Mondjuk ki öszintén: a Telltale Games fantasztikus kalandjátékokat/interaktív filmeket készít, elég itt csak a nagysikerű Walking Dead adaptációra gondolni. De ez nem elég. Ugyanis végre Westeros is megérkezzet játszható állapotban gépeinkre, aminek gondolom minden ép ésszel rendelkező sorozat/könyv rajongó örül. Ugyanis a játék nem csak hogy játszató, de megkockáztatom hogy a legjobb játék idén.

Aki esetleg nincs tisztában a sorozat vagy könyv történéseivel a 3. évad második felétől, az a következő bekezdést hagyja ki. SPOILER!!!

Mivel a történet a játék legfőbb erőssége, ezért arról fogok a legkevesebbet beszélni. Tehát történetünk a méltán nagy, általános közfelháborodást keltő Vörös Násszal veszi kezdetét, ahol éppen az egyre közeledő győzelmet ünneplik északi barátaink a hírhedt Frey-házzal karöltve. Itt vesszük át az irányítást egyik karakterünk felett, aki Gared, Lord Forrester apródja. Sajnos tudjuk hogy végződnek a dolgok. Innentől kezdve problémáink legnagyobb forrása a Forrester-házzal rivalizáló Whitehill-házzal akad, rajtuk kersztül is a Boltonokkal, Észak újdonsült őrzőivel.

SPOILER VÉGE!!



Magáról a játékról azt illik tudni, hogy egy quicktime event (mostantól csak QE) alapokon nyugvó, interakciókkal, és Mass Effect szerű párbeszédekkel megtűzdelt kaladjáték. A játék különösen jó abban, hogy megjegyzi a játékos akcióit és rendre visszaköszönnek a történet folyamán. Mint a ME-ben, csak itt jobban át van gondolva. A QE-s részeknél már rögtön a játék elején szembesülünk azzal, hogy mi tényleg Westeroson vagyunk, értem ez alatt a brutális halálokat, a szimpatikus szereplők gyors halálát és a drámát. Elveszettséget és tanácstalanságot az eljvendőt illetően. A párbeszédeknél pedig csak megkapjuk a korábbi játékokból ismert zseniális felépítést.

Első ránézésre nem tűnik egy komoly játéknak a kicsit gagyi rajzfilmes grafika miatt, ami elsőre nekem se nagyon akart bejönni. De ahogy haladt a történet előre, úgy vettem észre hogy szépen lassan átfordul a gagyiság egy komorabb képpé, megszűntek a kételyeim a kinézetet illetően, rádöbbentem hogy ez így tökéletes, nem is lehetne másképp. Egyszerűen mindent visszaad Westeros világából. Mindent.

Tényleg nem tudok sokat és jól írni, de úgy hiszem a játékok eme darabjánál nem is kell, fedezze fel mindenki maga.

Jó játékot!

The_Hun