Az olasz Sergio Bonelli Editore címeiből válogatva a legkülönbözőbb műfajú képregénysorozatok kerülnek terítékre, színesben vagy fekete-fehérben. A sokszínűség már a széria első köteteiben szembetűnő, egy viszont közös bennük; mindegyik leláncolja az olvasót, és a további részek elolvasására ösztönöz. Lássuk is, hogy miket rejtenek ezek az egyenként majd’ száz oldalas műalkotások.

Első kötet: Árvák – Kicsiny riadt harcosok

Az Árvák a jövő egy nem túl optimista elképzelésével kecsegtet; a bolygót egy földönkívüli flotta támadása rázza meg, Európát kis híján teljes egészében letarolja, a felnőtt embereket pedig elpusztítja. Az árván maradt rengeteg gyereket, akik valamiért túlélték az eseményeket, egy kiképzőközpontba szállítják, és a legjobb harcosokat akarják faragni belőlük, amivel visszavághatnak a földönkívülieknek.

rvak2.jpg

A kötet rajzai és színezése az érdekes alapötlet mellett külön plusz pontot érdemel, a dinamikus ábrázolásmódnak, és a rajzok hangulatának köszönhetően többször volt olyan érzésem, mintha egy animációsfilmet néznék. Ígéretes kezdés, amelyben sok potenciál van a későbbi részeket illetően. Nehéz letenni anélkül, hogy az ember ne olvasná el egy szuszra az egészet, annyira pörög a cselekmény. A végefelé pedig már a bizonyos földönkívüliek is felbukkannak, csak hogy lássuk, nem a levegőbe beszélnek a kiképzőtisztek.

Második kötet: Suttogó szél – Fort Ghost

Bevallom őszintén, a három kötet közül ez a puskaporos, whiskey-vel és közelharcokkal fűszerezett, horrorisztikus elemeket is tartalmazó western-történet nyerte el a leginkább a tetszésem. A western műfaj minden ízét felvonultató történetben az indiánok és amerikaiak közötti konfliktus a főszereplő által más megvilágításba kerül; a három évvel a történet jelen előtt bekövetkező vonatszerencsétlenség egyetlen túlélőjeként a Ned Ellis nevű katonatisztet egy indián törzs menti meg a biztos haláltól. Az ügy azonban a felépült férfit, és egy amerikai újságírót sem hagy nyugodni, és mindkettőjük Fort Ghost-ba keveredik, ahol a rejtélyre is fény derül.

suttogo-szel1.jpg

A két szálon futó történetben nincsenek üresjáratok, párhuzamosan követhetjük az újságíró kalandjait és az újdonsült indián, Suttogó Szél útját, míg végül a szálak összeérnek, és egy igazán emlékezetes konklúzióhoz vezetnek. Az identitás megtalálása, és az értékek melletti elkötelezettség különösen nagy figyelmet kap a kötetben.

Harmadik kötet: Nathan Never – Alfa különleges ügynök

Ez a futurisztikus, sci-fi történet Nathan Never ügynök egyik küldetését meséli el; a történet jelenében a robotokat mindössze a robotika törvényei tartják vissza attól, hogy gyilkoljanak. A bűnözői oldalról csábító lehet ennek a törvénynek a feloldása, ennek megakadályozása viszont a jó kedélyű, tapasztalt ügynökre, Nathan-re vár, akitől nem áll távol saját szája íze szerint eljárni a küldetésekben. A személytelen, gépies világot a Nathan-nek segítő android szemtanú ellensúlyozza, aki már-már emberi érzelmi intelligenciával rendelkezve segédkezik az ügy felderítésében. Fordulatos történet, robotok, űrhajók, üldözéses jelenetek, és az ember-android barátság érzékletes ábrázolásmódja az, amit a kötet magában foglal. Sci-fi rajongóknak kötelező!

nathan-never1.jpg

Ha pedig szeretnél még hasonló jóságokat olvasni, akkor nosza, irány vendégszerzőnk, Beny DeVito weboldala, ahol a Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény eddig megjelent köteteiről is olvashattok!