Mivel most jöttem haza az Egyesült Államokból, ezért az első játék kérdései ehhez az országhoz kapcsolódnak. New Yorkban tartózkodtam majdnem három hónapot, nekem nagyon tetszett, ez az a város, amely soha nem alszik. A város légköre megszédíti az embert, ahogy a Broadway-en, vagy a 5th Avenue-n sétál. New York jelképe a Szabadság-szobor, mely immár több, mint 120 éve jelképezi azokat a fogalmakat, melyek az USA jelszavai is lehetnek.
Tehát az első kérdés az: Sorolj fel öt dolgot, amelyet a Szabadság-szobor alapkövébe elrejtettek (ennél a kérdésnél annyit segítek, hogy kettő ebből teljesen logikus, az USA történelméhez kapcsolódó tárgy)!
Változtatás: Úgy látom, hogy az első kérdés túl nehézre sikeredett, ezért helyette a következő kérdést teszem fel: Az Empire State Building tetején található/látható fémszerkezet a tervezők eredeti elképzeléseként milyen célt szolgált volna? 
A második kérdés: Amit ma Met-Life épületként ismerünk, milyen funkciót töltött be korábban?
A harmadik kérdés: A 86-os mólónál található egy forgalomból kivont csatahajó, mely ma múzeumként funkciónál. Mikor építették a hajót, mikor vált múzeummá? Milyen osztáyú a hajó?

Az első nyeremény nem más, mint a stratégiai játékok egyik legjobbja, a Hearts of Iron második része. A megfejtéseket privát üzenetben várom, november 8-ig. Eredményhirdetés pár nappal később lesz.