".... Cassius kapitány összevont szemöldökkel szemlélte a távolban egyre nagyobbá váló makedón sereget. Tudta, hogy létszámban jelentősen alulmaradnak az ellenféllel szemben, de stratégiailag minden előny az ő kezében volt: táborát, és maroknyi, körülbelül ötszáz embert számláló erejét egy meredek domb tetején állíttatta fel. Antigonos, a Halhatatlan armadája majdnem elérte már a római íjászok lőtávolságát. "Hmmm... Cassius, a Halhatatlan.... talán majd egyszer.... DE.... az is lehet hogy.... MA". Utoljára ránézett mégegyszer a Brutus-ház zászlajára és kiadta a parancsot. Tudta, hogy mire lemegy a nap egy élő makedón legenda öregbíti tovább a hírnevét, vagy egy új hérosz emelkedik a legyőzöttek fölé, egy új legenda kit rómaiak nemzettek, és akiben él a rómaiak akarata...."



Hatalmas seregek, melyek léptei nyomán a föld is megremeg, hol óriási városok omlanak össze amerre csak megfordulnak. Hol hősök írják a történelmet. Hol egy birodalom élete vagy halála egy maréknyi szenátoron múlik...

A játék kezdetén három római család felett vehetjük át az irányítást, hogy közösen hozzunk létre egy köztársaságot, vagy hajthatjuk igába a többi nemzetet, hogy létrehozzuk az ókori világ sokáig kikezdhetetlennek tűnő birobalmát, melyet a gazdagság, a józan ész és a fegyelem tart össze.

Célunk egyszerű, mégis végtelenül nehéz. Nehezebb mint egy brazil utcagyerektől megszerezni a football labdát. Ez a misszió az ismert világ központjának, Európának meghódítása. Eme küldetés végrehajtásának érdekében a legjobb eszközök állnak rendelkezésünkre. Az egyik a fáradhatatlan hadsereg, az ellenfeleinek szívébe félelmet költöztető erő, a római légiók bevetése. A másik a mindig éber és kiszámíthatatlan, a mélységesen mély számító hatalom: a diplomácia. A diplomciai vonalat választók sajnos még a hatalmas aranyforrások ellenére se képesek sok esetben szőnyeg alá söpörni a problémákat, ugyan is abban a korban még volt egy erő, mellyel építkeztek az emberek és birodalmak, amely erőforrás a mai világban erősen kifogyóban van: a becsület. A katonai ágon pedig természeti katasztrófák sora, pestis járványok, árulások, lázadók állják el a sikerhez vezető amúgyis vékony, és hihetetlenül hosszú utat.

A Rome - Total War azoknak készült, akik szeretnének minden idők (szerintem) legjobb stratégiai játékával játszani. A grafikai elemek mind a mai napig megállják a helyüket, a zenék és hangok a legzseniálisabbak a játéktörténelemben. Ez a játék azoké, akik szertnék visszahozni a mitológiák korának akárcsak egy kis szeletét.

The_Hun