Tim „Motherfuckin’” Schaffer klasszikusa, a Grim Fandango PS4-re és PS Vitára is megjelenik! Méghozzá felújítva! Igen, jól olvastátok, a Sony nagyon el akarja kényeztetni a régi motorosokat.

A Devolver egy halom játékot hoz el PlayStation-konzolokra, íme a lista:

  • Broforce
  • Titan Souls
  • Not a Hero
  • Hotline Miami 2: Wrong Number
  • The Talos Principle

A sok indie-remeket a Let it Die című Grashopper-játék élőszereplős, ultrabrutális bemutató videója követte. Megjelenés 2015-ben, igaz, még fogalmunk sincs, miféle alkotásról van szó. Első blikkre a Manhunt jutott eszünkbe.

A Flower és a Journey kreatív agyasaitól érkezik az ABZÚ című mélytengeri álom, PS4-re. Egyszer.

Kaptunk egy látványos videót a No Man’s Sky-ból is is. Aki nem tudná, egy procedurálisan generált galaxisban fedezhetünk fel mindenféle bolygókat, teljes flórával és faunával, ha pedig ráuntuk a csillagok közti kalandozásra, akár háborúzhatunk is a többi játékossal. A Joe Dangerrel egyszer már sikert arató Hello Games programja olyan szinten döbbenetes, hogy elhinni is nehéz, konkrétan egyelőre nyeri az egész E3-at -- reméljük, nem kell majd csalódnunk a fiúkban.

Fejlődik a PSN is, megjelenik a YouTube, sőt, a Share gombbal bármikor feltölthetünk videókat PS4-ről YT-re, amiket a barátaink azonnal megnézhetnek majd. A Twitch és a Ustream is átalakul, a játékosok mostantól nemcsak nézhetik, de bele is szólhatnak a streamelt tartalmakba, segítve vagy akadályozva a közvetítőket. Mindez azonban még semmi a free-to-play lehetőségekhez képest: egy csomó ingyenes alkotás lesz elérhető a PSN-en, amikért TÉNYLEG nem kell majd fizetni, szóval elméletileg PS Plus nélkül is játszhatók lesznek.

Érkezik a PlayStation Now is, méghozzá július 31-én -- igaz, csak bétában, és csakis az Egyesült Államok és Kanada területén. Érdekesség ugyanakkor, hogy pár Sony tévén is működni fog a PlayStation Now, már amennyiben szerzünk egy kontrollert. Az induló címek között megtalálható a God of War: Ascension, a Dead Space 3, és az Ultra Street Fighter 4 is. A Now PS Vitán is működni fog.

És ha már PS Vita, jön a Minecraft, szóval hurrá-hurrá!

A PlayStation TV is bemutatkozott, ami egy teljesen új készülék, mely nem csak médiatartalmak lejátszását teszi lehetővé, de persze a Now-t is támogatja, és összesen 1000 játék lesz elérhető rá – persze megint csak Amerikában, 99 dollárért.

Bemutatkozott a Mortal Kombat X is (amit érdekes módon nem tíznek, hanem iksznek mondanak). Bizony, PS4-en. Gyönyörű volt a játék, és az Injustice-tól láthatóan megörökölte a pályaelemek aktív használatának lehetőségét.

A sok játékostartalmat némi tévés/filmes vonal követte. A Sony igyekszik felvenni a versenyt a Microsoft multimédiás kínálatával, és saját Marvel tévésorozatot indít a PSN-en, Powers címmel. A szériát tévésorozatos veteránok keltik majd életre, és még decemberben bemutatkozik -- ismét csak Amerikában. A médiaszegmenset a Ratchet & Clank film előzetese zárta: aranyos animációs film várható 2015 elején, egy PS4-es felújított Ratcher & Clank 1-gyel együtt!

És ha már felújított változatokról van szó, végre megcsodálhattuk a The Last of Us Remastered trailerét is. Emberek, EZ egy igazi felújítás! Megjelenés július 29-én.

Nem úgy, mint a GTA 5 PS4-es kiadása, ami a rövidke trailer alapján nem sokban tér el a prev-gen változattól. Persze nagyon jól néz ki, de ez már az első kiadásról is elmondható. Kárpótolhat minket, hogy a mentéseink és online állapotunk a PS3-as változatból is áthozható lesz. Premier ősszel, és nemcsak PS4-en, de Xbox One-on és PC-n is!

A Batman: Arkham Knight is külön gameplay-videóval jelentkezett. A program jövőre jelenik meg, és exkluzív PS4-es Madárijesztő küldetéseket kap.

A Sony show-t az Uncharted 4: A Thief’s End zárta egy lenyűgöző CGI (?) trailerrel. Megjelenés 2015-ben, és nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz Nathan Drake utolsó kalandja. A játékon természetesen most is a Naughty Dog dolgozik, a videó hangulata pedig szokatlanul sötét a sorozat eddigi felvonásaihoz viszonyítva.

Ééééés ennyi volt az E3-as roham első igazi offenzívája. Nyert a Sony? Nos, a többiek nem erőltették meg magukat túlzottan, szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy igen.

1 2