Őszintén mondom, eddig teljesen hidegen hagytak az ilyen dolgok, azonban tegnap este, miközben Gordon Ramsay Pokol Konyháját néztem, az egyik reklámblokkban meghallottam a DeAgostini kiadó látványos reklámját, amelyben egy Star Wars lapot hirdettek (Kultikus hajók és járművek), Ezeréves Sólyom modellel, valamint egy 20 oldalas füzettel. Mivel kedvelem a George Lucas teremtette univerzumot, az összes film megvan, olvastam a Thrawn Trilógiát, gondoltam, megveszem.

Megvettem, és nem bántam meg. Mivel George Lucas liszensze alatt lévő kiadásról van szó, így rögtön megállapítottam, hogy az Ezeréves Sólyom modellje minőségi darab, kellő súllyal, nem kelti igénytelen, olcsó műanyag benyomását. A festés is szép, és a hajó egy fekete alapú tárolóban kapott helyet, melynek egyik oldalára egy szintén jó minőségű papírból készült bolygóháttér (talán a Koribban?) képe van nyomtatva...  

A füzet 20 oldalas, szép szedésű, szép, élénk rajzokkal. Részletes leírást tartalmaz Han Solo-ról, az Ezeréves Sólyomról, annak filmbeli szerepéről, a gyártóról, illetve egyéb érdekességről (pl. a filmek hangménökéről). Egyszóval: érdekes és egyben olcsó kiadás, melynek bevezető ára 490 forint. Ami nekem azonban legjobban tetszik, egy hatalmas, 8 darab A4-es lap méretű hatalmas poszter, amelyet be fogok lamináltatni. A sorozat előreláthatólag 40 számot fog tartalmazni, a következő lapszám Luke Skywalker X-szárnyúját fogja tartalmazni. Én gyűjteni fogom ezeket, és ha szereted a Star Wars-t, neked is ajánlom.