Kérjük jelentkezz be!

Most láttam

Friss moziélmények, rövid kritikák, kedvcsinálók!
#767035 Valdien 2016. november. 02. 14:59
Valdien
Contagion (Fertőzés) - 6/10

Nagyon ajánlotta haverom ezt a filmet, de így megnézve, fogalmam sincs mi az, ami miatt ennyire noszogatott.
Steven Soderberghről az Ocean's trilógia és a Side Effect c. film jut eszembe, bár egyikből sem emlékszem semmire, de tudom, hogy láttam őket. Na a Fertőzés pontosan ugyanebbe az "egyszernézősgyorsanelfelejtős" kategóriába tartozik.
Alapsztori nem bonyolult: Egy titokzatos vírus garázdálkodik Hong Kongtól kezdve, Londonon át, Minneapolisig. Honnan ered? Ki volt az első beteg? Meddig fog terjedni? Hogyan lehet védekezni ellene?
Sztárparádéval próbálja a film kicsit kozmetikázni a hiányosságait, de Jude Law karakterén kívül, valahogy nem érdekelt kit is mutat a kamera. Mindenki hozza a kötelezőt, semmi kiemelkedő alakítás.
A másik, amit meg kell említeni, hogy a rendező szeretett volna kicsi változatosságot vinni a megszokott alapokba és indokolatlanul sok gépzene alapú snitt került a filmbe. Minek? Semmit nem ad hozzá az élményhez, csak még jobban lerontja az egészet...
Pozitívum, hogy viszonylag jól bemutatja az emberek reakcióit a pánikhelyzetre, és a már fent említett Jude Law által alakított Alan egy jó oldaláról közelíti meg az ilyen krízisállapotokat.
Meg lehet nézni, mert maga a történet könnyen emészthető (bár egy csomó szakkifejezést nem értettem, lehet kevés Houset néztem), rövid (100 perc körüli) és van pár érdekes szemszög. Ha mégsem keltette fel az érdeklődésedet, nem sokat veszítesz.
#767028 Valdien 2016. október. 31. 13:01
Valdien
Minority Report (2002) - 7 / 10

Olvastam az elmúlt hetekben, hogy a Különvélemény-féle bűnelkövetés elleni "precrime" rendszer nem is annyira a jövő fantazmagóriája, hanem egy megvalósítható dolog. Felbuzdulva ezen újra megnéztem Spielberg scifijét, amiben Tom Cruise szintén sokat fut.
Maga a történet 2054-ben játszódik Washingtoban, ahol már 6. éve nem történt gyilkosság, köszönhetően a prekog-ok vízióinak, amik megmutatják előre a bűncselekményt (gyilkosságot), így a rendőrségnek lehetősége van lecsapni a feltételezett tettesre. John Anderton a vezetője ennek a különleges rendőrosztagnak, ám ekkor jön a nagy csavar: ő válik elkövetővé 36 óra múlva.
Tom Cruise szerintem nem rossz színész, olyan értelemben, hogy nem alakít kiemelkedően, de nem is rontja le a filmélményt. A többiek is teljesen jól hozzák a karakterüket, talán Colin Farrell, mint az "igazságügyi minisztérium" megbízottja, volt a kedvencem.
A történet csavaros, egy jól felépített krimit kapunk (Philip K. Dick műve alapján), néha ül csak le a 135 perc alatt a film. A látvány 2002-höz képest szintén teljesen elfogadható, kicsit retró már a CGI orgia mellett egy ilyen, de szerintem nem lehet rá panasz.
Miért akkor csak a 7 pont? Hosszra egy 15 percet lecsíphettek volna, továbbá a karaktereket lehetett volna mélyíteni, mert néha a motivációk és a döntések kuszák voltak.
Mindenképp ajánlom, mert egy jó moziélmény lehet, főleg ha rajongsz a scifiért, vagy Tom Cruise-ért.
#766978 -Dericho- 2016. október. 25. 08:38
-Dericho-
#765596 :: R0nnszysza (2016. május. 23. 13:58)
Nyilván a fősztori vonaltól nem fog eltérni, de pl.
Spoiler: ricknek
képregényben levágják az egyik kezét
,
Spoiler: daryl
egyáltalán nem szerepel benne
,
Spoiler: shane
sokkal korábban meghal
szóval egy olyan dologban, hogy most épp ki halt, simán eltérhetnek. A leglogikusabb az lenne persze, hogy ő hal meg, de készpénznek azért nem venném.
Szia,

Na kinek volt igaza? :D

A mostani(2016.10.24) Walking Dead(magyarországi premier) szerintem nagyon jó volt. Negan karaktere nagyon el lett találva, bár nekem kicsit vékonyka a színész, persze rajta is látszik, h öregedett, mert a Watchmenben/Odaátban jobban ki volt gyúrva. Darylt bírtam eddig is, de azért már már idegesítő, h megint ő volt a kemény gyerek.
#766967 Valdien 2016. október. 23. 15:48
Valdien
Independence Day: Resurgence (A függetlenség napja: Feltámadás) - 4,5 / 10

A függetlenség napja első része sem volt egy kiemelkedő darab, de egyedi volt, volt benne egy Will Smith és abban az időben bőven sikeresnek lehetett nevezni. Roland Emmerich ezen felbuzdulva elkészítette 2016-ban a folytatást, de minek?
Július 4-én ismét jönnek az idegenek, még többen, még nagyobb hajóval és egy királynő is tiszteletét teszi a Földünkön. A látvány még grandiózusabb, a színészek még öregebbek, a film még rosszabb és most már az a "bűnös élvezet" faktor is teljesen kihalt az egészből.
Semmi értelme megnézni a filmet, kivéve ha szeretnél felkészülni a folytatásra (mert a végéből kiderül, hogy természetesen lesz még csúnya csápok csócsálása valamikor a közeljövőben), vagy ha épp van 110 perc felesleges szabadidőd. Bár lehet a fal bámulása is hasonlóan szórakoztató ebben a helyzetben.
#766908 Valdien 2016. október. 17. 09:17
Valdien
Das Experiment (2001) - A kísérlet

Szintén órai keretek között került velem szembe, a 2001-es német film, amely a Zimbardo féle stanfordi börtönkísérletet veszi alapul és mutatja be többé-kevésbé valósághűen.
Akit érdekel maga a kísérlet, az olvasson utána, mert a film elég erősen elszakad a valóságtól és hatásvadász elemekkel "hollywoodi" mozifilm látszatát kelti. De!
Ha eltekintünk attól, hogy mi is volt valójában, a film nem rossz. A színészek vállalhatóan játszanak, a történet izgalmas és végig feszült, a film vége meg maximumon pörög és elborzasztja a nézőt.
Mindenképp érdekes alkotás, de aki ismeri a történetet és / vagy látta valamelyik hasonló filmet a témában, annak kihagyható darab.
#766782 Valdien 2016. szeptember. 29. 23:35
Valdien
Snowden - 7,5 / 10

Mindenkinek van véleménye az NSA-ről, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségről, amelynek hatalmában áll (és él is vele?), hogy bárkit, bárhol, bármilyen tekintetben szemmel tartson.
Edward Snowden ennek a szervezetnek volt az alkalmazottja, majd egy bizonyos idő és hatások után döntött úgy, hogy kiszivárogtatja az ottani adatokat és kiáll a nyilvánosság elé, hogy mindenkinek tudomására hozza meddig is ér el az NSA karja.
A filmet Oliver Stone rendezte, akitől szégyen szemre ez volt az első film amit láttam. A főszerepet az a Joseph Gordon-Levitt kapta, aki pazarul alakította a munkamániás, hazafi, szerelmes informatikust. A film ugrál az időben, hogy minél többet mutasson be Snowden életének fontosabb állomásaiból / munkáiból. Fontos, hogy a néző is megértse a motivációját a kiszivárogtatással kapcsolatban. Ebben a 129 perces játékidő segít, nem is lehetett volna rövidebben bemutatni ezt a drámát, amit megélt a főszereplő. Érdekesség, hogy a film végén az igazi Edward Snowden is megjelenik és egyik pillanatról a másikra Gordon-Levitt helyébe lép. Nagyon jó rendezői húzás volt, mert kellően hatásosan ábrázolta ezt és a néző is tud egy valódi arcot párosítani a karakterhez.
A műfajában és témájában nem az első ilyen alkotás (The Insider pl.), de kevés panasz érheti.
Nem egy gyors film, nem egy akcióban gazdag film, de elgondolkodtat és ledöbbent, ezért szerintem kötelező darab mindenkinek, aki nem egy dokumentumfilmre vár, hanem a hollywoodi keretek között is érzi a súlyát ennek a témának.
#766781 Valdien 2016. szeptember. 29. 23:22
Valdien
Eu cand vreau sa fluier, fluier (Fütyülök az egészre)

Egyetemi óra keretei között néztük meg a csoporttal a román-svéd-német koprodukciót, amely középpontjába egy román fiatalkorúak javítóintézetében élő 17 éves fogvatartott srácot helyeztek.
Mivel szakmai szemmel figyeltem, ezért rövid leszek, mert nem sok embert érdekel ez a terület.
Mégis, ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen egy fiatal bűnelkövető élete a javítóban, milyenek a viszonyok, milyen konfliktusok vannak a mindennapokban ez a te filmed lehet, mert hitelesen átadja azt az állapotot, ami egy ilyen intézményben megfigyelhető.
#766607 Valdien 2016. szeptember. 11. 09:11
Valdien
Now You See Me 2 - 6,5 / 10

A Négy Lovas visszatér, hogy újabb trükkökkel kápráztassa el a nézőket.
Az első részt nem kell remélem bemutatni senkinek: AAA színészek, új koncepció a bűvészfilmek terén, látvány, akció, pörgés. Véleményem szerint a 2013-as felhozatal egy üde színfoltja volt a Szemfényvesztők.
A csapat újra egy nagy leleplezést szervez meg apró részleteiben, de visszafelé sül el a show és ők kerülnek a céltábla középpontjába. Elrabolják őket, az FBI is a nyomukban és a vezetőjük is elszakadt tőlük. A motiváció tehát adott, hogy bosszút álljanak az aktuális főgonoszon (Daniel Radcliffe).
A karakterek még mindig jók, Harrelson + Ruffalo + Eisenberg + Franco + Caplan jól működnek együtt és a túloldalon is Radcliffe nagyon jól hozza a kis szociopata mitugrászt. A probléma a trükköknél van, aminek ugye el kéne vinni a hátán az egész filmet. Rengeteg a véletlenre épülő akció és a hipnózist, mint elemet is túltolták. Az első részben meghökkentő, de még is logikus volt az egész, itt valahogy elcsúszott és ilyen fantasybe ment át minden.
Ettől függetlenül a film szórakoztató, látványos és vicces, de bőven elmarad az első résztől. Megéri megnézni, ha nem akarunk gondolkozni 2 órán keresztül, de ennél többre ne számítsunk.
#766606 Valdien 2016. szeptember. 11. 09:00
Valdien
X-Men: Apocalypse - 5,5 / 10

Imádom az X-Men trilógiát (főleg a második rész volt kiemelkedő) és még az új részekkel sem volt bajom, de a legújabb filmnél éreztem azt, hogy ez az egész univerzum kezd kicsúszni a készítők kezei közül.
Az Apokalipszis története szerint az első mutáns (kvázi Isten) a sötétségben várja, hogy újra feltámadjon és a saját elképzelései (teljes pusztítás) szerint formálja újra a modern világot. Ezt megakadályozzák kedvenc szereplőink Charles Xavierrel az élen.
A film karakterei semmi újat nem mutatnak, a szokásos konfliktusok (Xavier - Lehnssher, jók - rosszak) köré épül az egész történet, de így a 6. részre (plusz az egyéb spin-offok) után valami megújulást lehetne várni, ehelyett elcsépelt dialógusok, baromira unalmas karakterek és érthetetlen "karakterfejlődések" tömkelege kerül a vászonra. Egyedül Quicksilver pillanatai voltak azok, amik nagyon vagányan és az alap csordogálásból ki tudták zökkenteni a nézőt.
A látvány is kis gagyinak tűnt, bár valamire elment (színészek gázsijára szerintem) 178 millió dollár. Nem bukott meg a film, érthető is, hogy a szériát folytatni fogják.
Aki szereti az X-Men szériát nézze meg, de így csak leülni és 2 órán keresztül nézni a semmit, arra nem ajánlom.
#766491 Valdien 2016. augusztus. 29. 19:46
Valdien
Captain America: Civil War - 7,5 / 10

Avengers 2,5, avagy mindenki, mindenki ellen, minden okból.
A sztorit, aki nem ismeri annak röviden: A Bosszúállók kicsit elkanászodtak a hatóságok szerint ezért kordában kell tartani őket, és valamilyen eszközzel nyomást kell gyakorolni rájuk, hogy a Sokoviához (NY-hoz etc.) hasonló pusztításokat megelőzzék. A szuperhősök véleménye erről megoszlik és máris eljutottunk a konfliktusok alapjához.
Érződött, hogy ez csak egy felvezetése a nagy durranásnak, az Avengers 3-nak. Próbáltak minél több szereplőt mozgatni, karakterdrámákat építeni (több, kevesebb sikerrel), előhúzni új szereplőket. Sikerült is, mert a film pörög. Látványos, akciókban gazdag, nem sajnálták a pénzt a CGI-ra és arra, hogy mindet összetörjenek, ami az útba kerül.
A főbb karaktereket ismerjük (Ironman és Captain America), tudjuk mire számítsunk tőlük. Ebben nem is okoz csalódást a film. Az újabbak kicsit perifériára szorulnak, de a későbbiekben akár saját filmekben is láthatjuk őket. (Nem spoilerezem el, de mondjuk úgy is tudjátok kire gondolok.)
Egy családi Marvelfilm a jobb fajtából, amelyet megéri megnézni főleg, hogy nem is CA film ez, hanem Avengers, abból a szériából meg a második rész azért hagyott kívánni valót maga után.
#766474 Valdien 2016. augusztus. 25. 14:56
Valdien
Warcraft - 6 / 10

Elérkezett a pillanat és végre én is részese lehettem a legújabb Blizzard őrületnek és nem, nem az Overwatchról vagy a Legionról van szó.
Nem akarok feltétlenül megalapozatlanul tévhiteket megfogalmazni, de a filmet látva két dolog járt a fejemben. Miért most? Mi volt az elképzelés?
Az első kérdésre a válasz egyszerű lehet: WoW-nak kell az előfizető bázis növekedése, hamarosan Legion, új HS kiegészítő (miután elveszítettek egy csomó játékost, ideje visszaszerezni őket), OW is pörög ezerrel: Blizzard a csúcson és a film bevételei (400+ millió világszerte) alátámasztották ezt.
Másodikra már nehezebb találni bármilyen magyarázatot, de a legvalószínűbb, hogy kipróbálták mit tudnak és ez lett az eredménye. Köztudott, hogy trilógia lesz a Warcraft filmekből és az első rész egy szárnypróbálgatásnak is beillett. Rengeteg karaktert ismerünk meg felületesen, a történet nagyon gyorsan pörög, de igazából még csak a felszínt kapargatja. A Warcraft univerzum szinte végtelen. A loreral könyvtárakat lehetne megtölteni. Három filmtől nem szabad a csodát várni, de a rajongóknak biztosan maradandó élménnyé válik mindegyik rész.
Nem volt rossz film főleg, hogy WoW-oztam, játszottam a W2-vel, W3-mal. ismerősek voltak a karakterek, a világ, elkapott a nosztalgikus érzés, de. A film attól még nem tökéletes, reméljük ez a továbbiakra változni fog. (LotR filmek közül sem az első volt az igazán kiemelkedő, hátha itt is ezt élhetjük majd meg.)
#766455 Valdien 2016. augusztus. 23. 20:48
Valdien
(The Maze Runner:) The Scorch Trials - 6 / 10

Bűnös élvezet volt az első részt végig nézni, hiszen egy manapság elég népszerű műfaj: a disztópikus akciófilmek közül vittek vászonra egy újabb alkotást, a Hunger Games után nem sokkal. Mégis szégyen vagy nem, de a Maze Runner jobban bejött mint a már említett Éhezők Viadala.
Nem vártam sokat a második résztől. Nem is teljesítette túl az elvárásaimat.
Miután a labirintusból kijutottak a főhőseink egy kecsegtető lehetőséget kapnak azzal, hogy egy kvázi menedékre kerülnek. Itt kiderül, amire lehet számítani és futnak tovább a WCKD (World In Catastrophe: Killzone Experiment Department) elől.
Az előző filmből ismerős karakterek nem nagyon mélyülnek tovább (nincs hova), az újakról sem tudunk meg rengeteg izgalmas részletet és a csavarok is kiszámíthatóak velük kapcsolatban.
Viszont több jó dolog is van a több mint 2 órás (!) játékidő alatt. A zene végig nagyon ütős és a Cranks (fertőzöttek) kidolgozása is kifogástalan. Paráztat is néhol, amit én személy szerint nem nagyon szeretek, de a jumpscare-faktor nem lengett ki túlságosan szerencsére.
Ha láttad az elsőt és érdekel továbbra is, hogy mi fog történni a karakterekkel, akkor nézd meg, nem veszítesz semmit. Viszont, ha nem keltettem fel az érdeklődésed, az első filmet akkor is ajánlom.
#766430 Valdien 2016. augusztus. 17. 19:42
Valdien
Batman v Superman: Dawn of Justice - 6,5 / 10

A Man of Steel után adta a helyzet, hogy az idei szuperhősfilmek közül megnézzem a Justice League előzményének is szánt Batman v Supermant. A rendezői székbe Zack Snyder került, aki bár sokak által egy túlértékelt személy a szakmában, én még is kedvelem a filmjeit.
A felvezetésben összekötik a Man of Steel végét Batmannel, hogy rögtön megteremtsék a konfliktushelyzetet, amely az egész filmen átível majd. A végső összecsapásnak egy katalizátorja Lex Luthor, aki egy megkérdőjelezhető elmeállapottal rendelkező milliárdos, Jesse Eisenberg által elég jól eljátszva. Az első 90 perc felvezeti a nagy összecsapást, majd a végső harcot. Kicsit karakterdráma jelleggel párhuzamosan szerepelteti a két hőst. Mondjuk a karaktergyilkolás is felvethető Batman esetében, aki Nolan kezei alatt egy öntörvényű, önbíráskodó, de önfeláldozó szereplő volt, Itt viszont egy megátalkodott fenevad, aki nincs tekintettel másokra.
A rendezés nem volt rossz, a forgatókönyv inkább, ebből adódóan a karakterek is. Luthor és Superman hozta a kötelezőt, viszont Batman és Lois Lane idegesített végig és nem a színészek hibájából. Ben Affleck mint a Denevérember nem tűnik rossz választásnak, kíváncsi leszek ha majd rendez magának egy Batman filmet, abban milyen lesz a karaktere. A hang és a zene grandiózus és hatásos volt minden jelenetben, talán a legjobb pontja volt az alkotásnak.
Sajnos az eleje miatt nem tudom jobbra értékelni, hosszú, elnyújtott, unalmas volt a felvezetés, viszont a vége úgy ahogy kárpótol minket.
DC fanoknak kötelező, de aki várja a Justice Leaguet, azoknak is mindenképp ajánlom.
#766274 Szabi81 2016. augusztus. 02. 22:55
Szabi81
Star Wars Ébredő Erő

Megérte megrendezni,nagyon tetszett,megrendeltem DVD-n! :)
#766207 Valdien 2016. július. 24. 19:49
Valdien
Man of Steel - 7,5 /10

Kicsit felpörgessem a tegnapi moziélményt (?), megnéztem az Acélembert, ami a várakozásaim felett teljesített jócskán.
Clark Kent és az egész Superman kultusz távol áll tőlem és én is azon a vonaton ülök, akik szerint egy "isten" mint szuperhős valahogy nem az én világom. De!
A film, amely egy ilyen eredettörténet / gonosz leigázza Amerikát / megmentjük a világot (Amerikát) a pusztulástól, . Zack Snyder rendezése szerintem teljesen hozza az elvártat, sok akció (amiben mondjuk senki sem hal meg látványosan), törés - zúzás ezerrel, kevés, de egész jó egysorosok, meg egy főgonosz, akinek a motivációja szerintem teljesen jól működött és volt is alapja, nem csak valami mondvacsinált világleigázás volt a felszínen.
Henry Cavill mint Superman megállja a helyét, nem beszél sokat, magas, jóképű, kigyúrta magát, ahogy kell. (A legjobb szerep talán számára, ha James Bond lehetne mint Daniel Craig utódja.)
Amy Adams kicsit furcsa módon keveredett bele a dolgokba és gyanúsan sokat szerepelt olyan helyzetekben, ahol semmi keresni valója nem volt, de hát kell egy női karakter is a vászonra.
Tipikus popcornmozi, amit szerintem ok nélkül húztak le ennyire a kritikusok, korosztálytól függetlenül nézhető legalább egyszer.
#766206 Valdien 2016. július. 24. 19:39
Valdien
The Bigger Splash - 5,5 / 10

Egy művészfilm, ami rájött 100 perc után, hogy baromi unalmas manapság karakterdrámát csinálni.
IMDB-t bogarászva látom, hogy Luca Guadagnino rendező előszeretettel készít filmeket Tilda Swintonnal. Ennél az alkotásnál sincs ez másképp hiszen a színésznő főszerepet kap, maga mellett Ralph Fiennesszal, Dakota Johnsonnal és Matthias Schoenaertscel. A színészfelhozatallal nincs is gond, hanem maguk a karakterek életidegenek kicsit a színészektől.
Röviden a történet: Marianne Lane a rocksztár és párja Paul De Smedt egy olasz szigeten vakációznak távol mindentől. Ekkor tűnik fel Harry Hawkes Marianne exe és a lánya Pen. A 4 karakter múltját és jelenét ismerjük meg a kétórás játékidő alatt, de bár ne így alakult volna a film. Unalmas párbeszédek, hatásvadász jelenetek, túlzott művészkedés nem áll jól egyszerűen ezeknek a "tripla A"-s színészeknek. Explicit mutogatnak minden testfelületet, a konfliktusok nem nyújtanak újdonságot, a csavar és a műfajváltás is kiszámítható, de legalább kicsit kimozdítja a teljes belefásulásból a nézőt. A vége meg olyan, amilyen. (Szerintem annyira nem vészes, de eléggé távol áll a valóságtól.)
Két dolgot dicsérek meg a film kapcsán. Az egyik a fényképezés (és az operatőri munka) a másik Dakota Johnson kitárulkozása.
Annak ajánlom, aki bírja a lassú, vontatott filmeket és / vagy szeretné megnézni Ralp Fiennest / Dakota Jonhsont pucéran.
#766021 Valdien 2016. július. 01. 16:41
Valdien
#765665 :: bodak (2016. május. 29. 20:02)
Cloverfield Lane 10 - 9/10 Én nem tudok olyan jó kis összefoglalókat írni mint az ebbe a szekcióba rendszeresen pötyögők. Sőt egyáltalán nem is szoktam filmekről írni, de erről most muszáj lesz. Bár láttam az "első" részt, (fantáziadúsan Cloverfield), ami nem szó szerinti első rész, összefüggés csak lazán van a két film között. Az első egy szörnyfilm, a kézikamerás fajtából, meglepően hatásos kivitelezéssel, nálam simán veri a csoffadt Godzillát meg a pereputtyát a Cloverfield szörny és a film is. Meg a Tűzgyűrűt is. A Lane 10 annyiban folytatás csupán, hogy időben később játszódik, de nem tisztázott, hogy pontosan mennyivel, hetek talán hónapok. Főhősnőnket, Michelle-t (Mary Elizabeth Winstead) autóbaleset éri, ami után egy bunkerben ébred falhoz bilincselve, infúzióval a karjában. Így érthető, hogy nem fordul bizalommal a "házigazda" Howard felé (John Goodman), hiába engedi el és állítja, hogy csak az érdekében cselekedett. Hamarosan kiderül, hogy nem csak ő vendégeskedik ott, hanem egy vidéki srác, Emmett (John Gallagher Jr.) aki viszont önszántából jött. Ahogy azonban fény derül dolgokra, rövidesen nemcsak Michelle fogja a szökésen törni a fejét. A film nagyon jól adagolja a feszültséget, a cselekmény mozgatója végig Michelle marad, a színészi játék nagyon rendben van, mindenki remekül játssza a rá szabott szerepet. A csavar a végén pedig... de nézzétek meg az előzményfilmet is, megéri, csak ne várjatok szörnyfilmet. Jobb lesz annál!
Cloverfield Lane 10 - 7,5 / 10

Nem láttam az előzményfilmet, de most már megnézem, mert ha belőlem indulunk ki (vagyis Cloverfield témában laikus emberből) akkor ILYEN HITVÁNY, HATÁSVADÁSZ, UNDORÍTÓ, BORZALMAS BEFEJEZÉST MÉG NEM HORDOTT A HÁTÁN A FÖLD. (Ezt muszáj volt.)
bodak leírta a sztorit, nem ismétlem meg a mondandóját, jól összefoglalta a lényeget.
A karakterek egy helyszínen történő ábrázolása és mélyítése nehéz feladat, de mostanában azért elég jó alkotások kerülnek a mozikba (Room, Hateful Eight). Goodman fantasztikus, elviszi a showt teljesen megérdemelten (akár még egy Oscar jelölés is beleférne, de nem fog kapni). A "mellékszereplők" közötti kémia is működik, bár egy két jelenetnél nagyon sablon dolgok történnek, de üsse kavics, ha a 80. perc után vége a filmnek, megkapta volna a 9-est tőlem is.
De a vége... Ha az Intern végét szidtam, hogy mennyire valótlan és teljesen szembemegy az általános normákkal, akkor azt így utólag visszavonom, mert ez a befejezés még annál is rosszabb.
Nem tudom, hogy a Cloverfield jelző miatt kellett így szétcsapni az egész felépített koncepciót, vagy csak én vagyok maradi és nem vagyok vevő az újító szándékra...
Az eleje miatt mindenképp nézzétek meg, de én a helyetekben kinyomnám 1 óra 20 perc körül és akkor egy jó élménnyel gazdagodtok.
#765931 Valdien 2016. június. 22. 10:37
Valdien
The Nice Guys (Rendes fickók) - 7,5 / 10

Kicsit eltűntem a topicból, köszönhetően a vizsgaidőszaknak, de végre újra volt időm és lehetőségem, hogy eljussak a moziba és egy kellemes 2 órás szórakozással üssem el a szabadidőm.
A Rendes fickók egy akció-vígjáték, amely nem kíméli nevetőizmokat. A fekete humorról Russel Crowe, mint józan, de könyörtelen verőember és Ryan Gosling, mint az ügyetlen, de jószándékú magánnyomozó párosa gondoskodik.
A történet nincs túlbonyolítva (egy eltűnt lányt kell megtalálni), de a karakterek bőven elviszik a hátán a filmet. Klasszikus buddy movie ez, viszont nem mehetünk el a pazar alakítása mellett (Gosling lányát játssza) Angourie Ricenak. Nagyon tehetséges a fiatal színésznő, remélem még sok szerepet kap a következő években.
Összességében egy nagyon kellemes kikapcsolódás bárki számára, aki szereti a 70-es éveket (nagyon korhűek a díszletek, a ruhák, az autók), a nyomozós-akciófilmeket és vevő a humorra is. Erőteljesen ajánlott.
#765665 bodak 2016. május. 29. 20:02
bodak
Cloverfield Lane 10 - 9/10

Én nem tudok olyan jó kis összefoglalókat írni mint az ebbe a szekcióba rendszeresen pötyögők. Sőt egyáltalán nem is szoktam filmekről írni, de erről most muszáj lesz.
Bár láttam az "első" részt, (fantáziadúsan Cloverfield), ami nem szó szerinti első rész, összefüggés csak lazán van a két film között. Az első egy szörnyfilm, a kézikamerás fajtából, meglepően hatásos kivitelezéssel, nálam simán veri a csoffadt Godzillát meg a pereputtyát a Cloverfield szörny és a film is. Meg a Tűzgyűrűt is.
A Lane 10 annyiban folytatás csupán, hogy időben később játszódik, de nem tisztázott, hogy pontosan mennyivel, hetek talán hónapok. Főhősnőnket, Michelle-t (Mary Elizabeth Winstead) autóbaleset éri, ami után egy bunkerben ébred falhoz bilincselve, infúzióval a karjában. Így érthető, hogy nem fordul bizalommal a "házigazda" Howard felé (John Goodman), hiába engedi el és állítja, hogy csak az érdekében cselekedett. Hamarosan kiderül, hogy nem csak ő vendégeskedik ott, hanem egy vidéki srác, Emmett (John Gallagher Jr.) aki viszont önszántából jött. Ahogy azonban fény derül dolgokra, rövidesen nemcsak Michelle fogja a szökésen törni a fejét.
A film nagyon jól adagolja a feszültséget, a cselekmény mozgatója végig Michelle marad, a színészi játék nagyon rendben van, mindenki remekül játssza a rá szabott szerepet. A csavar a végén pedig... de nézzétek meg az előzményfilmet is, megéri, csak ne várjatok szörnyfilmet. Jobb lesz annál!
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.
#765645 Ranil 2016. május. 27. 11:21
Ranil
WarCraft: The Beginning

Tegnap este láttuk a filmet. nekem nagyon tetszett! A megvalósítás, animációk, effektek eszméletlenül zseniálisan lettek kivitelezve :O Orkok "mountok" (többit nem lövöm le) félelmetesen jól megvannak csináálva :O
Pár dologban eltér a "hivatalos" lore-tól, igaz egyikünk sincs 100% képben vele, de sok mindent összetudtunk szedni. Viszont aki nem jártas a WarCraft világban, annak lehet nem lesz annyira jó, csak egy felejthető fantasy.
Ami még nagyon tetszett tele volt ilyen apróbb elrejtett rajongóknak szánt dolgokkal :) Szóval a "csendesebb" jeleneteknél megéri a háttért nézni. :D
Egy negatívumot tudnék írni, hogy kicsit "sűrű" volt + nézném már a következő részt :D kb "végtelen" lehetőségük van új filmekre. :)
Megéri megnézni! Nálam legrosszabb esetben is erős 8/10
#765599 Valdien 2016. május. 23. 14:30
Valdien
Zootopia (Zootropolis - Állati nagy balhé) - 8/10

A Disney nagy dobása a Big Hero 6 utána ismét egy fantasztikus élménnyel gazdagította az egyébként is népes animációs filmek táborát.
A főhősünk Judy Hoops egy nyúl, aki nagyot álmodik és nekiveselkedik, hogy az első rendőr legyen Zootopiában. Ez sikerül is neki és a kalandok közepébe az első munkanapján bele is csöppen. Társra talál a Nick Wilde nevű rókában és együtt nyomoznak a "vidraeltűnéses" ügyben.
Maga a történet nem bonyolódik túlságosan, mégiscsak egy meséről van szó.
Ezzel viszont szembemegy az a tény, hogy rengeteg utalás van híres filmekre / sorozatokra, amelyet csak az avatott szem vesz észre.
Az animáció tökéletes, Zootopia él és mozog minden pillanatban, az akciók pörgősek a szinkronszínészekre nem lehet panasz.
(Érdekesség, hogy eredetileg nem is Judy volt a főszereplő, hanem Nick, de a próbavetítések következtében megváltoztatták az egész cselekményt.)
Ajánlható mindenkinek, talán a legkisebbeknek még lesz pár érthetetlen dolog benne, de a beszélő állatokon biztosan jól fognak szórakozni.
Kicsit rövidnek éreztem, de remélhetőleg lesz folytatása, mivel egy Oscar esélyes darabról van szó.
#765596 R0nnszysza 2016. május. 23. 13:58
R0nnszysza
#765595 :: -Dericho- (2016. május. 23. 13:49)
Nagy fiúsan rágugliztam ez jó Ha nem úgy történik mint a képregényben, akkor eddig nagy vonalakban miért úgy történt? Carl kilőtt szeme stb stb... " Nem akarja", de még is úgy sikerült.
Nyilván a fősztori vonaltól nem fog eltérni, de pl.
Spoiler: ricknek
képregényben levágják az egyik kezét
,
Spoiler: daryl
egyáltalán nem szerepel benne
,
Spoiler: shane
sokkal korábban meghal
szóval egy olyan dologban, hogy most épp ki halt, simán eltérhetnek. A leglogikusabb az lenne persze, hogy ő hal meg, de készpénznek azért nem venném.
#765595 -Dericho- 2016. május. 23. 13:49
-Dericho-
#765594 :: R0nnszysza (2016. május. 23. 13:30)
A képregény meg a sorozat két külön univerzum, Kirkman már jó párszor elmondta, hogy nem akarja kétszer teljesen ugyanazt megcsinálni, ezért is volt már rengeteg különbség a 2 között. S nem egy olyan, ami legalább akkora jelentőségű volt, hogy most ki halt meg. Szóval attól még, hogy nagyon ügyesen rágugliztál, mint a nagy fiúk, hogy ki hal meg, egyáltalán nem biztos, hogy a soriban is így lesz.
Nagy fiúsan rágugliztam ez jó Ha nem úgy történik mint a képregényben, akkor eddig nagy vonalakban miért úgy történt? Carl kilőtt szeme stb stb... " Nem akarja", de még is úgy sikerült.
#765594 R0nnszysza 2016. május. 23. 13:30
R0nnszysza
#765592 :: -Dericho- (2016. május. 23. 12:29)
Walking Dead széria: Sokan azt mondják ahogy jön az egyre több évad úgy csak romlik a minőség. Ezzel nem értek egyet, úgy vettem észre a maszk mesterek szebben dolgoznak, a vágások is jobbak. Igaz a karakterfejlődés terén már nincs mit mutatni pl: Valaki egy csendes karakter volt és olyan jellemfejlődésen ment át, hogy most pszichopata, szerintem azt már nem lehet hova fokozni azonkívül, hogy összeomlik lelkileg, talán azzal, hogy egyik részben irgalmas szamaritánussá alakul át(Morgan-->nem lett a szívem csücske, saját véleményem szerint inkább idegesítő lett, kiírása nem zavarna.) Ami számomra érdekes még, hogy sok rajongónak nevezett egyedek azt hangoztatják, hogy a történet is rosszabb lett. Ez egy képregényalapú sorozat, gyakorlatilag a karakterek szájából is az hangzik ami meg lett írva nekik a képregényben. Ezért sem értem, hogy sokan találgatnak Negan kit fog agyonütni Rick csapatából. SPOILER: Glennt, de aki ismeri azt a tényt, hogy van képregény, az már előtte megtudta, mielőtt Negan megjelent a vásznon.
A képregény meg a sorozat két külön univerzum, Kirkman már jó párszor elmondta, hogy nem akarja kétszer teljesen ugyanazt megcsinálni, ezért is volt már rengeteg különbség a 2 között. S nem egy olyan, ami legalább akkora jelentőségű volt, hogy most ki halt meg. Szóval attól még, hogy nagyon ügyesen rágugliztál, mint a nagy fiúk, hogy ki hal meg, egyáltalán nem biztos, hogy a soriban is így lesz.
#765593 -Dericho- 2016. május. 23. 12:38
-Dericho-
#765592 :: -Dericho- (2016. május. 23. 12:29)
Walking Dead széria: Sokan azt mondják ahogy jön az egyre több évad úgy csak romlik a minőség. Ezzel nem értek egyet, úgy vettem észre a maszk mesterek szebben dolgoznak, a vágások is jobbak. Igaz a karakterfejlődés terén már nincs mit mutatni pl: Valaki egy csendes karakter volt és olyan jellemfejlődésen ment át, hogy most pszichopata, szerintem azt már nem lehet hova fokozni azonkívül, hogy összeomlik lelkileg, talán azzal, hogy egyik részben irgalmas szamaritánussá alakul át(Morgan-->nem lett a szívem csücske, saját véleményem szerint inkább idegesítő lett, kiírása nem zavarna.) Ami számomra érdekes még, hogy sok rajongónak nevezett egyedek azt hangoztatják, hogy a történet is rosszabb lett. Ez egy képregényalapú sorozat, gyakorlatilag a karakterek szájából is az hangzik ami meg lett írva nekik a képregényben. Ezért sem értem, hogy sokan találgatnak Negan kit fog agyonütni Rick csapatából. SPOILER: Glennt, de aki ismeri azt a tényt, hogy van képregény, az már előtte megtudta, mielőtt Negan megjelent a vásznon.
Ezt még ide, csak már nem engedte szerkeszteni:
Persze ezzel nincs baj, ha valaki nem követi a sorozat rajzolt változatát, de minek róla temérdek youtube videó, hogy no, vajon ki lehet az áldozat. Erre csak azt tudom válaszolni, hogy ott az internet, más is utána tudott nézni. Úgy látszik sokan nem tudják kezelni a googlet.