Valószínűleg a Turtle Rocks egyik legjobb döntése volt ingyenessé tenni az Evolve-ot, ugyanis a játék azóta szárnyal. Persze ez részben a fejlesztőknek is köszönhető, akik nem restek újabb és újabb frissítésekkel feldobni a programot.

Most a Shear Madness nevű eseményt indították el, amely keretében öt héten át dobálnak majd ki mindenféle meglepetéseket. Az első ilyen a The Quantum Surge Update, amiben ott lapul egy új medic karakter, Quantum Caira (anyakönyvezett nevén: Caira Diaz). A valamiféle fekete lyukba keveredett hősnőnk regeneráló erőtérrel tartja életben csapattársait a szörnyvadászat alatt, de persze van néhány halálosabb eszköze is, ezek működését a lenti trailerben magatok is megszemlélhetitek.

A frissítés emellett kipofoz néhány bugot, javítja az egyensúlyt, behelyezi a játékba a Advanced Hunter Tutorial módot, illetve élesítették a Try Before You Buy opciót, amelynek hála már szóló módban is elérhetjük a különböző jutalmakhoz szükséges Silver Keyt.

A Turtle Rock amúgy nagyon izgatott az Evolve Stage 2-vel kapcsolatban, ugyanis elmondásuk szerint alig 200 játékos játszott a programmal az ingyenessé tétele előtt, azóta viszont 2 millióan vadásznak benne szörnyekre (vagy éppen vadászokra).