Közhely, de a változás sosem egyszerű vagy könnyű dolog, de ettől függetlenül a legalapvetőbb emberi tulajdonságok egyike. Ha nem lenne igényünk a változásra, még mindig a bokrokról csipegetnénk a bogyókat, esetleg a királyok alatt nyögnénk az adókat, miközben röghöz kötötten életünkben nem hagynánk el a falut ahol születtünk. Szerencsére a dolgok változnak, fejlődnek - ez a normális élet rendje. A PC Guru életében sem ez az első változás és nyilván nem is az utolsó. Bár Sasa és Grath már nem vesznek majd úgy a lap életében , mint eddig (de a cikkeiket ugyanúgy olvashatjátok majd), de azért nagyon sok minden érintetlen marad, így például a kemény írói mag is marad: ]{redenc, Nightbagoly, Stöki, Hancu, Tika, Darths, Miguel továbbra is ontja majd a cikkeket és természetesen Chris és jómagam is azon leszünk, hogy a lap színvonala nemhogy ne csökkenjen, de tovább nőjön.

Az új főszerkesztőnk, Csongor sem ismeretlen arc a Guru csapatban, hiszen egykoron maga is aktív részese volt a lap életének, az elmúlt években folyamatosan a tűz közelében volt és a Chip főszerkesztőjeként rátermettségét is bizonyította. A kormány tehát jó kezekben van és a matrózok is örömmel fogadták új kapitányukat. Hazudnék persze, ha azt mondanám, hogy nem lesz változás. Az ugyanis elkerülhetetlen és igenis jó dolog. Lesznek persze akik lejtmenetet és romlást emlegetnek majd, de nem szabad hinni a károgó hangoknak - a Guru egy új korszak elé néz és egy részben új, részben régi csapat igyekszik majd új irányok felé terelni sokak kedvenc gamer magazinját.

A megújulás jeleit remélhetőleg már érezni lehetett a legutóbbi számunkban és bízunk benne, hogy látható lesz az októberi magazinban is. S ezzel még nincs vége, nem állunk meg, a változás szelét a vitorlánkba fogva igyekszünk a lapot még színvonalasabbá, még olvasmányosabbá tenni és olyan irányba fordítani, hogy mindenki pozitívan értékelje a ránk váró új dolgokat. Hangzatos szavaknak tűnhetnek ezek elsőre, de higgyétek el, a háttérben már dolgozik a gépezet és gőzerővel készülünk a megújulásra. Mindezt persze nem hűbelebalázs módjára, hanem megfontoltan, ügyesen, tervezve, az olvasók igényeit mindinkább szem előtt tartva. Búcsúzunk hát Sasától és Grathtől, de mindeközben már előre nézünk és egy új, jobb Gurun törjük a fejünket, egy olyan újságon amit ha nem is azonnal, de nem is olyan soká majd ti is - remélhetőleg örömmel - a kezetekbe vehettek.

Update - rövid biográfia:

Kérték páran a kommentekben, hogy kicsit mutassam be az új főszerkesztőnket, Harangozó Csongort, s habár hamarosan biztos megteszi ezt majd ő maga is, álljon itt néhány szó a lap legújabb első emberéről. Csongor neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen Shoebaron nicknév alatt 2002 őszéig (tehát a Guru-Gamer szakadásig) ő volt a PC Guru hardware rovatának szerkesztője. Tehát azok, akik a régi gárdát siratják, fellélegezhetnek, hiszen egy olyan ember ül a főszerkesztői székbe, aki még Mocsyval és Lilyvel készítette az újságot. A hardware rovat leadását követően Csongor nem hagyta el a kiadót, hanem a Chip magazin első embereként dolgozott tovább (és jelenleg is így tesz, nem hagyja ott a magazint) és ezen felül más lapok (pl. Tomorrow) levezénylésében is részt vállalt. Tapasztalatban tehát nincs hiány, a Guru továbbra is a legjobb kezekben van...