Egy igazán érdekes páros látogatott el hozzánk, a logója alapján egy igencsak morcos kacsa, avagy a tajvani Ducky kínálatából, név szerint a Mecha Mini billentyűzet, és a Feather Blue Edition egér, mi pedig ujjainkat nem kímélve kipróbáltuk, hogy mégis mit tudnak.

A sort a Mecha Mini nyitotta, melynek egyszerű, apróbb arany elemekkel díszített fekete doboza nem kifejezetten hivalkodó, azonban már súlya alapján éreztük, hogy nem egy olcsó, fröccsöntött darabhoz van szerencsénk. Aprócska mérete ellenére meglepően masszív alkatát teljesen alumíniumból készült vázának köszönheti, ami a funkcionalitást szem előtt tartva vékony, fekete keretként, fölösleges terek nélkül fogja közre az egymás mellett felsorakozó billentyűket. Ezt az abszolút kompakt és letisztult kialakítást a gamer billentyűzetektől megszokott RGB világítás teszi igazán színes jelenséggé, amivel szivárványként ragyogja be szobánkat. Elsőre azt gondolnánk, hogy a kis méret rengeteg kompromisszummal jár, azonban a billentyűk számos alternatív parancsának köszönhetően ez mindössze megszokás kérdése, és szükség esetén akár még egerünk mozgását is vezérelhetjük néhány billentyűkombinációval.

A Mecha Mini német Cherry MX mechanikus billentyűkapcsolókkal van felszerelve, amik minimum 100 millió leütésnyi élettartamot ígérnek. De térjük is rá a lényegre, avagy arra, hogy milyen élmény a Mecha Mini használata. A billentyűk leütése gépeléskor lágy, puha hatású, némi érezhető ellenállással, amivel szinte olyan, mintha egy láthatatlan erő segítene gyengéd lökésekkel billentyűről billentyűre vándorolni ujjainknak. Mérete ellenére még egy hagyományos billentyűzet után is rögtön kézre áll minden gombja, és ugyanolyan, de talán még jobb élmény használni. A csomag része egyébként pár alternatív sárga billentyű is, ha netán szeretnénk kicsit feldobni a betűk és számok katonásan felsorakozó fekete seregét, a cseréhez pedig még egy Ducky logóval ellátott segédeszközt is kapunk.

A billentyűzetet a könnyebb csatlakoztatás érdekében egy lecsatolható USB-C/USB 2.0 kábellel kelthetjük életre, igény szerint pedig akár még a magasságát is megtoldhatjuk kicsit az aprócska, kihajtható lábacskáival. Mindent összevetve a Mecha Mini egy rendkívül minőségi, kompakt, és mérete ellenére is abszolút teljes értékű billentyűzet, mellyel egyaránt elképesztő élmény az írás és a játék.

A Mecha Mini mellett volt egy másik látogatónk is a gyártótól, méghozzá a Ducky Feather Blue Edition személyében. A hasonlóan letisztult csomagolásából kiszabadítva egy, a szokottnál laposabb, hosszúkásabb kialakítású egér került elő, amin azonban még méretesebb kezünk is olyan kényelmesen terült el, mint egy macska a kedvenc napozóhelyén. Szimmetrikus alakjának és mindkét oldalán elhelyezett gombjainak köszönhetően ráadásul jobb- és balkezesek számára egyaránt jó választás.

Az oldalsó, kaptárszerű „légzőnyílások” nemcsak jól mutatnak, hanem egy kis betekintést is adnak a Feather fekete váza alatt dolgozó elemekbe, köztük a Huano minimum 50 millió kattintás átvészelésére tervezett kapcsolóira, a PixArt PMW 3389 optikai szenzorra, valamint a készülék tomporán villogó színes Ducky logó és a görgő fényforrására. Mindössze 65 grammos súlyával gyakorlott táncosként suhan kezünk alatt, 1,8 méter hosszúságú, kellemes szövet borítású kábelével pedig bőven akad mozgásterünk. A Feather alján egy komplett kis vezérlőpanelt találunk, amivel többek között a DPI-t, a LOD-ot és a frekvenciát szabályozhatjuk. A Feather egy igazán univerzális, könnyen kezelhető, pehelysúlyú és praktikus darab, ami bárki számára jó választás lehet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Mecha Mini és a Feather tehát kategóriájában egyaránt remekül szerepel, és egyébként együtt is kiváló párost alkotnak, így ha pont egy billentyűzetre és egy egérre vadászol, mindenképp megéri elgondolkodni rajtuk.