Bizony. Az UFO egyszerűen egy kedvesnek tűnő, mégis hihetetlenül kegyetlen, brutális viselkedésével és képi világával okkal tartok mind a mai napig (a 2012-es remake mellett) a világ egyik legjobb taktikai stratégiájának. Egy érdekes Diablo-nézetes taktikai játékot kapunk, amely a bázis menedzsmentől, a felszerelés beszerzés és felpakolásán át egészen a harcig mindent a kezünkbe ad hogy cselekedjünk saját belátásunk szerint. A program a lehető legkevésbé sem fogja a kezünket, nem ütközünk linearitásba, a katonáinak átnevezhetük akár seját magunkra is. Most komolyan, melyik mai játékban találkozunk ezzel a felépítéssel? Ennek a koncepciója egyszerűen zseniális. Egyáltalán nem hiányoztak a küldetések, meg megkötések. EGYSZER SEM!! Egyedül a kevésbé szemét AI-t tudnám elviselni, mint "ójítást". A játék egyszerűen már már olyan unfair volt egyes alkalmakkor, hogy amint megnyomtam a ELSŐ "kör vége" gombot a következő jelenetet láttam: szépen, körkörös védelemben elhelyezett embereim közé egy utolső büdös kis sectiod bevágott egy gránátot az egyik sötét sarokből, mindenki meghalt azonnal, a küldetés végetért. AZ ELSŐ KÖR VÉGÉN!!!! (WTF??)

Természetesen buktam 8 embert az összes felszerelést és fegyvereket. A második napon a költségvetésem felét új katonákra, tudósokra, mérnökökre kellett költenem. A hó végére pont nem maradt semmi, a küldetések felét buktam és ami a legjobb: a támogató országok közül 3-an azonnal felmondatk mindent és lepaktáltak az idegenekkel...

Ezt a lassú agóniát 3 játékbeli hónapig bírtam összesen, utána az a maradék ország is elpártolt, az ufo-k akkor vertek hülyére amikor akartak. Jó, mondom első próbálkozásnak nem is volt rossz, indítsunk új játékot. Aztán amikor már olyan 34x. indítóttam újra, akkor már felmerült bennem a gondltat, hogy a készítők esetleg (poénból... hahahahahaaa.... haha...ha) összekavarták a nehézségi szinteket egymással.... Emberek, montam már hogy mindig KÖNNYŰ fokozaton játszottam?

Mind a mai napig, 13 év alatt NEM SIKERÜLT MÉG EGYSZER SEM VÉGIG VINNEM. Még mindig nem tudom hogy végződik, mi a finálé, kit kell megölni. Ez nem vicc. Most aki ismeri a játékot az röhöghet magában hogy "hahaha The_Hun, béna vagy hahahaa". Lehet hgy tényleg az vagyok, de sebaj: nem adom fel ilyen könnyen!!

Szóval aki szereti stresszelni magát és felhúzni a saját agyát a játék "érdekes" viselkedésén, az nyugdtan töltse le, körülbelül 70 MB, nem fogja megbánni!!! Visznot cserébe kap egy olyan játékot, amit hónapokig nem fog megunni, legyen a gép akármilyen szemét is a gép.

The_Hun