Sziddhárta (hangoskönyv) Nagyon régóta be volt már ez is tervezve (mellette az Üveggyöngyjáték is) és maximálisan meg voltam vele elégedve. Nagyszerű módon ábrázolta a Bibliából is ismert Tékozló fiú motivumát, persze ebben más szemszögből zajlott az egész történet. Valamelyest már ismertek korábbról Buddha életének történetét és ez sok helyen nagyon eltért az általam ismerttől. Ez mondjuk nem róható fel hibaként, kiváló szórakoztató-tanító irodalom így is.
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Csak a Puffin ad Neked erőt... :D
#728445 anubys 2013. január. 07. 20:11
anubys
Isaac Asimov: The Fundation
Az utóbbi pár éveben már egész nagy az általam olvasott angol nyelvű könyvek aránya és ritkán van szerencsém olyan szöveghez, ami ennyire nehezen érthető számomra. Ennek ellenére folyamatosan haladtam vele, mert a történet tényleg nagyon jó, nem véletlenül tartják a sci-fi irodalom egyik legnagyobb klasszikusának. Ami még érdekes, hogy bár annak idején már olvasta magyarul, ebből az élményből semmi nem maradt meg, olyan volt, mintha most fogadnám be először az eseményeket.

Tonk Emil: Üzleti patika (hangoskönyv)
Hazánkban nagyon nagy néz üzleti területen a szerző, így várakozással álltam neki a befogadásnak. Meglepetésemre semmi meglepőt nem mondott az “öreg”, szinte csak olyan dolgok hangzottak el, amelyek (szerintem) maguktól értetődőek. Persze más kérdés, hogy az ember éles helyzetben mennyire tudja ezeket megvalósítani, mindenesetre ez most nem szélesített nagy mértékben a látószögemet.

Philip Pullman: His Dark Materials 3: The Amber Spyglas (hangoskönyv)
A trilógia lezáró kötete. Összességében az egész sorozattal meg voltam elégedve, érdekes volt látni, ahogy egyre nagyobb ívűvé válik a történet, a végén pedig itt is beleszaladunk a világmegváltásba. Persze nem volt ez igazából probléma, viszont nem volt egy olyan mértékben meghatározó élmény, hogy évek múltán is jóleső nosztalgiával gondoljak vissza rá.

Hermann Hesse: Sziddhárta (hangoskönyv)
Nagyon régóta be volt már ez is tervezve (mellette az Üveggyöngyjáték is) és maximálisan meg voltam vele elégedve. Nagyszerű módon ábrázolta a Bibliából is ismert Tékozló fiú motivumát, persze ebben más szemszögből zajlott az egész történet. Valamelyest már ismertek korábbról Buddha életének történetét és ez sok helyen nagyon eltért az általam ismerttől. Ez mondjuk nem róható fel hibaként, kiváló szórakoztató-tanító irodalom így is.
#720746 anubys 2012. október. 18. 19:44
anubys
Szélesi Sándor: A láthatatlan város
Budapesten játszódó, egymásba fonódó történetek egyvelege. Nagyon tetszett a felépítése, hogy nem egy egybefüggő történet van benne, mégis a szereplők összefogják őket, néhol pedig nagyon erőteljes volt a hangulata. Kár, hogy a szerkesztő (az is lehet, hogy a szerző döntése volt) nem igazán jól döntött, hogy melyik legyen a zárótörténet, ugyanis szerintem kicsit lefelé vitte így az egész színvonalát.

Brian Tracy: Siker konferencia (Hangoskönyv)
Bírom az öreget, remek motivációs előadó még mindig, érdemes rendszeresen hallgatni az előadásai, mindig meríthet belőlük az ember.

Arthur Gonden: Egy gésa emlékiratai (Hangoskönyv)
Nem igazán értem, mire föl ajnározzák annyira. Nem volt ugyan egyáltalán rossz, vagy rosszul megírt történet, de semmi kiemelkedőt nem találtam benne, pedig az érdeklődési területembe (Japán) simán beleesett. Az sem lett volna tragédia, ha kihagyom...
#719743 anubys 2012. október. 10. 12:02
anubys
Kár lenne kihagyni egy ilyen remek ajánlatot kihagyni.
#719033 KillTheRabbit 2012. október. 02. 01:28
KillTheRabbit
Robert McCammon - Csak az enyém
Ezek a puhafedeles Agave kiadások...
#718220 kolding 2012. szeptember. 26. 14:32
kolding
A negyedikkel és A hatok hatalmával végeztem nemrég. A kapcsolódó filmet nem láttam, úgy tudom nem is vesztettem sokat A könyveket viszont nehezemre esett néha letenni, pörögnek az események rendesen, főleg a második könyvben. A harmadik könyv megjelenéséig még nem tudom mivel húzhatnám ki, esetleg ha valaki tudna ajánlani valami intenzívebb scifit, nagyon hálás lennék
#716501 catar 2012. szeptember. 09. 19:30
catar
Boris Vian - Nem sorolom fel de jó pár művébe belekezdtem.
#716477 Moebius 2012. szeptember. 09. 17:04
Moebius
Most Vonneguttól a Börleszket, előzőleg meg az Ötös számú vágóhidat olvastam. Valószínűleg a következő is egy Vonnegut könyv lesz.
#716472 raikoh 2012. szeptember. 09. 16:20
raikoh
Mark Lawrence - Tövisek hercege ( eddig 10/10)
ezeket most fejeztem be, mind nagyon tetszett
John Connolly - Arctalan démonok
- Gyilkos Fajzat
The games have changed, or gamers ?