Február rövid hónap, ráadásul ekkor még tart az uborkaszezon is, de ennek ellenére azért szép számmal voltak érdekes megjelenések. Az indie fejlesztők is remekeltek, és akadt néhány pofás újrakiadás is. Lássuk is hát, hogy miből csemegézhettünk februárban.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood

A Werewolf: The Apocalypse – Earthblood egy, a World of Darkness világában játszódó akció-szerepjáték. Mi egy vérfarkas, Cahal bőrébe bújhatunk bele, aki megpróbál véget vetni az Endron olajtársaság környezetszennyező tevékenységének. Ehhez segítségül hívhatjuk alakváltó képességünket: farkasként gyorsabban mozoghatunk és könnyebben rejtőzhetünk el az őrök elől, emberként interakcióba tudunk lépni a környezetünkkel, vérfarkasként pedig széttéphetünk bárkit, aki az utunkba kerül.

Control Ultimate Edition

PS5-re is megérkezett a Remedy legújabb játéka, a Control, méghozzá egy új kiadás, az Ultimate Edition képében, amit a PS Plus tagok még egy rövid ideig ingyen is beszerezhetnek. A 2019-ben megjelent játékban egy természetfeletti jelenségekkel foglalkozó kormányhivatal frissen „kinevezett” igazgatóját irányíthatjuk, aki nem meglepő módon, szintén különleges képességekkel bír. A csomagban az alapjáték mellett a két DLC is megtalálható, amelyek közül az egyik, az AWE szorosan kapcsolódik a Remedy egy másik játékához, az Alan Wake-hez.

The Nioh Collection

A PS4-re és PS5-re megjelent The Nioh Collectionbe belekerült az első és a második rész, plusz az összes DLC, így e csomag remek választás lehet azok számára, akik most akarnak megismerkedni ezzel a remek sorozattal.

Little Nightmares 2

A rémálmok visszatértek! A Little Nightmares 2 története egy olyan világba kalauzol el minket, melyet teljesen kifordított önmagából a misztikus, Adás néven elhíresült esemény, mely a Rádiótoronyból kiindulva átformált mindent és mindenkit, akit csak elért. Ebből az állapotból pedig látszólag nincs visszaút, egészen addig, míg egy bátor kisfiú, Mono, fel nem kerekedik, hogy leállítsa az Adást és megjavítsa a világot. Szerencsére nincs egyedül, hiszen egy régi ismerős, Six is csatlakozik hozzá.

The Sinking City

A The Sinking City 2019-ben jelent meg PS4-re, most pedig megérkezett az újgenerációs verzió PS5-re, amely még tovább fokozza a lovecrafti élményt. Az új változat natív 4K megjelenést kínál és a lehető legteljesebb élményt, hiszen plusz DLC-ket pakoltak bele, amelyek nemcsak a túlélést, de extra küldetéseket is adnak.

Necromunda: Underhive Wars Gold Edition

A Games Workshop 1995-ben adta ki az első Necromunda társasjátékot, ami azóta is folyamatosan bővül. Tavaly pedig a monitorokra és televíziók képernyőjére kis beköltözött a program, ami nem lett tökéletes, de a B kategória ellenére is nagyon szórakoztató perceket, órákat adott azoknak, akik megvásárolták a Focus Home játékát. A Gold Edition kedvezményes áron kínálja az alapjátékot és annak két kiegészítőjét, a Cawdor Gan-et, valamint a Var Saar Ganget.

Werewolf: The Apocalypse – Heart of the Forest

A Werewolf: The Apocalypse – Heart of the Forest egy vizuális novella RPG elemekkel tarkítva. A középpontjában egy amerikai lány, a 24 éves Maia Boroditch áll, akit rejtélyes rémálmok gyötörnek egy erdőről. Nagyapja meséi nyomán rájön, hogy ez az erdő Lengyelországban található, ahonnan apai nagyszülei származnak. Puszcza Białowieska az egyik utolsó érintetlen vidék Európában, ahol még ezeréves fák állnak. Maia pedig úgy dönt, hogy barátnőjével átruccan ide, és a végére jár az álmainak és családja rejtélyes múltjának.

Persona 5 Strikers

Eddig túl sok volt a kaland, a beszélgetés és a szerepjátékos elem a Persona-sorozatban? Nos, most itt a lehetőség az aprításra, hiszen a Persona 5 Strikers a musou-hagyományoknak megfelelően a sok ellenfélre, a nagyon látványos harcokra összpontosít, ezzel egy egészen új oldalát mutatva a szériának.