Először is szeretném leszögezni, hogy igen nagy tisztelője vagyok a Star Wars Univerzumnak, habár meglehet, hogy szerintem létznek sokkal kidolgozottabb sc-fi univerzumok (pl: Mass Effect, de róla később).

Szóval: 4000 évvel a Galaktikus Birodalom előtt járunk, amikor még mind a Sith mind pedig a Jedi kultúra virágzott és természetesen nem hagyták egymást élni. Dúl a háború az egyre gyengülő Köztársaság és hatalma akkori csúcsán lévó Sith Birodalom között.



Tehát a SW univerzum Shepard parancsnoka éppen pihenne a hosszú műszak után, mikor a szobatárs beront hogy a sithek támadják a hajójukat. Egy gyors keresgélés és öltözködés után fegyverünket lóbálva máris az első tűzpárbajban kötünk ki. Igazából a harcrendszerrel nekem nem volt bajom, mégis sok helyről jöttek mindenféle kritikák, hogy ez mennyire lassú, meg csak rontja a beleélést stb... A képernyő megáll, lehet forgatni a kamerát, lehet utasításokat osztogatni a társaknak, kiválasztani hogy miként szeretnénk támadni. Ha mindent eldöntöttünk, jöhet a harc. Szerintem nagyon is jó. Mért? Mert át tudom gondolni hogy mit is szeretnék csinálni az adott ellenféllel.

A játék képi megvalósítása még mai szemmel is lenyűgöző, simán feltudná venni a versenyt egy akármilyen mai programmal... persze nem GTA V vagy ME 3, de még mindig ott van. Jó, mondjuk a robbanások egy kicsit "suták" de maga a textúra, árnyékok stb... egyszerűen szép. Nekem úgy 2009 körül lett szerencsém a játékhoz, de nem kellett sok idő ahhoz hoyg felmérjem mért ez lett a 2003-as év játéka. És nem csak a grafika miatt.

Igazából ebben az egy játékban benne van minden ami a Star Wars-hoz kell, SŐT még jóval több is. Egyszerűen a fegyverek sokasága, fénykardok, ERŐ!!!, fajok, bolygók, kivételesen jól eltalált karakterek, intrika, űrcsata és ami az én személyes kedvencem: egy Millenium Falcon-ra erősen hajazó saját úrhajó, amit úgy lopunk el egy fő-űr-gengsztertől.

Társakról annyit hogy mindegyikük egy egészen kiválóan kimunkált karakter. Mindegyikkel érdemes beszélgetni, mert sok minden mellékes, de érdekes dolgot meg fogunk tudni az akkori időkről, arról a helyről ahol éppen vagyunk. Kulturális összetétele csapatunknak pedig ezáltal szép változatos lesz, hiszen vuki, twilek, ember sőt még droidok is tarkítani fogják közösségünket.

Sajnálom hogy csak így nagy össze-visszaságban tudok beszélni a Bioware remekművéről, de egyszerűen annyi minden dolog van benne, hogy nem lehet itt elmagyarázni. Ezt játszani kell, megérteni kell. És ha már mind a kettő megvan, akkor újból és újból neki esni a végigvitelnek.

The_Hun