• Szeptember 30-án jelenik meg a Final Fantasy XV Xbox One és PS4 konzolokra
  • Már most elérhető az ingyenes Platinum Demo, melyben a kisgyermek Noctis-t irányíthatjuk egy álomszekvenciában
  • A premierig megnézhetünk egy ötrészes anime sorozatot Brotherhood: Final Fantasy címmel
  • A játék megjelenése előtt válik elérhetővé a Kingsglaive: Final Fantasy című CGI film, melyben olyan hollywoodi sztárok közreműködnek, mint Lena Headey, Sean Bean, és Aaron Paul
  • A Final Fantasy XV két különleges kiadásban lesz kapható, méghozzá a Deluxe Edition és Ultimate Collector’s Edition formájában

Tegnap este a Final Fantasy Uncovered elnevezésű Los Angeles-i rendezvényen sok érdekesség mellett végre felfedte az immár egy évtizede készülő Final Fanatsy XV megjelenési dátumát. A korábban rebesgetett pletykák igaznak bizonyultak, ugyanis az akció-RPG szeptember 30-án kerül a boltok polcaira.

De nem kell hónapokat várnunk ahhoz, hogy kipróbálhassuk a Square fejlesztőinek munkáját, ugyanis már most elérhető a 4.5 GB-ot nyomó, teljesen ingyenes Platinum névre keresztel demó változat a játékból Xbox One és PS4 konzolokra egyaránt. Ez tulajdonképpen nem egy kivágott rész a programból, hanem egy ízelítőként készített új tartalom, ha úgy tetszik egy spin-off, amiben a még gyermek Noctis felett vehetjük át az irányítást egy intenzív álomjelenetben, melyben kis barátja, a fura lény, Carbuncle is feltűnik. A pakkot érdemes letölteni, hiszen végigjátszva egy DLC csomagot ad majd hozzá a szeptemberben érkező teljes játékhoz.

A meglepetések sora azonban nem ért véget ezzel, hiszen a program mellé készült egy vadonatúj anime sorozat Brotherhood: Final Fantasy címmel, ami online lesz elérhető teljesen ingyenesen. Az első epizód már megtekinthető, a hátralévő négy rész pedig a Final Fantasy XV megjelenéséig érkezik. Ebben a négy főszereplő karakter háttértörténetéről tudhatunk meg többet, nem úgy, mint a három esztendeje teljes titokban készülő CGI filmből, a Kingsglaive: Final Fantasyből, amiben a Kingsglaive nevű katonai szervezet egyik tagjával, Nyx-szel ismerkedhetünk meg. A döbbenetesen élethű számítógépes animációs film majd csak közvetlenül az FFXV premierje előtt mutatkozik be online, és olyan sztárok segédkeztek elkészítésében, mint a Trónok harcából ismert Lena Headey és Sean Bean, vagy éppen a Breaking Bad-es Aaron Paul.

A Final Fantasy XV két különleges kiadásban lesz megvásárolható. A 90 dolláros Deluxe Edition a játék fémdobozos változatát és a Kingsglaive filmet tartalmazza lemezes formában, valamint egy extra DLC letöltésére is jogosulttá válunk a megvásárlásával. 

ffxv-deluxe.jpg

A 270 dollárért vesztegetett Ultimate Collector’s Edition mindezek mellett még egy Noctis szobrot, a játék soundtrackjét, a Brotherhood: Final Fantasy anime lemezes változatát, egy keményfedeles művészeti albumot, egy speciális tároló dobozt, és még több letölthető tartalmat, így extra in-game felszereléseket és bónusz DLC-ket kínál. Utóbbi előrendelésével azonban nem árt sietni, ugyanis mindössze 30.000 darab készült belőle, és kizárólag a Square Enix online boltjában érhető el. 

ffxv-ultimate.jpg