ACT 3

A harmadik felvonás ismét összetett, bár a másodikhoz képest némileg azért lineárisabb. A városból csak egy kijárat nyílik, a Slums felé, ahol meg kell mentened egy csajt, majd a szintén e zónából nyíló Crematoriumban megkeresni a kedvesét. Ide fontos, hogy magas fire resisttel lépj be, mert az itteni szörnyek igencsak tüzesek, a végén viszont Pietyvel kell megküzdened, aki villámmal operál (hasznos trükk ilyenkor, ha van nálad két gyűrű, az egyik mondjuk magas fire resit ad, a másik lightningot, és ezeket cserélgeted, de persze egy megfelelő ellenállást adó palack [Ruby, Topaz] sem rossz éca) – és olvasd el a két bekezdéssel lentebbi kiemelt tippet is!

Miután beszéltél Clarissával, több küldetést is kapsz, és kétféle utat járhatsz be – a felszínen, vagy a felszín alatt. Utóbbi a jobb választás, tehát a Slums zónában megkeresni a csatornalejáratot, odalent kipucolni a járatokat, majd a Warehouse Distcict alatti etapot is (mindkét területen begyűjthetsz 1-1 szobrot, ami Hargan küldetéséhez kell). Itt fontos, hogy megkeresd a WP-t, mert ide vissza kell majd jönni a rusnya barikád eltüntetéséhez. Amíg az „él”, csak odafent ténykedhetsz, kipucolva a Warehouse Districtet (ami nem annyira fontos, át is roboghatsz rajta, de ha odafigyelsz, némi farmolásra jó ez a placc). A következő zóna a Marketplace, ez már fontosabb! Itt van WP, mellette egy újabb XP-farm lehetséges large chesttel (Catacombs – óvatosan, normálon 30-as szintű zóna!), illetve az egyik romos épületben egy Ornate Chest, ami a Decanter Spiritust rejti, ez egy mellékküldetéshez kell, amit a kikötőben ad régi cimboránk, Fairgraves ad (persze csak ha megölted Act 1-ben, szóval ha kihagytad az Allflame-missziót, akkor most ideje lepörgetni azt is), no meg lemehetsz ismét a csatornákba, megkeresni a harmadik szobrot Hargannak, skill pontért.

A következő állomás a Battlefront, itt egy Black Guard zone boss van, jó pár villámos csajjal, egy ládát őriznek, benne a Ribbon Spool nevű cuccal, ezt mindenképp szedd össze. A WP-t is keresd meg, majd a kikötő (The Docks) felé vedd az irányt. Ez az Act 3 ideális farm-zónája, csak a tűzokádó voidbearer nevű dögökre kell vigyázni (főleg a mágikus mobokra). Itt találsz egy másik őrzött ládát, benne a Thaumetic Sulphite-tal, ezt is gyűjtsd be, és persze Fairgravestől felveheted az említett küldetést, no meg a WP-t se felejtsd el aktiválni.

TIPP: Az Act 3 a választóvíz, a készítők feltételezték, hogy jól összerakott karakterekkel érkeznek a játékosok, ezért a kihívás mértéke kicsivel magasabb. Épp ezért, ha gyengének érzed magad (ami elég hamar kiderül), van egy „trükk”, amit sokan alkalmaznak: a kikötő farmolása. Akár 35-ös szintre is felhúzhatod hősödet, így jóval könnyebb lesz a teljesítés. Jó kérdés persze, hogy ezt hogy teheted meg, ha még nem él az ottani WP. Nos, a válasz: public party! Az S megnyomásával behívható ablak „Public Parties” feliratú fülére klikkelve láthatod az aktív partikat; keress „dock”, „dock farming” nevűt, rákattintva és a JOIN gombra bökve csatlakozhatsz (persze ha van szabad hely), majd chatben kérhetsz egy friss kaput, valahogy így: „%hi guys, any fresh tp?” (a % jellel szólhatsz a party tagjaihoz, a tp a town portal átjárót jelenti). Ezen átlépve aztán beszállhatsz a buliba, és persze fontos, hogy aktiváld a WP-t, mert ha erősnek érzed magad, már egyedül is visszajöhetsz ide további tápolásra.

Ha a Ribbon Spool és a Thaumetic Sulphite megvan, irány ismét a Battlefront, keresd meg a Solaris Temple bejáratát, a második szint végén vár rád személyes kedvencem, Lady Dialla (zseniális a szövege és a szinkronja is), aki e két cuccért cserébe nemcsak egy jóféle gyűrűt/amulettet ad, de egy reagenst is. Ezzel elpusztíthatod a Warehouse Sewersben lévő blokádot (ami közvetlenül a WP mellett van), és kirombolhatsz a felszínre, az Ebony Barracks zónába, kemény meccset vívni Gravicius tábornokkal. 

Gravicius magas energiapajzzsal bír, Molten Shell védelemmel, Firestorm támadással operál, ráadásul a segítői Flammability átokkal szórnak meg, úgyhogy velük mielőbb végez – talán mondanom se kell, hogy kizárólag maximális fire resisttel szabad belevágni a kalandba, és erős karakterrel. Portál mindenképp legyen nyitva, és ha semmiképp nem boldogulsz, inkább szállj be egy partiba, sok lúd disznót győz alapon. Még valami: nem kötelező kinyírni a tábornokot, mert ez csak egy mellékküldetés (skill gemet kapsz Maramoától érte, illetve Mercilessen ritka övet), és simán elrohanhatsz mellette, ha úgy gondolod.

Az Ebony Barracks ismét két kijáratot rejt. A fő csapásirány a Lunaris Temple, amelynek harmadik szintjén vár rád a játék egyik leghúzósabb meccse Pietyvel. A harcban az a kihívás, hogy a csaj elementálkapukat nyit, amibe belépve átalakul egy megfelelő elementállal sebző lénnyé. A trükk a dologban az, hogy ezeket a kapukat elpusztíthatod, így szabályozhatod a sebzés fajtáját. A tűzsebzés nem annyira komoly, simán tankolható (persze fire resist nem árt hozzá), és a villámszórás is túlélhető magas lightning resisttel. A leggyilkosabb a jég: ebben a formájában Piety jégszilánkokkal szór meg, ami simán kinyír, ezért egyrészt a kék portálokat próbáld meg kipurgálni, másrészt ha mégis belerohan egy ilyenbe a csaj, azonnal állj be az egyik oszlop mögé, itt kibekkelheted a záport. Kemény meccs, de ha rájössz a mechanizmusra, és elég türelmes vagy, hozható. Persze itt is érvényes, ami fentebb: portál legyen nyitva, és ha túl nagy falat számodra a dolog, szállj be egy csapatba. Magasabb nehézségi szinten természetesen Piety is jó farmolásra, akár unique cuccokat is lootolhatsz, de pár jó rare-t mindenképp. Nagyon fontos, hogy a Tower Key-t szedd fel, mert ez kell a továbbjutáshoz.

Piety szalonja zsákutca, a folytatáshoz vissza kell menned az Ebony Barracks zónába, innen pedig keletre, az Imperial Gardensbe. A fő csapásirány a Spectre of God, amelynek kapuját kinyithatod a csajtól lenyúlt kulccsal. Innen azonban még két kijárat nyílik. Az egyik a Hedge Maze, itt található egy fa, amelynek gyümölcse (Chitus' Plum) kell Fairgravesnek a Marketplacen begyűjthető Decanter mellé. A másik a Library, amely ugyancsak egy mellékzóna, ahol egy Siosa nevű szellemtől kapsz egy missziót, skill gemért; ennek igazán Mercilessen van jelentősége, ugyanis csak itt szerezhető meg a Cast on Damage Taken nevű gem (persze a vásárláson kívül), ami a játék egyik legjobb, leghasznosabb skillje. Itt is felhívom azonban a figyelmet arra, hogy mint minden más mellékzóna, ez is jóval nagyobb kihívást rejt, mint a főszálhoz kapcsolódó pályák, szóval csak óvatosan! És még egy dolog: ezt a szakaszt Piety előtt is lepörgetheted, ha elég erős a hősöd, így pár cuccot és némi XP-t gyűjthetsz a csajjal való párbaj előtt; a sorrendnek nagy jelentősége nincs.

Akárhogy is, ha mindennel végeztél, vár rád a Sceptre of God, és a főboss, a legkegyetlenebb harc, a legvéresebb ütközet. Nagyon fontos, hogy csak megfelelően tápolt karakterrel vágj neki a végső menetnek, mindenféle ele resisttel felszerelve, sok portáltekerccsel – és ha kell, inkább partival! A torony tetején Dominus vár rád, csatlósaival. Fontos, hogy ha egyedül vagy, ne AoE támadással nyiss. Miután megközelítetted a főgonoszt, és elhangzik a monológja, húzódj hátra arra, ahonnan jöttél, és próbáld meg egyenként magadra húzni a rosszarcokat. A „kis bossok” egy-egy elementált képviselnek, az első fázisban fagy, tűz és villám is vár rád, aztán jönnek a káoszosok – ha mindez egyszerre szakad a nyakadba, nem sok esélyed van. Ám ha sikerült lenyomni őket, jön Domcsi, a rettentő.

Dominus első köre még viszonylag „laza”: totemeket dob, amiket ki lehet kerülni, megpróbál rád teleportálni, de ennek fényköre látható, így elrohanhatsz – a legveszélyesebbek a robbanós dögök, így bőszen told az AoE-t, nehogy a közeledbe kerüljenek. Feleslegesen ne kockáztass, legyél türelmes (az energiapajzs itt is szívás, mint az összes többi boss esetében). Ha pedig lenyomtad a bácsit, ne örülj – jön a legaljasabb húzás: a démoni Dominus. Ez egy közelharcos forma, ami még nem akkora kaland – azonban időnként megidéz egy vérzivatart, ami másodpercek alatt megöl, és nincs rá ellenszer. Illetve de: amikor ez történik, haverunk saját maga köré egy buborékot növeszt – amint ezt meglátod, rohanj be alá! Igen, őrültségnek tűnik, de tényleg ez az egyetlen megoldás, ha pedig ott vagy, nyakald be a gránitflaska tartalmát, és adj a rohadéknak, ami a csövön kifér, aztán ha elállt a zuhé, tűnj a fenébe onnan, alkalmasint a városba. Ha pedig kifeküdt az aljas szivar, örülj, mint majom a farkának, mert bizony megérdemled, és bebizonyítottad, hogy kitanultad a játék minden csínját-bínját, a karaktered pedig kemény, mint a vídia. Jöhet a következő nehézségi szint – ha pedig már a Mercilessen is túl vagy (amit, főleg hardcore karakter esetében, tényleg nem szégyen csapatban letudni), jöhet a végjáték...

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!