Az új rész megjelenésével egy új generációjú Metal Gear veszi kezdetét, hiszen a sorozat eddigi részeiben soha nem volt ennyire realisztikusan ábrázolva az emberi karakterek. Az eddigi videók és hírek alapján nincs miért aggódnunk, nem fog a modern divatjátékok szintjére butulni a játék. Egyébként Hideo Kojima nem nagyon okozott csalódást, ezért nem félek hogy a játék lezáró epizódját nem méltóképpen fejezné be.

Az MGS tehát sokat változott, de mégis miben?

Leginkább a nyitott világ az amiben változott az új rész és az ez által adott lehetőségek korlátlan tárháza lehetőséget ad nekünk hogy többféleképpen is megközelíthessünk egy bizonyos bázist. A játékos tehát szabad kezet kap végre nem korlátoz minket a program aki lövöldözve szeretné végigvinni a játékot az most most már megteheti, bár így elég könnyen elvérezhetünk ezért ezt a módszert csak komolyabb játékosoknak ajánlom egyébként én magam nem kedvelem ezt a fajta megközelítését a játéknak. A lopakodást azonban annál inkább preferálom tehát, végül is Big Boss az álcázás mestere ezáltal nem kell félnünk hogy lebukunk, ha tudjuk megfelelően kezelni a nagy harcost.

Ti mit gondoltok, hogyan fog teljesíteni a játék? Megmarad a Metal Gear hangulat úgy is, hogy most már nyitott világot kapunk?