pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Szeptember elején volt szerencsénk vendégül látni egy aprócska mechanikus vadmacskát a Ducky One 3 SF személyében, de cikkünk végén beharangoztuk, hogy rövidesen az inkább hagyományos méretű billentyűzeteket preferálóknak is mutatunk valamit. Nos, időközben be is futott a tajvani gyártó, már az ő igényeikre szabott darabja, a Ducky One 3, méghozzá a kistestvéréhez hasonlóan gyönyörű, hófehér kivitelben.

Kompakt rokonához hasonlóan a Ducky One 3 is egy fekete alapú, néhány minimalista látványelemmel feldobott dobozban érkezik, melynek minden oldalán fényes, lila betűkkel díszeleg a gyártó és a széria logója. Sötét szarkofágját felfeszegetve rögtön elő is bukkan maga a billentyűzet, de természetesen nem csupaszon, hanem egy vékony védőtasakba bugyolálva, mely felett a biztonság kedvéért még egy műanyag védőpanel is pihen, ami a későbbiekben is kapóra jöhet a nemkívánatos por távoltartására. A doboz alján már csak némi útmutatást és a kötelező matricacsomagot találjuk, a felső részén kialakított titkos rekesz viszont szerencsére még számos meglepetést tartogat. Itt találjuk ugyanis nemcsak a csatlakoztatáshoz szükséges USB-C/USB-A kábelt, hanem a Ducky One 3-hoz gyárilag járó, szám szerint 12 darab alternatív billentyűt, valamint az azok cseréléséhez szükséges szerszámokat is. Ezekből, a Ducky One 3 SF-hez hasonlóan, egy lila-fehér színkavalkád állítható össze, amit egy fekete-vörös, Ducky logóval díszített gombbal is feldobhatunk, de persze külön vásárolt plusz billentyűkkel is ízlésünkhöz igazíthatjuk.

A nálunk járt fehér – a gyártót idézve Pure White – példány külsőleg gyakorlatilag kistestvére kiköpött mása – tigrises szóközét is beleértve –, persze annyi különbséggel, hogy megvan rajta minden, aminek egy hagyományos méretű billentyűzeten lennie kell. Ezt 1250 grammos súlya is tükrözi, amivel szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy használat közben netán elmozdulna, de erről persze az alján lévő csúszásgátlók is gondoskodnak. A több billentyű azt is jelenti, hogy ezúttal már nem kell plusz gombkombinációkkal trükköznünk, hiszen minden megszokott funkciót elérünk a maga dedikált billentyűjével. Akárcsak a billentyűket, úgy az alján elhelyezett lábakkal az eszköz magasságát és dőlésszögét is teljesen igényeinkre szabhatjuk, ráadásul további két kisebb láb is kihajtható belőlük.

Mechanikus billentyűzet ellenére az esetünkben hivatalosan minimum 100 millió leütésre hitelesített – ha valaki netán számolná – Cherry MX RGB Silent Red switchekkel ellátott Ducky One 3 rendkívül csöndes, nem produkál semmiféle hangos, kattogó zajt leütéskor, billentyűi pedig igény esetén pillanatok alatt cserélhetők a dobozban mellékelt szerszámokkal. A billentyűk lenyomása kellemes, lágy, visszarúgásuk éppen csak szükséges mértékű, így ujjainkat gépelés közben öröm egyikről a másikra pattogtatni, és persze játék során sem okoznak csalódást. Természetesen a gamer perifériák esetében elmaradhatatlan RGB világítást sem kell nélkülöznünk, a Ducky One 3 ugyanis számos különböző fényjátékot kínál a munka vagy szórakozás látványos aláfestéseként, ráadásul akár saját mintát is létrehozhatunk. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Ducky One 3 ugyan jóval több helyet követel asztalunkon, mint a Ducky One 3 SF, azonban méretével arányosan lehetőségek terén is többet kínál. Egy masszív, rendkívül prémium hatású, több tekintetben is remekül testreszabható, teljes értékű billentyűzet, amit élmény bármilyen célra használni, letisztult kialakításával pedig minden környezetben jól mutat. Ha egy stílusos, strapabíró és minőségi billentyűzetre vágysz, akkor nem is érdemes tovább keresned.