Az eddigi vélemények azt hangoztatták, hogy a tabletek elsősorban a szórakoztatást szolgálják, pedig akadnak olyanok, amelyek az üzleti életben is megállják a helyüket. Az egyik ilyen üzleti modell a HP ElitePad 900 tablet, amely, a vonzó megjelenés és hosszú üzemidő mellett, még számos érdekes kiegészítőt kapott.

Felszereltség


A Windows 8 oprendszert használó tableteket két csoportba oszthatjuk fel. Az első csoportba tartoznak azok, amelyek Intel Atom processzorral és nagy üzemidővel rendelkeznek, míg a másik csoport tagjait Intel Core processzorok és erősebb hardverelemek jellemzik. A HP ElitePad 900 az első kategóriába tartozik, és energiatakarékosabb konfigurációt használ. A vonzó megjelenés már szinte alapkövetelésnek számít, ezért a HP ElitePad 900-at alumínium borítja, csak a felső rész gumírozott, amely alatt a jelfogó található. Az elülső lapon természetesen a kijelzőt találjuk, amelyet a Gorilla Glass 2 védőréteg borít. A HP ElitePad 900 tablethez számos kiegészítő is kapható, mint a másodlagos akkumulátor vagy a dokkolóállomás. A csatlakozók terén csak a legszükségesebb egységeket találjuk, USB 2.0-s foglalat mellett a HP ElitePad 900 kártyaolvasóval is fel van szerelve, az internetkapcsolatról WiFi-rendszer gondoskodik. A HP ElitePad 900 tablet két darab kamerával van ellátva, a hátsó 8, míg az elülső 2 megapixeles. Emellett némely konfiguráció még GPS-t is tartalmaz. A HP ElitePad 900 tablethez Expansion Jacket is vásárolható, amely további két USB 2.0- és egy HDMI-egységgel bővíti a felszereltséget.

Kijelző és grafika


A készülék 10,1 hüvelykes kijelzővel van ellátva, amely a lehető legjobb védelmet kapta, így nem kell aggódni azon, hogy az ElitePad 900 kijelzője könnyen megkarcolódik. Az 1280x800-as felbontás megfelel az általános elvárásoknak, és a Gorilla Glass 2 védőréteg sem akadályozza a tablet irányítását. Az érintőképernyőnek köszönhetően a Windows 8 kényelmesen és praktikusan kezelhető. A megfelelő grafikai háttérről a GPU SGX 545 integrált grafikai egység gondoskodik. A HP ElitePad 900 tablet legnagyobb előnye az energiatakarékos üzemmód és a HD-videók felügyelete.

Hardver rendszer


A HP ElitePad 900 tablet központi irányítását egy Intel Atom Z2760 processzor végzi, amely szintén energiatakarékosan működik. A 2 GB-os rendszermemória közvetlenül a processzoron található, mely jól kezeli az egyidejűleg futtatott alkalmazásokat is. Az Intel Atom processzor teljesítménye bőven elegendő az irodai munkák elvégzésére, internetezésre és szabadidős tevékenységre. A DigiPrime laptop bolt és webáruház kínálatában szereplő HP ElitePad 900 tablet modellek akár 64GB tárhellyel is rendelkezhetnek.

Vélemény


A táblagép legfontosabb tulajdonsága a hosszú üzemidő, ami miatt roppant keresett a piacon. A HP ElitePad 900 tablet akkumulátora egyszeri töltéssel 10 órát bír ki. A Wifi használatával ez 7 órára csökken le, de ez még így is kivételesnek számít. A második akkumulátorral, amit az Expansion Jacket –be illeszthetünk be további 6 óra online munkavégzést engedélyez. A HP ElitePad 900 tablet teljesítménye is elsősorban az energiatakarékosságot segíti, de tökéletesen elegendő az általános feladatok elvégzésére. Az ingázók számára biztosan hasznos lesz a stabil konstrukció, amely megvédi a HP ElitePad 900 tablet alkatrészeit. Természetesen mindenki számára ajánljuk a tabletet, ami a széleskörű tudását elsősorban az üzleti életben tudja kamatoztatni.