• Chad Stahelski rendező elárulta, hogy a John Wick 4 nem a korábban bevált receptet követi
  • Sok cselekményszálon fut és több stílust vegyít a 2023. március 24-én debütáló 4. felvonás
  • Görög mitológiával fűszerezett szamurájwesternként jellemezte a történetet

Chad Stahelski, a John Wick epizódok kaszkadőrből rendezővé avanzsált atyja hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy folyamatos megújulás iránti vágyuk jegyében a negyedik részre új harcművészeti fogásokkal készült a főszereplő. Keanu Reeves japán, francia és bolgár csapat oldalán gyakorolt, az ellesett mozdulatokat pedig 2023. március 24-től moziban is bemutatja a közönségnek. Ugyancsak kiderült korábban, hogy a következő filmben egzisztenciális válságba kerül a címszereplő, ezért filozofikusabb, a korábbi részeket is összegző történet várható. Stahelski azonban mindig képes valami meglepetéssel előrukkolni, Empire magazinnak adott friss interjújában ismét új oldaláról világította meg a produkciót.

mv5bmtu2nja3otcwnl5bml5banbnxkftztgwmtmymdeynzmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Görög szamurájwestern

A rendező elmondása alapján görög drámákat idéző szamurájwesternnek ígérkezik a 4. felvonás. „Ha A jó, a rossz és a csúfot keresztezed a Zatoichivel és egy kis görög mitológiát is hintesz a dologba, [a negyedik részre] emlékeztető kevercset kapsz. […] Most már értitek, hogy miért szeretek John Wick filmeket készíteni” – fogalmazott a Stahelski, aki a változás szükségéről is beszélt. „[Az új epizód] kicsit ijesztő lesz az előző három után. Már van egy működő receptünk, de félre kell tolni az óvatosságot és azt mondani, hogy a francba, nem csináljuk ugyanazt még egyszer. A negyedik részben több cselekményszál fut. Más típusú film lesz, sokkal epikusabb” – csigázza a rajongókat a direktor.

Stahelski külön kitért arra, hogy a 4. felvonás cselekménye több helyszínen játszódik, amihez sorban gyűjtötte az ötleteket. Amikor Párizsban járt, úgy érezte, a Diadalívnek is helyet kell adni a filmben, máskor pedig egy cowboy kaszkadőr barátjától kért lovagló mutatványos tippeket. A produkció egyébként Tokióban, Berlinben és Jordániában szintén megfordult, illetve természetesen visszatérünk New Yorkba.

gettyimages-1141631272-h2020-1.jpg
(A kép forrása: THR)

John Wick: 4. felvonás

Az eddigi leghosszabb, 131 percet számláló John Wick epizód a fentieknek megfelelően színes színészgárdával készült. A japán-brit popsztár Rina SawayamaBill Skarsgård (Stephen King: AzCastle Rock), Clancy Brown (A remény rabjaiDexter: New Blood), Shamier Anderson (A potyautas), Ian McShane (Deadwood) és a Mortal Kombat Skorpiójaként megismert Hiroyuki Sanada karaktere egyelőre nem ismert. Azt viszont tudjuk, hogy Donnie Yen (Zsivány Egyes, Mulan) a címszereplő barátját, Lance Reddick pedig továbbra is kutyáinak gondozóját, Charont alakítja, míg Wick ellenfelét egy chilei harcművész-kaszkadőr, Marko Zaror (Alita: A harc angyala) formálja meg. Ti várjátok már a bemutatót?