Az alaptörténet szerint egy repülővel vagánykodó kaszkadőr véletlenül elégeti az ország újonnan megtervezett nemzeti lobogóját.(Az ország fiktív lesz.)Ennek a ballépésnek hála mindenki meg akarja lincselni;a szomszédai,a családja,sőt a parkokban vígan pattogó mókusok is.

Ami még biztos benne lesz:

- egy kivénhedt zsoldoscsapat,akik azért erednek a kaszkadőr nyomába,mert az elejtette az útlevelét,persze útjuk során nem kímélnek senkit;se forgalommal szemben közlekedő nőt,se plasztik robbanóanyaggal hadonászó gyereket,se csendes sír mélyén bomladozó,de medve módjára brummogó dédmamát.

- egy frissen a posztjára került ifjú rendőrfőnök,aki vak,de legalább süket és csak charlie chaplinesen képes a helyváltoztatásra.A zsaru ösztönei vezérlik,amik többnyire(100%-osan) hibásak...de neki is lehet szerencséje.

- egy parasztbácsi,akin a búzamezőn való kaszálás közben átgázol a kaszkadőrt üldöző rendőrkocsikból álló konvoj.Komába esik majd 45 másodperc múlva magához tér,de immár kettős személyiséggel.Egyik énje Guszti bá' aki a zsíroskenyeret is csak pacallal megrakva szereti és még élni is lusta,a másik pedig Manci néni a pengeborítékokkal operáló szadista postás.

- a pápa,aki igyekszik meggyőzni a világot,hogy Harry Potternek igenis helye van a Bibliában,a Miami Vice-ról már nem is beszélve.Heveskedései kirobbantanak egy világháborút,mert a nyugati félteke imádja Pottert,a keleti viszont utálja,de az utóbbiak Ash-t és pokémonjait szívesen látnák a szent könyv oldalain.Ebbe a háborúba fognak belekeveredni hőseink is.

- végezetül pedig a vízfelületek felett felbukkanó sajátos személyiséggel bíró füst,amely random rock slágereket énekel pár szívességért cserébe.

Egyelőre ennyi.