Talán kezdem azzal, hogy a Magicka a lehető legkevésbé sem próbálja magát komolyan venni. Gondoljunk egy teljesen átlagos fantasy világra, adjunk hozzá egy kis északi mitológiát, rakjunk bele egy rahedli filmes utalást, fűszerezzük meg némi szerencsétlenedéssel (különösen ha kooperatív játékot csinálunk) és máris megkapjuk a Magicka-t.

Bevallom soha nem találkoztam még olyan játékkal, ami ennyire sok könnyet csalt a szemembe a sok röhögéstől. Talán a legviccesebb perceket/órákat a kooperatív játék okozta. Megvolt az a bizonyos érzés, hogy a társaim mindíg csak az utamban állnak a pálya néholi szűkössége miatt. Ez bőven elég volt ahoz, hogy "véletlenül" eltakarítsunk egy-két barátot az útból gőzös-villámos-jeges-arcane-os sugár segítségével. Majdnem kiröhögtük a belünket is a sok "véletlen" haláleset, szakadékba zuhanás és a többi hasonló történés után.

A játék nagyban épít az elemek keverésére, kombinálására. Összesen 5 elemet tudunk egyszerre idézni, vagy 5 ugyan olyat behelyezni, hogy erősítsék egymást. Persze lehet így is úgy is, például berakhatunk 3 gőzt (víz és tűz kombinációja, saját meglátások szerint a leg hatásosabb elem) 1 villámot és 1 arcane-t, hogy az egész mondjuk sugár formában manifesztálódjon. Ezen kívül még lehet az elemeket pajzsként alkalmazni, területre hatóan felhasználni, vagy kardra felhelyezni, hogy erősebb csapásokat mérhessünk (bármilyen fúrcsa, a legerősebb "kard" egy M60-as golyószóró, mely végtelen lőszerrel rendelkezik). Sajnálatos módon ha felveszünk egy kardot, vagy jobb botot és eltalálunk halálozni ugyan még felvehetjük, ha feléleszt egy társunk ugyan még lehet esélyünk felszedni dédelgetett cuccainkat, viszont ha a társaink tovább rohannának és pont egy átvezető zajlik, a felszerelésünk ugrik sajnos. Egyjátékos módban viszont még erre sincs esély.

Azt gondolom hogy a Magicka egy zseniális játék, nem biztos hogy a többszöri végigjátszás potenciálja benne van a szóló módban, de ha van egy tartósabb társaság, akkor akár 3x is működni fog egymás után.

Jó játékot!

The_Hun

Következő játék - Game Dev Tycoon