Szóval adott egy 25 éves egyén, aki szereti a MOBA-t, az MMORPG-t, és mindenféle competitive ranksystem-mel rendelkező játékot, mellesleg nőként jött a világra. Hello, ez én lennék. Sok más játékot is pörgetek, de valahogy a versenyszellemem a League of Legends-ben és WoW-ban tudtam a legjobban kiélni. Mintegy 4-5 éve vagyok az ELOSYSTEM rabszolgája. Ez alatt az idő alatt nem csak olyan általános player problémákkal kellett felvennem a kesztyűt, mint az accountom feltörése, szerverproblémák, szar internetkapcsolat, stb., hanem egy egyre többet és és nagyobb kellemetlenséget okozó jelenséggel, amit úgy hívunk, hogy a Női Gamer Community.
Ha játszottál már lányokkal, tudod, hogy van ez. Két fajta női gamer van : 1. aki tényleg gamer, és a saját szórakoztatására játszik. 2. Minden egyéb, kezdve a jelenleg csak a pénzre hajtó expornós streamerektől twitchtv-n egészen addig a 15 éves kislányig, aki sexet igér egy skinért vagy boostért. (boost=jobb rank elérése). Az elmúlt pár évben találkoztam jó pár extrém esettel, például xy 3 évig pár playernek teljesen más személyazonosságot kiadva szerzett jobb rankot/skineket. Kamu facebook, kamu képek, pár órás telefon/skype beszélgetéssel elcsavart naív gamer srácok halmaza, elég volt nekik egy női hang. (Amit valljunk be, ma már rengeteg módon szintén meg lehet fakelni.) Tényleg lány volt egyébként, de teljesen más ember, mint akit előadott, gondolhatod, mindezt 3 éven keresztül. Mondanom sem kell, hogy ráadásnak az egyik legtoxic-abb "player" volt. Azért valljuk be, valahol érthető a dühe, hiszen az életben sem ért el semmit, a játékban sem, és a legtöbb rager ezért ragel, mert még a játékban sem tudja kontrollálni a saját életét.
Aztán hogy személyeskedjek, ott van az a lány, aki miatt engem DDOS-oltak. Ránézésre átlag, kedves player, soha nem mondanád meg, hogy mentális problémái vannak, legalábbis részemről ez az egyetlen magyarázata annak, hogy miért bújt fel másokat konkrétan bűncselekmény elkövetésére. Mindegy, tudnék sorolni még jó 20-30 esetet, de egy a lényeg, egy kisebb gamer közösségben nem fog megférni soha két lány. Tisztelet a kivételnek, de ugye az is erősíti a szabályt.
Saját tapasztalatom alapján ez a probléma leginkább 18-25 éves korosztálynál lép fel, amikor már bizony nem csak a játékban versenyzel, hanem azért is, hogy ki legyen a QUEEN BEE a társaságban, ahol épp pörögsz. De ez ugyanúgy folytatódik a híres női streamerek közt, nem csak LoL-ban, nem csak WoW-ban, hanem minden egyes multiplayer játéknál, ahol 1-nél több nő jelen van. Ahogy fejlődik az ipar, már termékeket is reklámoztatnak csajokkal, ami néha vicc kategória, mert a realitást meg sem közelíti. Ugyanis 99%ban nem full sminkben és a legcukibb ruhádban gamelsz. Az expornós streamerek szintén nincsenek jó hatással az egészre, és a legnagyobb szemétség az egészben, hogy többnyire mindenki egy kalap alá vesz minden női playert. U MAD?
Tehát ezek után, úgy döntesz, mégis gamelsz, és hála a social média fejlődésének, már pikk-pakk bekerülhetsz akármilyen gaming community-ba. Kérhetsz segítséget, kereshetsz társakat, megoszthatod az élményeidet, véleményt cserélhetsz, kialakíthatsz egy társaságot. Persze 2014-ben az emberi butaságnak semmi sem szabhat határt, és naná, hogy lesz, aki ezt az építő jellegű lehetőséget teljesen másra fogja használni. Rombolásra. És akkor most tekintsünk el attól, hogy amit eddig leírtam, eddig teljesen igaz a férfi gamer társadalom tagjaira, meg attól is, hogy 1 post után 200 friend requestet kapsz facebookon 10-40 éves korosztály skálán.
Ti férfiak teljesen máshogy álltok ehhez az egészhez. High Elo Playerek közt van 1-2 extrém toxic játékos, de nagy százalékban mindenki magával foglalkozik, a saját eredményeivel. Persze versenyjátékosok közt megy a pletyi-pletyi, de többnyire teljesen máshogy oldjátok meg a problémát. A nők kegyetlenek, taktikáznak, és ha féltékenység is közrejátszik, vagy ha kicsit is megérzik a konkurencia szagot, kicsinálnak. Milyen jó lenne, ha ezt a gameplayben is így hajtanák végre, nem?!?! Vagy csak ott! Vagy sehol.
Mert elvégre, ez csak egy játék. És amit elérsz itt, az a valós életben, főleg nőként, semmit sem fog jelenteni, nem vesznek fel jobb helyre dolgozni, és nem leszel tőle jobb ember. Ha meg nem te éred el magadnak, akkor meg aztán pláne semmi sem jogosít fel arra, hogy az interneten eljátszd Cleopatra-t, és amikor rajtakapnak a csaláson, a Hattyúk halálát.
Nyilván a nagy számok törvénye az oka az egésznek, 200 gamer srácra jut 2 lány gamer.
A fél karomat odaadnám, ha egyszer az a 2. aki betéved a társaságunkba, nem tornádóként jönne, hanem azért, hogy őszinte ingame vagy akár irl barátságot kössön. De sajnos ez már ott megbukik, hogy addolásnál végigscanneli az összes infót rólad, amit az interneten megtalál, és ha jobb a pozíciód/rankod/neved az övénél, akkor az a baj, ha rosszabb, akkor meg az. Egy a vége: TRASHTALK.
A saját barátaid totális ellened fordításától kezdve, a konkrét zsarolásig már mindenre láttam példát. És mindezt miért? Megfelelési kényszer? Bizonyítási vágy? Ezzel a viselkedéssel csak egyetlen dolgot állít ki magának az ember lánya/fia, a saját szegénységi bizonyítványát.

Végül megosztanám a kedvenc videóm a témában és a legjobb mondatot belőle:
" WHY DOES BEING A GIRL MATTER? JUST PLAY THE GAME."



Ti mit gondoltok erről? Valakinek valami sztori, amit elmesélne?