Az elmúlt két hétben enyhén szólva nem maradtunk friss játékok nélkül, hiszen a minden évben kiemelt fontosságú Call of Duty epizód mellett olyan címek rajtoltak el október második felében, mint a The Outer Worlds vagy épp a Luigi’s Mansion 3. Azonban szerencsére nem csak az AAA kategóriás címeknél érkeztek jobbnál jobb újdonságok, hanem az indie fejlesztők is kitettek magukért az elmúlt két hétben. Lássuk is, ezen a fronton melyek a legizgalmasabb megjelenések!

Moons of Madness

  • Megjelenés: 2019. 10. 22.
  • Mire: PC (PS4-re és Xbox One-ra 2020. január 21-én jelenik meg)
  • Ár: 25 euró (8200 forint) Steamen
  • Steam adatlap

H. P. Lovecraft munkássága egyértelműen hatalmas hatást gyakorolt a horror zsánerére. A Cthulhu mítosz a mai napig remek alapanyag bárkinek, aki rémisztgetni szeretné az embereket, ahogy a kozmikus horror is töretlen népszerűségnek örvend már egy ideje. És mi lenne alkalmasabb helyszín egy ilyen sztori elmeséléséhez, mint maga a világűr?

moons-of-madness-02.jpg

Valószínűleg hasonló módon gondolkodtak a Rock Pocket Games munkatársai is, mikor előálltak a Moons of Madness alapkoncepciójával. A játék története szerint egy marsi kutatóállomás karbantartóját alakítjuk, akinek az elsődleges feladata, hogy működésben tartson minden rendszert, amíg a tudósok és a személyzet java meg nem érkezik. Nyugis meló ez, egészen addig, amíg be nem üt a krach: az állomás kulcsfontosságú berendezései sorra hibásodnak meg, az üvegházban megjelenik valami furcsa és misztikus köd, ráadásul a társaink is gyanúsan sokáig nem térnek vissza az űrsétájukról.

A Moons of Madness egy paranormális elemekkel átitatott sci-fi történet, egy utazás az őrület legmélyére, mely érdekes világában a tudományt vegyíti a misztikummal, a reálisan felépített kutatóállomást a hallucinációk és okkult jelenségek birodalmával. Készüljetek hát, a Marson dolgozni ugyanis még sosem volt ennyire őrjítő.

Lonely Mountains: Downhill

  • Megjelenés: 2019. 10. 23.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One és Nintendo Switch
  • Ár: 20 euró (6600 forint) Steamen
  • Steam adatlap

Világéletedben szerettél volna egy bicikli nyergében ülve hegyoldalakon száguldozni, csak valahogy sosem jött össze a dolog? Semmi gond, a Megagon Industries csapata most segít átélni a Downhill kerékpározás élményét, még ha csak virtuális keretek között is. A Lonely Mountains: Downhill ugyanis pont azt kínálja, amit már a címe is sugall: egy kerékpárt, több meghódítható hegyoldalt és persze rengeteg kihívást, miközben az érintetlen természetben száguldozunk a lejtő alja felé.

A játék megad a downhill élményhez mindent, amit csak kívánhatunk: akad itt több különböző hegy rengeteg útvonallal, melyeket a békés tengerszemektől kezdve a vad kanyonokig minden megtalálható, a kellő kihívásról pedig a fizika gondoskodik, melynek hála szikláról sziklára ugrálva vághatjuk le az utat, és becsúszva vehetjük az élesebb kanyarokat. Végső soron csak rajtunk áll, hogy mit akarunk kihozni a kalandból: ha akarjuk, választhatjuk a békésebb, nyugodtabb utat, és a tájban gyönyörködve tekerünk le a hegyről, ha akarjuk, nekimegyünk az ugratóknak és útlevágásoknak, miközben megpróbáljuk a lehető legjobb időt kicsikarni a biciklinkből és saját magunkból. Így vagy úgy, a Lonely Mountains: Downhill remek szórakozás lehet az ügyességi játékok kedvelőinek. 

MO: Astray

  • Megjelenés: 2019. 10. 25.
  • Mire: PC
  • Ár: 12,5 euró (4100 forint) Steamen
  • Steam adatlap

A MO: Astray a Moons of Madnesshez hasonlóan a sci-fi és fantasy elemeket keveri a háttérvilágában, azonban a Rock Pocket Games alkotásával ellentétben ez nem horror, hanem egy kőkemény akció-platformer. A történet szerint MO-t, egy idegen létformát alakítunk, aki egy elhagyatott, de még mindig üzemelő, idegen gyárban tér magához. Ahogy megpróbál kijutni, szembesülnie kell vele, hogy a hely több mint veszélyes a maga csapdáival, megszállt dolgozóival és más kellemetlenségeivel, azonban nincs választása, muszáj átverekednie magát minden akadályon, hiszen olyan küldetésben jár, melynek fontossága messze túlmutat az ő életén.

A MO: Astray egy pixelart grafikával felvértezett, bizarr háttérvilágú akció-platformer, ahol mindennél jobb reflexekre lesz szükségünk, ha túl akarjuk élni a gyár minden borzalmát. Az egyes csapdákat és logikai fejtörőket karakterünk különleges képességeit használva győzhetjük le, azonban nem csak az élettelen gépek és mechanizmusok jelentenek majd ránk veszélyt: a fejlesztők rengeteg ellenféllel és főellenféllel is feldobták a játékmenetet, akik mind alaposan meg fognak izzasztani minket, ha úgy döntünk, belevágunk ebbe az egyszerre érdekes és bizarr kalandba.

Afterparty

  • Megjelenés: 2019. 10. 29.
  • Mire: PC, PS4 és Xbox One
  • Ár: 16 euró (5300 forint) Epic Store-ból
  • Epic Store adatlap

Ki mondta, hogy a halottak nem tudnak bulizni? Az Afterparty két főszereplője Milo és Lola, akik gyerekkoruk óta nagy haverok, és végül a Pokolra is együtt kerülnek. Itt alapvetően örök időkig váró szenvedés lenne a sorsuk, azonban szerencsére felfedeznek egy kiskaput a hely szabályzatában: amennyiben sikerül az asztal alá inniuk a Sátánt magát, visszatérhetnek az életbe. A feladat természetesen egyáltalán nem egyszerű, de ez nem szegi a két jóbarát kedvét, akik természetesen azonnal belevágnak a teljesítésébe, méghozzá a mi hathatós segítségünkkel.

Az Afterparty játékmenete persze nem merül ki az egyszerű kocsmázásban és italozásban. A féktelen bulizás mellé kapunk például egy igen összetett szociális hálót is, ahol minden döntésünk befolyásolja az egyes karakterekkel ápolt viszonyunkat, valamint természetesen bejárhatjuk a Pokol vad világát is, ahol számtalan rejtély és felfedezni való apróság vár ránk. A tét tehát adott, jöhet az első kör rövid?

Air

  • Megjelenés: 2019. 10. 30.
  • Mire: PC
  • Ár: 5 euró (1600 forint) Steamen
  • Steam adatlap

 Az Air egy végtelenül egyszerű és békés repülésszimulátor, melyben egy papírrepülőt kell a lehető legmesszebb reptetnünk nyolc pályán, melyek között a vidéki kisváros ugyanúgy megtalálható, mint a toronyházakkal telezsúfolt metropolisz. A minden egyes porcikájából nyugalmat árasztó alkotást elsősorban relaxációhoz ajánlják a fejlesztők, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lenne benne semmi kihívás. A térképen természetesen akadnak épületek, kifeszített zsinórok és más akadályok, melyeket el kell kerülnünk, és az sem mindegy, hogy az egyes légáramlatokat hogy használjuk ki. Épp ezért, bár az Air továbbra is inkább békés kikapcsolódáshoz ajánlható, azért annak sem kell feltétlen elkerülnie, aki némi kihívásra vágyik pihenés közben.