World of Tanks

A történet akkor kezdődött, amikor májusban leszedtem a World of Tanks nevű játékot egyik haverommal, hogy tudjunk multizni. Na meg persze azért mert mindketten "tankmániásmásodikvilágháborúfanok" vagyunk. Minden nagyon jól muzsikált, amíg el nem értük a fejlődésben az azóta sokat szidott "Tier V"-ös szintet. Azt kell tudni (saját meglátás, nem kell egyetérteni) hogy ez egy játék fehérorosz játék. Igen. Tehát jómagam Uncle Sam hadászatának nagy rajongójaként 100%-ig az amerikai vonalat erősítettem, jó barátom pedig a Bliztkrieg megszállotjaként a német ágat. Na most a problémát a fentebb említett 5-ös szint eljövetele jelentette, mikor is megjelentek az első KV-1, T-34 harckocsik és társaik a harctéren. Innentől vált rémálommá a játék és jutott eszembe George Orwell Állatfarm c. könyvéből egy idézet.... illetve annak módosított változata:

"Minden tank egyenlő, de a szovjet tankok egyenlőbbek"

Szerintem nem kell jobban elmagyaráznom, de mégis megteszem. Szóval nekem volt/van (már megváltam a játéktól) egy M103 amerikai nehéz tankom, ami Tier 9-es. Jön szembe egy IS-3 szovjet (mi más) nehéz tank, ami Tier 8-as. az esetek 90%-ban így néznek ki: meglövöm, lepattan/mellé megy/nevetségesen alacsony sebzés. Ő következik: meglő engem, 100%os találat/ az esetek 5%ban lepattan/mindenféle modul és legénység sebzés/nevetségesen magas sebzés/ néha még one-hit-kill is.



Na most ember legyen a talpán, akinek ettől nem megy el a kedve. De ezzel még nem lenne semmi baj, ha legalább az MM (match making) rendesen működne. De nem. Az sem. Egyszerűen: ha nem voltál szovjet tankkal, minden ellened játszott. Kész. Az amerikai ágat röhejesen gyengének éreztem végig. Oké hogy nem voltak túl jó minőségűek a tankjaik a világháború végéig de hát na, ez már túlzás. Barátom ugyan ezen a véleményen volt a német tankokkal is. Igazából a Tisztelt Wargaming mentalitása nem tetszett: Csináljuk meg a match makeinget? ugyan már, adjunk ki még 20 OP szovjet tankot mert megunhatatlan....



Gratulálok WG, két játékost biztos elvesztettetek... aztán még ki tudja hányat..


War Thunder

Talán a WoT után mondanom sem kell, hogy ez a játék sokkal jobban meggyőzött. Igaz, ezt egy hónapja töltöttem le és még változhatnak a dolgok. Dióhéjban: 10 helyett 5 tier, sokkal jobb a sebzésmodell, jobb hangok, szebb látvány + légi csata.... de ami a legjobb: használhatók az amerikai járművek! Ez nem vicc! talán elég annyit elmondanom a játékról, hogy amíg a WoT-ban messzire kellett elkerülni egy szovjet tankot, addig itt egy mezei M4 Sherman harckocsival jó eséllyel egy lehet lövésből kiiktatni egy KV-1 nehéz harckocsit. Nem életcsíkokért megy a harc, hanem a játék az adott harcjármű szerkezeti és legénységi integritását veszi alapul. Ez engem teljesen meggyőzött. Ja, és egy csatában akár 3 járművel is részt lehet venni, és nem kell kilépkedni egy-egy megsemmisült jármű után. Szerintem ennyi már jobban leírja a játékot.



Válasszatok bölcsen, és jó játékot!

The_Hun